Logic studio ili Ableton sa Saffire interfejsom?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Logic studio ili Ableton sa Saffire interfejsom?

• bebenavole
  • Posjetitelj
23.02.2008 | 10:53
Postao sam ovo na HC forumu pa sam malo lijen pisat ponovno.
Uglavnom skuzit cete. BTW poz svima!
\"Hey!
I am a Mac user. Mac Book Pro 2.2 Intel Core 2 Duo
I have the Saffire interface and I am planning on getting Logic. Atleast I think I should

I tried the Ableton demo and I thought it was just too much hassle plus the thing looks tiny on my laptop. Altho it is really flexible, I thought its just too complicated tho it might be me.....

So I am wondering:
how is the workflow on the new Logic?
how is the quality of all the instruments and the plugins? Meaning, is the package enough to produce quality music?
what third party plugins and instruments/wich format/ can u use with logic studio?

thanx so much.

a.\"
Tema zaključana.
23.02.2008 | 16:00
logic ti je odlican za snimat i komponirat, kakvu god mjuzu radis. logic rabi AudioUnitse, sto je pandan vstu u cubasu ili rtas na protoolsima. ako radis dosta editinga onda radije idi na pro toolse, ako vise komponiras logic.

ableton demo je bitno razlicit od cijele verzije, iako IMHO to je program za igranje sa gotovim songovima, tj remix i live.

bah, nabavi kopiju na koji dan da probas

ps imas pm
Tema zaključana.
  • bebenavole
  • Posjetitelj
23.02.2008 | 18:21
ma fora je u tome da radim glazbe za kazaliste masu i naviko sam se po tom pitanju na FL studio iako je on koma za audio, no super mi je fora sa semplovima. S vremenom sam se ful izvjestio, hehehe.

Sad je doslo vrijeme da spojim ta 2 svijeta. Nesto se zezah u Gbandu no to je bez veze, ne trpi taj program bas neku produkciju. U Liveu me j... to sto imas 2 viewa sve je nesto sitno iako je super da guta sve formate VST i AU.
Sve u svemu nije mi bed dat lovu, na tome i zaradim pa zelim ful support od strane proizvodjaca. Predpostavljam da je Logic Studio kao GB ali ni blizu, mislim ideja bi trebala bit tako neka ne?

tnx
Tema zaključana.
  • bebenavole
  • Posjetitelj
23.02.2008 | 18:22
BTW od kud nabavljas dodatne AU-ove? Ima li free opensource proizvodjaca?
Tema zaključana.
23.02.2008 | 18:58
bebenavole je napisao:
Predpostavljam da je Logic Studio kao GB ali ni blizu, mislim ideja bi trebala bit tako neka ne?

Logic (Notator) je jedan od najstarijih sequencera na planeti a GB je igracka za entuzijaste.
Samo neumitnost agresivnog trzisnog kapitalizma cini Logic Appleovim proizvodom.

Ako radis za kazaliste daj sansu Liveu jer ako stvari ili cueove izvodis uzivo Logic ti bas nece biti od prevelike pomoci...
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.02.2008 | 20:02
Ja i dalje navijam za Logic u tvom slučaju..

Protoolse ne budeš jer ti se ne isplati sad mijenjat hardware..

Live je meni fora za ideje.. a ne znam da li bi ti za vrijeme predstave sjedio za kompom i tipkao po njemu.. nekak mi to nije u tvom điru
Tema zaključana.
23.02.2008 | 22:05
Dijete je napisao:
Ja ne znam da li bi ti za vrijeme predstave sjedio za kompom i tipkao po njemu.. nekak mi to nije u tvom điru

hehe... a da prtlja po nekom midi interfejsu ili nabavi HIPNO pluginove pa maše crvenom krpom pred webcamom ili pritišće kockice MONOME-a, to bi izgledalo vise cool?

samo poslozi prioritete i odgovor je tu
Tema zaključana.
  • bebenavole
  • Posjetitelj
24.02.2008 | 12:10
Mmmmm da, Live me nekako zbunjuje
imas te kuchice i onda u njih nes snimis i to se vrti ne znam di ....dezorijentira me totalno. A , kazem sve je mnogo sitno.
Kako funkcionira taj wrapper za VST-e u Logicu?
Tema zaključana.
25.02.2008 | 15:06
ako imas VSTove on ti ih prebaci u AU (vecinom). jos k tome vecina plaginova izlazi u VST/RTAS/AU varijanti, tako da ti ne treba wrapper osim ako bas imas neke vstove koji su podrazni od strane wrappera, a ti ih bas zelis jaaako koristiti a ne postoje kao au.

live je cool, Logic ftw

btw ako ides ne logic prebaci se na tigera, toplo preporucujem... ovo s lepardom je iritantno do bola.
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.02.2008 | 16:20
sad googlaj da nadješ šta ti ftw znači
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
25.02.2008 | 17:10
Kay je napisao:
btw ako ides ne logic prebaci se na tigera, toplo preporucujem... ovo s lepardom je iritantno do bola.

U cemu je stos sa Logicom i Leopardom?
Tema zaključana.
25.02.2008 | 22:55
neka cudna pucketanja, automatizacija se hoce/nece snimat... tak. razna veselja YMMV
Tema zaključana.
05.03.2008 | 22:03
User je napisao:

U cemu je stos sa Logicom i Leopardom?

U cemu je stos s Appleom i Logicom
Tema zaključana.
06.03.2008 | 20:40
ROFL
Tema zaključana.
14.03.2008 | 17:07
bebenavole je napisao:
ma fora je u tome da radim glazbe za kazaliste masu i naviko sam se po tom pitanju na FL studio iako je on koma za audio, no super mi je fora sa semplovima. S vremenom sam se ful izvjestio, hehehe.

tnx

pa ako si se izvjestio sa semplovima i navikao si se radit u FL, onda ti je tzv \"workflow\" puno blizi u Liveu nego u Logicu.

To kaj je inerface od Live \"presitan\" je puno manji problem nego sto bi ti bilo ucenje Logica.

Za vrstu posla kojeg obavljas i nacin rada na koji si navikao, NEMA boljeg programa od Livea.
Tema zaključana.
01.04.2008 | 14:50
bebenavole je napisao:
Postao sam ovo na HC forumu pa sam malo lijen pisat ponovno.
Uglavnom skuzit cete. BTW poz svima!
"Hey!
I am a Mac user. Mac Book Pro 2.2 Intel Core 2 Duo
I have the Saffire interface and I am planning on getting Logic. Atleast I think I should

I tried the Ableton demo and I thought it was just too much hassle plus the thing looks tiny on my laptop. Altho it is really flexible, I thought its just too complicated tho it might be me.....

So I am wondering:
how is the workflow on the new Logic?
how is the quality of all the instruments and the plugins? Meaning, is the package enough to produce quality music?
what third party plugins and instruments/wich format/ can u use with logic studio?

thanx so much.

a."

E daj molim te kopiraj ono sto su ti odgovorili na tom forumu jer i mene zanima!!

Puno hvala!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (482)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO