kompatibilnost no-Apple uređaja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kompatibilnost no-Apple uređaja

29.01.2014 | 00:56
Pozdrav svima! Molim za savjet.

U specifikacijama jednog modela diktafona piše da je uređaj kompatibilan s Mac OS X v10.3.9 - v10.7. Pretpostavlja li se ovim i kompatibilnost s 10.8.5 ili bi moglo biti poteškoća s prepoznavanjem uređaja i prebacivanja audio-zapisa, bilo direktno u iTunes ili prilikom kopiranja audio-datoteka negdje na računalu?…

Unaprijed zahvaljujem na stručnoj pomoći : )
Tema zaključana.
29.01.2014 | 01:25
To može značiti svašta. Na HP Printerima piše da podržavaju 10.5 i 10.6 jer za 10.5 i 10.6 imaš driver na CD-u uz printer. A na 10.7, 8 i 9 je driver "ugrađen" u os.
Ali isto ti može značiti i da je proizvođač napravio driver za 10.7 i dalje je ukinuo podršku. Ako ti 10.7 driver radi na 10.8 - radi, a ako ne - ne.
Tema zaključana.
29.01.2014 | 09:07
Smayoo, hvala na odgovoru. Dakle, najpouzdanije bi bilo nešto snimiti na izložbenom primjerku i spojiti ga na računalo - ukoliko trgovac dopušta - da vidim hoće li ga OS prepoznati?...
Tema zaključana.
29.01.2014 | 09:39
… Što znači kada u specifikacijama piše: »(…) Mac OS X (v10.3.9-v10.7), pre-installed«?
Tema zaključana.
29.01.2014 | 11:45
Ne znam.
Tema zaključana.
29.01.2014 | 12:02
OK. Doznao sam. Hvala.
Tema zaključana.
29.01.2014 | 12:14
A što znači? Možda će nekom drugom trebati?
Tema zaključana.
29.01.2014 | 12:19
Ispričavam se, Smayoo. Mislio sam da je pitanje bilo previše lagano pa ti se nije dalo odgovarati na nj.

Evo, citiram prijatelja koji mi je odgovorio: »Trebalo bi značiti da je taj diktafon podržan u startu bez instalacije drivera jer driver dolazi predinstaliran u navedenim operativnim sustavima.«

Ipak ostaje pitanje je što je s OSX 10.8. i 10.9?!…
Tema zaključana.
29.01.2014 | 13:12
mozda je diktafon proizveden ranijeg datuma, pa je tada bio aktualan 10.7. a kasnije nisu ponovno stampali kutije vec prodaju sto je na lageru. ne vjerujem da bi trebalo dolaziti do problema pogotvo sto je diktafon relativno jednostavan uredaj.
Tema zaključana.
29.01.2014 | 13:19
Da, sorry, naravno da je odgovor logičan, ali, poučen ranijim iskustvima znam koliko su ljudi iz marketinga u takvim firmama skloni zamuljavanju istine da bi bolje prodali pa sam odavno prestao koristiti logiku u tumačenju onog što piše u prospektima. Jedino donekle vjerujem konkretnim uputama za korištenje.
Tema zaključana.
29.01.2014 | 14:16
Jasno je da je - nejasno : (

Ne preostaje drugo nego naći trgovinu koja ima izložbeni primjerak. Valjda uspijem : )

Hvala lijepa svima!
Tema zaključana.
29.01.2014 | 16:21
Diktafon ti bi kompjuter trebao prepoznati kao svaki drugi usb disk.
Tema zaključana.
29.01.2014 | 18:14
U kom smislu diktafon mora biti podržan od strane operativnog sustava?
Imam neki Olympus, uštekam ga i ponaša se kao USB stick.
Nisam ga probao koristiti kao mikrofon, niti kao zvučnu karticu (možda je ta podrška važna).
Tema zaključana.
29.01.2014 | 21:51
… Teško ih je razumijeti glede kompatibilnosti - radi li se samo o "prepoznavanju" diktafona kada ga spojiš na USB ulaz ili o korištenju aplikacije Sound Organizer koju isporučuju s ovim uređajem. No, za Sound Organizer izričito pišu da je samo za Windowse. Dakle, precizni su kao i kod navođenja u stavci »Operating System Compatibility« - Windows® 7 Ultimate, Windows® 7 Professional, Windows® 7 Home Premium, Windows® 7 Home Basic, Windows® 7 Starter, Windows Vista® Ultimate Service Pack 2 or higher, Windows Vista® Business Service Pack 2 or higher, Windows Vista® Home Premium Service Pack 2 or higher, Windows Vista® Home Basic Service Pack 2 or higher, Windows® XP Media Center Edition 2005 Service Pack 3 or higher, Windows® XP Media Center Edition 2004 Service Pack 3 or higher, Windows® XP Media Center Edition Service Pack 3 or higher, Windows® XP Professional Service Pack 3 or higher, Windows® XP Home Edition Service Pack 3 or higher, Mac OS X (v10.3.9-v10.7), pre-installed
Tema zaključana.
30.01.2014 | 15:47
zabac kaže:
U kom smislu diktafon mora biti podržan od strane operativnog sustava?
Imam neki Olympus, uštekam ga i ponaša se kao USB stick.
Nisam ga probao koristiti kao mikrofon, niti kao zvučnu karticu (možda je ta podrška važna).

Imao i ja neki Olympus. Nije se uvijek htio mountati, a kad i je, snimke je snimao u neki lijevi codec, pa sam majmunirao da ga prebacim u nešto čitljivo.
Možda misli na tu kompatibilnost?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (810)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO