Digitalna kamera ”Sony” i iMovie - instrukcije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Digitalna kamera ”Sony” i iMovie - instrukcije

18.08.2006 | 04:40
Ima li neko na Krku ili u blizini ko bi mi pokazao osnove rada s digitalnom kamerom ”Sony” i iMovie programom? Tek sam kupio kameru, a program iMovie ne znam koristiti.
Tema zaključana.
  • EuCryL
  • Posjetitelj
18.08.2006 | 18:15
Najvaznija stvar za pocetak je da u iMovieu unutar Preferences odabereš New project frame rate na 25.

Nakon toga će ti se prilikom orvaranja novog projekta iMovie prebaciti u PAL mod rada pa će ti onda i prepoznati kameru (pretpostavljam da ti ju nije ni našao, ako si uopće pokušao)..

Nakon toga je sve lagano.. u glavnom prozoru pomaknes zubac na ikonu kamere, kameru stavis u PLAY mode pa se igraš.. imas premotavanje napred nazad, play i import..

Kad stisnes import, krenut će prebacivati snimku u iMovie i rezat će je u klipiće po kadrovima..

Kao si sve drugo, najbolje učenje naći vremena i poigrat se malo..
Tema zaključana.
18.08.2006 | 22:59
Laki je napisao:
Ima li neko na Krku ili u blizini ko bi mi pokazao osnove rada s digitalnom kamerom ”Sony” i iMovie programom? Tek sam kupio kameru, a program iMovie ne znam koristiti.

Laki, bilo bi najbolje da se ti i ja bavimo zemljoradnjom.
Tema zaključana.
18.08.2006 | 23:25
Zvonimire, kuco stara,
Ja bez zemlje, ja bez para.
Zemlja posna, zemlja skupa,
Motika mi mnogo tupa.

'ajmo skupa, pa sta bude,
Makar bili male lude.
Tema zaključana.
18.08.2006 | 23:29
EuCryL je napisao:
Najvaznija stvar za pocetak je da u iMovieu unutar Preferences odabereš New project frame rate na 25.

Nakon toga će ti se prilikom orvaranja novog projekta iMovie prebaciti u PAL mod rada pa će ti onda i prepoznati kameru (pretpostavljam da ti ju nije ni našao, ako si uopće pokušao)..

Nakon toga je sve lagano.. u glavnom prozoru pomaknes zubac na ikonu kamere, kameru stavis u PLAY mode pa se igraš.. imas premotavanje napred nazad, play i import..

Kad stisnes import, krenut će prebacivati snimku u iMovie i rezat će je u klipiće po kadrovima..

Kao si sve drugo, najbolje učenje naći vremena i poigrat se malo..

Slazem se. Samo, prebacio sam sve to u iMovie, a sta dalje? Kako da to montiram, sprzim na DVD itd?
Tema zaključana.
19.08.2006 | 05:45
iMovie ti ima tutorial od desetak stranica na kojem ti je prikazano kako izbaciti nepotrebno, spojiti clipove u cjelinu i dodati muziku, ubaciti naslov i tekst. Nakon toga ih exportiras. Za iDVD moras pitat nekog drugog. Sorry.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava