Apple TV vs Raspberry Pie
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple TV vs Raspberry Pie

19.05.2013 | 17:43
Smayo, ovo što pitaš ti nemogu iz prve ruke potvrditi, ali apsolutno se slažem sa kolegom amsterdamxxx. Neću puno o CS (google sve zna), ali potvrđujem iz prve ruke da CS radi perfektno bez ikakvih trzanja. Sve blagodati engleskog, talijanskog, njemačkog Sky-a, u biti sve što ti antena može uloviti, HD, 3D...

kartica je SkyStar HD2, a postoji i opcija sa CI slot, tako da mislim da se može i legalno ovo što si ti pitao...
Detalje oko CS molim na PM!
Tema zaključana.
19.05.2013 | 18:18
Dakle, jedini razlog zašto imamo DigiTV jest Minimax kanal s crtanima (kojeg nisam vidio ni u jednoj drugoj ponudi) sa srpskom sinkronizacijom, kojeg naša djeca jako vole gledati, a nama je to drago jer su crtići lišeni za današnje vrijeme uobičajenog nasilja i histerije, edukativni su i didaktični. Svih ostalih 800 programa uopće ne gledamo. Nemamo vremena (ni interesa) ni za onih terestričkih 12-13 koliko ih je trenutno na raspolaganju (4 HRTa, 2 RTLa, 2 Nove, CMC, SportskaTV, 3 lokalna). Ja, kad što i gledam, uglavnom je to HTV3.

Tako da - živo mi se fućka za sve Discoveryje, NationalGeographice, HistoryChannele, itd. A o nekakvim HBO i sličnim s*anjima da i ne pričam. Bitan mi je samo taj jedan - Minimax (i da nije na rumunjskom), a njega nisam vidio ni u jednoj drugoj ponudi.

Elem, sad kad sam pojasnio - može li se to iskombinirati u nekom HTPC? Čisto zato da se riješim jedne kutije i 2-3 kabela...
Tema zaključana.
19.05.2013 | 18:28
ovo:
www.svijet-medija.hr/p/TV-tuner-TechniSa...sa-daljinskim/23464/
+ ovo
www.svijet-medija.hr/p/CI-Slot-HD2/23465/
+ ovo
www.dvbviewer.com/en/index.php

= ne vidim razlog zašto nebi radilo.
Nadam se da to netko može iz prve ruke potvrditi.

S obzirom da meni ne treba CI slot, ja imam samo karticu i software.
Inaće, još jedna od prednosti je snimanje programa, ograničeno samo veličinom hd-a, dakle gotovo pa neograničeno...
Tema zaključana.
19.05.2013 | 19:15
Digi kartice rade u drugim risiverima koji imaju Slot(ali moraju da budu bazirani na Enigma 2 sistemu)AzBox..DreamBox...GigaBlue..VUplus....
Pc kartice sa slotom,verovatno rade,ali nisam imao prilike da probam....
Tema zaključana.
19.05.2013 | 22:05
Bi li ovo radilo kod nas:

www.elgato.com/en/eyetv/eyetv-sat
Tema zaključana.
19.05.2013 | 22:14
radilo bi,normalno....e sad trebalo bi da se vidi za kartice....verovatno one koje legalno kupis,sve bi trebalo da rade...a za Piratsko gledanje,nisam mnogo pratio jer nemam tu igracku,ali sam nalazio po forumima da postoje i emulatori za Mac..
naravno Fta SD i HD kanali rade odma:)
ali za ove pare imas Full HD Sat Risiver,koji moze svasta.....
Tema zaključana.
19.05.2013 | 22:34
Sve to meni zvuči kao previše kemijanja... Beš...
Tema zaključana.
19.05.2013 | 23:45
pa kad si zadao zaheban zadatak..oces HTPC samo zbog Minimax-a:)...
mozda ima nesto u Bingovom ducanu..moram da pitam Sir Olivera...
Tema zaključana.
20.05.2013 | 02:23
Zdravac kaže:
ali ne kužim koji gušt je puštati npr. film !? Zar nije logičnije rješenje HDMI ulaz na tv-u nego Airplay?

konkretno mini mi nije u dnevnom boravku i ovao mi je puno lakse nego provlacenje 15m hdmi kabela. a i cijenom mislim da smo tu negdje!
Tema zaključana.
20.05.2013 | 11:58
I zato sto slika s hdmijem preko kompova je uvijek razocarajuca, boje su katastrofa ma koliko god namjestao. Apple tv je bolji zbog homesharinga. Pusti airplay, to je samo za mutiku dobro, homesharinh je taj advantage preko hdmia
Tema zaključana.
20.05.2013 | 12:04
Za muziku je AirPortExpress zakon. Da ga se dobiti po 300kn, a i printer na njega ide. Imam ih 2 komada.
Za filmove jedino projektor dolazi u obzir radi dijagonale i doživljaja, a danas ni nisu jako skupi.
Razmišljao o ATV-u, ali nema komponentni izlaz, pa sam s WDTV Live uzeo, a i glumi mi mrežni disk za silu.
Tema zaključana.
20.05.2013 | 12:44
stefanjos kaže:
I zato sto slika s hdmijem preko kompova je uvijek razocarajuca, boje su katastrofa ma koliko god namjestao. Apple tv je bolji zbog homesharinga. Pusti airplay, to je samo za mutiku dobro, homesharinh je taj advantage preko hdmia

Ne bih se složio da je AirPlay dobar samo za muziku, odlično radi i za SD/HD video barem s AppleTV 3G spojen žicom na mrežu. Samo za muziku dovoljan je AirPort Express. Imam stariji iMac mid 2010 pa mi ML ne daje AirPlay opciju. Nadomjestio sam taj nedostatak AirParrotom i jedino me za sada zna zezati prijenos zvuka preko te Papige, dok je slika milina. Neki problem je sa audio driverom koji mi se kolje s nekim od drugih dodataka.
Tema zaključana.
20.05.2013 | 13:01
Za muziku sam mislio preko iapda i iphonea, ali airplay mi steka, dok homesharing radi bolje, i slika je puno cisca, valjda zbog veze ili nesto, al apple tv je na wifi. I s razlogomsto zelim manje kabela po kuci, a to je ijedan od razloga zasto ne razvlacim hdmi haha
Tema zaključana.
20.05.2013 | 13:07
Kvaliteta signala na HDMI-ju je uvijek identična: kakva je na ulazu (komp, Apple TV ili nešto treće) takva je i na izlazu (TV, monitor).
Ako su ti boje loše onda je to stvar softvera na ulazu (video dekodera koji daje sliku na HDMI ulaz) ili TV na izlazu to loše prikazuje na zaslon.
Tema zaključana.
04.06.2013 | 21:45
Kolega danas na posao donio Raspberry pa smo malo testirali.
1080 video je vrtio odlično i to bez bez hardverske akceleracije (kaže da treba unesti neke kodove, valjda instalirati nešto da bi to radilo)
Bio sam uvjeren da cpu to neće izdržati, ali je bez problema.

Za nekog ko ima malo vremena to sve posložiti, Pi je dobar izbor.

Meni recimo po defaultu XBMC ružan, pa bi vjerojatno trebalo potražitii neku temu, pa neke dodatke instalirati, pa složiti daljinski.
Prije tog svega treba valjda pogoditi i pravu verziju XBMC-a, prva mu je konstantno trošila 90% cpu-a bez da je išta vrtio, a kad je stavio drugu verziju cpu je pao na 5%.

Uglavnom zgodna stvar. Kome se neda zezati s time vjerojatno je bolji izbor neki par sto kuna skuplji player.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1076)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO