Trump i Musk - MAGA ili MASA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

20.05.2026 | 11:39
Manje zlo? Pa ovo nije imao ni Al Capone...

HIuC-NkWQAE04dF.jpg

I on zove bilo KOGA na svijetu korumpiranim?!
Tema zaključana.
20.05.2026 | 19:59
To je bolesna osoba (ekstremnog narcisoidnog poremećaja) i kao takav je gori od najgoreg jer ne postoji razum niti samokontrola u niti jednoj situaciji. Da je u Putinovoj situaciji (da vlada svim zakonima) utopio bi cijeli Svijet u čaši vode.

Primjer:
Putin i Xi su ekstremni negativci na razini Hitlera. Ali kao takav imaju određene granice i samokontrolu i ekstremnu strpljivost u svom djelovanju.

A ovaj gornji je kao pobješnjela divlja zvjer.

I onda neki imaju toliko rupa u svom znanju i razmišljanju i za narančastog kažu da je "manje zlo".
Tema zaključana.
20.05.2026 | 20:06
Zašto smatraš da je Xi Jinping ekstremni negativac na razini Hitlera?
Tema zaključana.
20.05.2026 | 21:29
Zato što je u svojoj zemlji organizirao i vodi konc logore "preoblikovanja" onih nepodobnih / neželjenih. U kojima se nalazi između 1 i 3 milijuna ljudi.
Tema zaključana.
20.05.2026 | 21:58
Baš on je organizirao? Imenom i prezimenom? Može neki izvor? Xi Jinping je predstavnik progresivne struje u KP Kine. Oni prije njega su slali tenkove na Tianan Men, da gaze studente koji su došli na demonstracije.
Inače, na 1404 milijuna ljudi - 3 milijuna je cca 2‰
Nacistička vlast Trećeg Reicha je od 1933. do 1945. u konclogore pospremila (i najvećim dijelom likvidirala) cca 2,5% (posto, ne promila) vlastitog stanovništva - Židova, Roma, komunista, homoseksualaca i ostalih "nepodobnih". Puno još palente treba Xi pojesti da dostigne Hitlerovu razinu.

U SAD, na 342 milijuna ljudi - od ukupno 7,5 milijuna uhapšenih u 2025. godini cca 7,5% je zadržano u zatvoru bez optužnice i suđenja (pod sumnjom terorizma, ilegalnog useljeništva i sl.) To je cca 563 tisuće, odnosno cca 1,6‰. Tu smo negdje. A SAD je kobajagi neki bastion demokracije i slobode.
Tema zaključana.
20.05.2026 | 22:30
smayoo kaže:
Baš on je organizirao? Imenom i prezimenom? Može neki izvor? Xi Jinping je predstavnik progresivne struje u KP Kine.

Ajme!? Baš on osobno?
Je li Putin osobno ispucao silne rakete u civilne zgrade? Pa zato nije ratni zločinac?

Xi možda nije organizirao konc logore, a možda i je njegova ideja.
Ali sigurno je odobrio. Inače bi to bila pardržava u državi (kao što je mafija u Meksiku).
Na osnovu tog odobrenja je najodgovorniji za te konc logore.

Xi je prije svega apsolutni vladar Kine 14 godina. I ništa se tamo ne dešava bez njegovog odobrenja. Tamo vlada jednoumlje partije a u partijama dominantno vladaju kultovi ličnosti a on je jedan od primjera.
U Jugoslaviji se ništa nije dešavalo bez odobrenja Tita. U SSSR-u se ništa nije dešavalo bez odobrenja Staljina, u Rusiji bez Putina.
U Kini se već 14 godina ništa ne dešava bez odobrenja Xi-a.

Oni prije njega su slali tenkove na Tianan Men, da gaze studente koji su došli na demonstracije.
Nacistička vlast Trećeg Reicha je od 1933. do 1945. u konclogore pospremila (i najvećim dijelom likvidirala) cca 2,5% (posto, ne promila) vlastitog stanovništva - Židova, Roma, komunista, homoseksualaca i ostalih "nepodobnih". Puno još palente treba Xi pojesti da dostigne Hitlerovu razinu.

Nisam ovo tvrdio na osnovu broja učinjenih djela (sad ćemo na staviti na vagu broj mrtvih i prognanih) nego na osnovu jasnih iskazani namjera.
Ta živimo u 21. stoljeću i jasno je okarakteriziran Hitler, posljedično i "vodeće" svjetske sile hvala Bogu još "ne mogu" transparentno iskazati svoje istinske ciljeve (sve je upakirano u "napredak" a činjenice pokazuju da su ljudi sve siromašniji i pod sve većom "kontrolom" koja sustavno oduzima slobode).
Ali narančasti ruši i ove "granice".
Ne divi se narančasti Putinu, Orbanu i Xi-u bez razloga.

U SAD, na 342 milijuna ljudi - od ukupno 7,5 milijuna uhapšenih u 2025. godini cca 7,5% je zadržano u zatvoru bez optužnice i suđenja (pod sumnjom terorizma, ilegalnog useljeništva i sl.) To je cca 563 tisuće, odnosno cca 1,6‰. Tu smo negdje. A SAD je kobajagi neki bastion demokracije i slobode.

Ove brojke su se "desile" po bolesnom narančastom palicom koja se ugleda na navedene likove.
I mislim da nitko ovdje nije rekao da je SAD bastion demokracije i slobode.
Tema zaključana.
20.05.2026 | 23:09
Air kaže:
Xi možda nije organizirao konc logore, a možda i je njegova ideja.

Izjava da je on "ekstremni negativac na razini Hitlera" je vrlo osobna i emotivna. Zar si sklon tako suditi o nekom na temelju "zapovijedne odgovornosti"?

Na osnovu tog odobrenja je najodgovorniji za te konc logore.

To sigurno. Ali na temelju toga ga nazvati ekstremnim negativcem i to tako emotivno obojeno. Stani pa razmisli opet.

Xi je prije svega apsolutni vladar Kine 14 godina. I ništa se tamo ne dešava bez njegovog odobrenja. Tamo vlada jednoumlje partije a u partijama dominantno vladaju kultovi ličnosti a on je jedan od primjera.

Bio si u Kini zadnjih 14 godina? Surađuješ s Kinezima (ovdje ili tamo)? Netko tebi blizak je u svakodnevnom kontaktu? Na temelju čega gradiš taj svoj sud?

Ja imam, naime, dosta kontakata. Nema tu kulta ličnosti. Sigurno ne na razini na kojoj su to pumpali oko Tita, a pogotovo ne na razini Hitlera ili Lenjina i Staljina. Jako puno političkog djelovanja u svakodnevnom životu je u Kini spušteno na lokalnu razinu (vrlo lokalnu čak!). Partija je nekakvo bestjelesno biće na vlasti, ali ogromna većina ljudi u svakodnevnom životu ne osjeća nekakav neposredni politički utjecaj. Kao i bilo gdje drugdje na svijetu, kad ljudi žive u blagostanju, nije ih briga tko je na vlasti.

Neupitno je da bilo kakav oblik političke represije nije ispravan niti pravedan, neovisno o tome radi li se o promilima ili postocima populacije i da je najveća odgovornost na šefu države. Tu se slažem s tobom. U svemu ostalom - mislim da imaš posve zastarjelu i pogrešnu predodžbu današnjeg kineskog društva i države, a Xi Jinpingu pridjeljuješ osobine koje on nema.

Orban je bio na vlasti 16 godina. Tayyip Erdogan je predsjednik zadnjih 12 godina, a prije toga je još 11 godina bio premijer. Obojica vrlo autoritarnog stila vladanja. I oni su isto Hitleri?
Tema zaključana.
21.05.2026 | 02:14
smayoo kaže:

Vjerujem da ćemo se nas dvojica složiti da je previše uništtiti i jedan jedini život i da pozivanje na postotke samo pogoršava tu činjenicu.
Sad, po trenutnom stanju stvari, Xi zbilja ispada kao najmanji "Hitler" u svjetskim okvirima (ako uopće). I Putler i Trumpler su otišli u političke ekstreme dok Xi pored njih ispada kao lik koji samo vodi tisućljetnu politiku.
Štajaznam, u jednom trenutku mi je postalo jasno da Kina preuzima svjetsku dominaciju. Samo sam se nadao da u tom "Trećem svjetskom ratu" neće biti konvencionalnog ratovanja već da će se dominacija preliti na neki civiliziraniji način. Naivan, kakav jesam, krivo sam procijenio stanje situacije.
U očiglednoj situaciji na StarCraft mapi, gubitnici se još uvijek trude ušićariti neku korist za sebe. Međutim, StarCraft mapa tolerira samo jednog pobjednika, a to zasigurno nije Rusija. Nije ni USA.
Tema zaključana.
21.05.2026 | 07:29
Hitler bi se isto ponašao kao i oni u današnje vrijeme a moguće da bi se i ovi ostali ponašali kao Hitler u njegovo doba, u vrijeme kada nije bilo kamera na svakom koraku. Smatram da svi ti totalitarni vođe su Hitler u malom, što se tiče današnjeg doba, jer svi bi oni ostvarili svoje najgore ideje da nema ipak nekih “checks and balances”. Duterte je pretjerivao pa je eto tu gdje je sad. Ostali su ipak malo pametniji pa paze što rade (kako bi ostali što duže na vlasti) i okružili su se i sa sudstvom i ostalim državnim aparatima kako ne bi završili u nekoj rupi.
Jako je teško predvidjeti što će se desiti jer živimo zaista u volatilnom vremenu sa ovim luđakom u Americi koji ne da iz tjedna u tjedan, ni iz dana u dan već iz sata u sat mijenja svoje odluke i više se ne može utvrditi što je realno a što je mašta jer se još nismo susreli sa takvim načinom političarenja. Nitko sa više razuma (od njega) ne može pratiti a šteta koju radi ne osjeti se samo u Americi već i na onim otocima gdje žive ona potpuno izolirana plemena

IMG_0987.jpeg

P.s. u jednu ruku on je zaista genijalac kad uspjeva tako zavaljati sve oko sebe, a da ne dobije ni kaznu za parkiranje, na njega kao da se ništa ne lijepi. Jednostavno ne mogu vjerovati da mu sve prolazi i da mu sve uspijeva koliko god to bilo loše i ludo. Znam da mu njegova partija sve to omogućuje i daje mu lišo ali opet gdje je granica?
Tema zaključana.
21.05.2026 | 09:00
Gjuroo kaže:
Vjerujem da ćemo se nas dvojica složiti da je previše uništtiti i jedan jedini život i da pozivanje na postotke samo pogoršava tu činjenicu.

Slažem se, naravno. To sam i napisao gore. Nisam se pozvao na postotak zato da bilo koga opravdavam, nego da stavim stvari u kontekst jer "2-3 milijuna" zvuči užasno nama, kojih ukupno nema niti 4 milijuna, a istovremeno, 2‰ nas je cca 7500 ljudi. Nisam baš 100% siguran da u Hrvatskoj nema sedam i pol tisuća ljudi koji su obespravljeni i koje je sustav na neki način nagazio, a da mi za njih ni ne znamo (kao što Kinezi vjerojatno ne znaju za tih 2-3 milijuna njihovih disidenata).
Tema zaključana.
Tema zaključana.
21.05.2026 | 23:23
ha, sad je jasno sto je isao u kinu. da dogovori posao da mu prave one kape i ostalo po 1$, pa da on to prodaje po visestruko vecoj ceni. jos otvorio radnju u beloj kuci i prodaje to bez placanja poreza i zakupa prostora
win-win kombinacija.
ne da je covek 'manje zlo', on je - genije
Tema zaključana.
22.05.2026 | 07:43
Dobro što je pak sad ovo? Lik sa silikonskom maskom preko lica tj glave, vidi mu se kod vrata/majice da se odvojila.
Čemu to? Na televiziji. Ova amerika tone svakim danom sve dublje i dublje.
www.foxnews.com/video/6396048453112 premotaj na 52 sekundu.
Tema zaključana.
28.05.2026 | 02:27
dobar text, vredi procitati, jako dobra analiza. sa argumentima i info iz prve ruke tj. iz najblizeg kruga narandzastog.

pescanik.net/prava-mera-ludila/

naravno nije za svakoga, posto je ovo MSM propaganda, a narandzasti je ‘manje zlo’
Tema zaključana.
28.05.2026 | 06:12
Ender kaže:
dobar :text, vredi procitati, jako dobra analiza. sa argumentima i info iz prve ruke tj. iz najblizeg kruga narandzastog.

G
naravno nije za svakoga, posto je ovo MSM propaganda, a narandzasti je ‘manje zlo’

Ne brini se. Ne čita što sam posta, a kamoli ono što drugi postaju.
Tema zaključana.
28.05.2026 | 19:26
izgleda narandzasti mirotvorac ozbiljno jurisa na nobelovu nagradu za mir:

n1info.rs/svet/pentagon-invazija-kuba-pr...5-28-Pentagon-postav

ili isplivava opet neka afera s njim.
Tema zaključana.
31.05.2026 | 09:06
Da mi je samo znati kako on obavlja svoj posao i stigne sve ovo objaviti u jednom danu (to treba i natipkati!). Siže s neta od jučer ili dan prije toga.

11:15 AM - Trump attacks judge who said he couldn’t put his name on the Kennedy Center
12:03 PM - Says he may perform and give a speech at the America 250 event instead of artists who cancelled
12:08 PM - Says Obama filled the Reflecting Pool with Garbage
12:09 PM - Attacks Biden
12:09 PM - Posts edited photo of Columbus Circle in DC with the caption “CLEAN”
12:10 PM - Attacks Biden again
12:11 PM - Posts AI photo of him and George Washington riding horses in front of the White House with a space shuttle and race car in the background
12:11 PM - Attacks Rosie O’Donnell
12:11 PM - Posts photo of him in front of the American flag
12:11 PM - Brags about his endorsed candidates winning
12:12 PM - Attack Obama and Biden over the reflecting pool
12:12 PM - Posts photo of him pointing at the camera
12:13 PM - Posts photo of the UFC event cage he’s building at the White House
12:13 PM - Posts an AI image of a “golden dome” for the White House
12:15 PM - Defends Jaxson Dart, calling him a “winner” and his critics “losers”
12:45 PM - Posts an AI image of him as a NY Knicks basketball player dunking on Governor Kathy Hochul
12:56 PM - Posts an AI image of him with Tom Brady
1:03 PM - Posts a garbage can labeling it “The Obama Presidential Library”
1:16 PM - Says America is back
1:16 PM - Says America is back again
1:16 PM - Says America is back for the 3rd time
1:55 PM - Posts an AI image of him golfing
2:55 PM - Says he’s in “excellent health” lol
3:17 PM - Promotes his Fox News interview with Lara Trump
4:33 PM - Attacks the Pope again
4:54 PM - Posts a weird image of him staring at Greenland (which he has posted already)
4:57 PM - Posts an AI image of the “drone port” he wants to build on top of the ballroom
5:33 PM - Attacks Biden
5:33 PM - Attacks Biden x2
5:34 PM - Attacks Biden x3
5:34 PM - Attacks Biden x4
5:34 PM - Attacks Biden x5
5:35 PM - Posts cartoon image of Governors Newsom, Pritzker, and Hochul saying they like crime (Trump is a felon)
5:36 PM - Posts meme about Republicans who voted to release the Epstein files losing their primaries
5:36 PM - Posts an old tweet of his where he attacks “disloyal” Republicans
5:37 PM - Posts an old tweet where he said he wants to stop the world from “killing itself”
5:37 PM - Posts a mock up of a “Trump Peace Prize” which may be the most useless peace prize known to man
5:37 PM - Posts a photo of a B-2 bomber with the caption “Trump energy 2026”
5:37 PM - Posts a photo of his face on Mount Rushmore
5:38 PM - Posts an image of him kissing the American flag (he’s the least patriotic president we’ve ever had)
5:39 PM - Compares himself to George Washington
5:39 PM - Says you were convinced to think a photo of a family sitting on a car is “evil” and billions were spent to do that (???)
5:50 PM - Says we should “physically audit” Fort Knox
5:50 PM - Posts an image of him cosplaying as a navy commander
5:51 PM - Posts another image of his face on Mount Rushmore
5:51 PM - Posts another photo of him and George Washington
6:09 PM - Attacks Biden again
6:09 PM - Attacks Biden x2
6:09 PM - Attacks Biden x3
6:09 PM - Posts an old photo of himself and King Charles
6:12 PM - Posts an old photo of himself and President XI in China
6:12 PM - Posts another photo of himself and President Xi
6:22 PM - Posts a photo of himself walking in China
6:48 PM - Says the U.S. should have a ballroom because China has one
7:03 PM - Says he wants to cancel his America 250 celebration and replace it with a MAGA rally
7:56 PM - Promotes Mark Levin’s show on Fox News
7:59 PM - Promotes his Fox News interview with Lara Trump

To u jednom danu. Da, zbilja je normalan i obavlja svoj posao....
Tema zaključana.
31.05.2026 | 09:11
Kad se umori od svog tog posla ode igrat golf
Tema zaključana.
31.05.2026 | 12:23
moram da priznam da je u izvrsnoj kondiciji. toliko obavljenog posla u jednom danu...
vrlo produktivan covek. na soc mrezama
Tema zaključana.
31.05.2026 | 14:47
Neki doktori kažu da je najboljeg zdravlja od bilo kojeg predsjednika. Mislim svakog svjetskog predsjednika.
Tema zaključana.
31.05.2026 | 16:27
o.k. to je stanje fizickog zdravlja.
a sta kazu za mentalno zdravlje?
Tema zaključana.
01.06.2026 | 07:05
Prošao je hrpu (kognitivnih) testova i svi ispitivači su ostali zapanjeni njegovom britkošću i brzinom. Nitko se ne bi usudio riješiti bolje od njega.
Evo, on sam to potvrdio...
Tema zaključana.
01.06.2026 | 07:34
Milijuni koje je Musk (in)direktno ubio raspustivši USAID
www.currentaffairs.org/news/how-elon-mus...-thousands-of-people
Tema zaključana.
01.06.2026 | 07:34
Ender kaže:

Masovni mediji nisu što su nekad bili:

Why did the press ignore a gathering of the world's leading fascists?
Tema zaključana.
02.06.2026 | 07:11
Hesgeth ili Hegseth, kako mu već ime, dobio jezikovu juhu
- skoro 7 min tako da znate koliko ćete vremena izgubiti

I taj lik vodi ratove? Nevjerovatno.
Tema zaključana.
02.06.2026 | 22:33
Richard Gere: "Tko bi pomislio da takav manijak može postati predsjednik SAD-a?"
link

Pomozimo Richardu i spojimo ga sa Davorom da ga Davor primiri tako što će mu objasniti da je Trump manje zlo od Kamale.
Tema zaključana.
09.06.2026 | 07:59
nova.rs/sport/kosarka/video-donald-tramp...6-09-VIDEO-Tramp-izv

izgleda se amerikanci polako osvescuju.
Tema zaključana.
09.06.2026 | 12:58
To je New York. Negdje puno južnije mu ne bi zviždali.
Tema zaključana.
09.06.2026 | 12:59
Upakirali taj kadar u početak himne misleći da ekipa neće booati ako je himna.
I na kraju lik zadrijemao a prije utakmice svima zakomplicirao dolazak jer se 2 sata nije znalo kad će doći pa je javni promet i ostalo bilo u kaosu.

Ali fućkaš to, hehe, pogledaj kako se ponaša kada novinarka ne poklekne pred njim.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (667)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO