Siri i pametni kućni uređaji
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Siri i pametni kućni uređaji

05.06.2026 | 13:25
Zadnjih 10-12 godina koristim iskljucivo Philips Hue zarulje. Rade brutalno. Jedna jedina mi je umrla kad smo renovirali stan pa ih bacali po kutijama, vjerojatno se nesto streslo unutra.

Skupe jesu, ali s obzirom da provjereno rade desetljece+, mislim da se isplati.

Daleko najpouzdaniji dio mog Smart Home. S njima nikada nema nikakvih problema...
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
05.06.2026 | 17:24
drlovric kaže:
Zadnjih 10-12 godina koristim iskljucivo Philips Hue zarulje. Rade brutalno.
Skupe jesu, ali s obzirom da provjereno rade desetljece+, mislim da se isplati.

Imaš neki link na model koji koristiš? Rade li s Appleovim HomeKitom normalno?
Tema zaključana.
05.06.2026 | 18:01
@Davor:

Imam svasta iz njihove ponude. Zarulje su 80% kolor, a mozda 20% imam bijelih (mijenja im se samo temperatura boje).

Ne znam sada koje su to generacije jer nisam kupovao sve odjednom, a kutije sam pobacao. Kako je vrijeem prolazilo bile su sve jace, i boje su osjetno zasicenije u odnosu na prve generacije.

U svakoj sobi imam i ove switcheve, tako da unatoc sto je Smart Home (automatizacija, voice, Siri i sve to), nisam se htio odreci klasicnog prekidaca na zidu.

Ovaj se samo zalijepi na zid. U stvari je to daljinski, koji izgleda kao klasicni prekidac. Apsolutna preporuka.

www.philips-hue.com/en-us/p/hue-dimmer-s...t-model/046677562779

Kupis Hub (najbolje u setu sa 2-3 zarulje) i to je osnova koju nadogradjujes. Rade bez wifi, bez interneta, nativno podrzan HomeKit. Apsolutno brutalna stvar za rasvjetu. Skup je hobi, ali vjeruj mi, desetljece radi. Nikada mi se nista nije pokvarilo.

Aplikacija HUE je savrsena, bezbroj tema, animacija, automatizacija. Sinkaju se sa TV, sa bozicnom jelkom, sa alarmom, utkamicom kada padne gol, video igrom, glazbom, alarmom u stanu, younameit...

Moje su automatizirane kao Apple Night Shift, kako pada mrak svjetla u stanu postepeno postaju sve toplija, uvodi te u noc da lakse zaspis. Reze blue light u stvari.

Nazovi jednom na video poziv pa ti mogu pokazati.

Ovako ugrubo rekao bih da je do 1500e dovoljno za cijeli stan, ali opet ne znam aktualne cijene. Ja sam veliku vecinu toga donio iz USA. Malo po malo
Tema zaključana.
06.06.2026 | 23:05
drlovric kaže:
@Davor:

Imam svasta iz njihove ponude. Zarulje su 80% kolor, a mozda 20% imam bijelih (mijenja im se samo temperatura boje).

Ne znam sada koje su to generacije jer nisam kupovao sve odjednom, a kutije sam pobacao. Kako je vrijeem prolazilo bile su sve jace, i boje su osjetno zasicenije u odnosu na prve generacije.

U svakoj sobi imam i ove switcheve, tako da unatoc sto je Smart Home (automatizacija, voice, Siri i sve to), nisam se htio odreci klasicnog prekidaca na zidu.

Ovaj se samo zalijepi na zid. U stvari je to daljinski, koji izgleda kao klasicni prekidac. Apsolutna preporuka.

www.philips-hue.com/en-us/p/hue-dimmer-s...t-model/046677562779

Kupis Hub (najbolje u setu sa 2-3 zarulje) i to je osnova koju nadogradjujes. Rade bez wifi, bez interneta, nativno podrzan HomeKit. Apsolutno brutalna stvar za rasvjetu. Skup je hobi, ali vjeruj mi, desetljece radi. Nikada mi se nista nije pokvarilo.

Aplikacija HUE je savrsena, bezbroj tema, animacija, automatizacija. Sinkaju se sa TV, sa bozicnom jelkom, sa alarmom, utkamicom kada padne gol, video igrom, glazbom, alarmom u stanu, younameit...

Moje su automatizirane kao Apple Night Shift, kako pada mrak svjetla u stanu postepeno postaju sve toplija, uvodi te u noc da lakse zaspis. Reze blue light u stvari.

Nazovi jednom na video poziv pa ti mogu pokazati.

Ovako ugrubo rekao bih da je do 1500e dovoljno za cijeli stan, ali opet ne znam aktualne cijene. Ja sam veliku vecinu toga donio iz USA. Malo po malo

Može li sve to da radi bez interneta?
Tema zaključana.
07.06.2026 | 09:05
@Spiro:

Naravno. Sve je lokalno, i trenutacno se izvrsava. Zarulje i prekidaci su Zigbee protokolom spojene na svoj hub. Ne ide nista kroz cloud i sl.

Jedino ti treba internet da upravljas rasvjetom kada nisi doma, ali to se valjda podrazumijeva
Tema zaključana.
07.06.2026 | 11:14
Preciziraj sto znaci "treba ti internet"? Znaci li to da ti treba neciji cloud servis ili ti treba veza na internet?
Tema zaključana.
07.06.2026 | 15:16
Riba kaže:
Preciziraj sto znaci "treba ti internet"? Znaci li to da ti treba neciji cloud servis ili ti treba veza na internet?

Pa to znaci ako sam zaglavio vani i pao je mrak, ja otvorim Hue app i upalim svjetla da maltezer nije u mraku

To je jedini scenarij gdje mi je internet nuzan. Vjerojatno HUE app ima neki link sa mojim Hub uredjajem koji to dalje rjesava lokalno. Ne znam detalje...
Tema zaključana.
07.06.2026 | 16:46
Znam ja, preko njihovog cloud servisa. Ja se kacim preko Wireguarda ravno na moju mrezu za te stvari, a i ti ces kada ukinu cloud servis ili ga pocnu naplacivati.
Tema zaključana.
07.06.2026 | 17:11
Ja imam oar dtvsri od Xiaomi-a. Preko HUB-a radu sve i moze se upravljati i nadzirati. Neki od uredjaja imaju WiFi dok ostali samo BT.
Tema zaključana.
07.06.2026 | 20:58
A zasto se meni ova tema prikazuje kao Pravo na privatnost....
Screenshot2026-06-07at19.44.14.png

Screenshot2026-06-07at20.00.19.png

btw. HomeKit je mrtav, matter je sad vec posteno sazorio, univerzalan standard i jos open-source.
Sad kad su konacno dodali podrzku za kamere sa zadnjom specifikacijom u verziji 1.5 mislim da je to to.
Iskreno ne bi me cudilo da Apple u skoroj buducnosti potpuno skarta HomeKit.

Nema veceg komfora nego fino slozen HomeAssistant, od tud sve mozes sa 2 klika expose u Matter (ili ako bas hoces u HomeKit) pa u appleov nativni Home.app
Tema zaključana.
07.06.2026 | 21:26
songoku kaže:

Zato jer lose placamo moderatore, pa koliko para toliko muzike!

songoku kaže:
btw. HomeKit je mrtav, matter je sad vec posteno sazorio, univerzalan standard i jos open-source.
Sad kad su konacno dodali podrzku za kamere sa zadnjom specifikacijom u verziji 1.5 mislim da je to to.
Iskreno ne bi me cudilo da Apple u skoroj buducnosti potpuno skarta HomeKit.

Nema veceg komfora nego fino slozen HomeAssistant, od tud sve mozes sa 2 klika expose u Matter (ili ako bas hoces u HomeKit) pa u appleov nativni Home.app

Ma i ja sam naravno na Home Assistantu, nisam u zivotu taknuo Homekit a i necu.
Kamera je spojena na Frigate.
Tema zaključana.
07.06.2026 | 23:56
Riba kaže:
songoku kaže:

Kakva laž! Toliko vas hranimo glupostima da ne biste preživjeli bez nas, vjernih korisnika. Dajemo ti smisao života u usamljenim hladnim noćima. Ok, lako ti se sad junačit preko ljeta, al kad krene hladna zima...

Tema zaključana.
08.06.2026 | 01:06
Riba kaže:
Ma i ja sam naravno na Home Assistantu, nisam u zivotu taknuo Homekit a i necu.
Kamera je spojena na Frigate.

Ma nije HomeKit tako los, zapravo let me rephrase that, nije Apple Home.app tako los.
Ja npr. imam sve onboardano u HA i u Home.app paralelno. Kroz matterov multi-fabric ono sto je nativno, a ono sto nema nativni matter je iz HA emulirano kroz Matter Hub addon (odlican fork originalnog t0bst4r-ovog addona). Zapravo ne znam mogu li ga tehnicki zvati addon jer ja vrtim HA u containeru i svi addoni su isto zasebni containeri.

Ovo za kamere se vise odnosilo na kako onboardati u Home.app ili druge ekosisteme, to je bila zadnja prepreka za kompletno se rijesiti HomeKita. HA nikad nije previse ovisio o matteru. Frigate sam probao i odlicna je stvar, ali je previse resource intensive za moj hw di se HA vrti, a i stvarno nemam potrebe.
Tema zaključana.
08.06.2026 | 07:34
Gjuroo kaže:
Riba kaže:
songoku kaže:

Kakva laž! Toliko vas hranimo glupostima da ne biste preživjeli bez nas, vjernih korisnika. Dajemo ti smisao života u usamljenim hladnim noćima. Ok, lako ti se sad junačit preko ljeta, al kad krene hladna zima...

Ljeto je u Irskoj zavrsilo pred tjedan dana, vec mi se danima ujutro ukljucuje grijanje!
Tema zaključana.
08.06.2026 | 08:36
Tema zaključana.
08.06.2026 | 13:58
songoku kaže:

Cekaj jos malo, doce i ustase i cetnici i partizni i domobrani. Sto si tako nestrpljiv?
Tema zaključana.
08.06.2026 | 19:51
Riba kaže:

Ja imam KNX protokol Siemens kontroler negdje od 2005. godine. Kontrolise roletne, rasvjetu, fancoil,tendu i slicno. Ja licno nemam skoro nikakvog "kontakta"sa sustavom.

Ovisno od vremena, dan, noc,kisa sunce podesava tendu, roletne, svjetla.
Ako nikoga nema duze od 24h sam aktivira nasumično paljenje svjetla po sobama i slicno.

Prije par godina je dobila pristup preko interneta do tada je sve moralo ručno preko serijskog porta podesavati.

Od kvarova sam imao kvar jednog drivera i na samom poceku jedan bug da ako nestane struje sva rasvjeta se po dolasku aktivira na maksimumu osvjetljenja.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (114)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO