oprema i software za podast
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

oprema i software za podast

22.11.2008 | 01:29
Može li mi netko od iskusnijih preporučiti koji software i kakav mikrofon (možda neku manju i jeftiniju miksetu) bi trebao koristiti za snimanje podcasta? Ne želim ništa fancy, ponekad će se uz glasove dodvati i zvuk, većinom će biti samo glasovi. S druge strane, ne želim niti da zvuči kao da je snimano u bunaru, treba mi neka mogućnost lagane dorade i obrade zvuka.
Tema zaključana.
08.12.2008 | 16:40
Sve mozes napravit s nekim programom poput abelton live... imas fade in/out efekt, snimis vokale/glasove pa malo editiras i eto!
Jedino ako ti je podloga (mjuza) vrlo krucialna za tijek tog podcasta te se nadovezujes na nju. Tu ti mogu preporucit eventualno traktor dj software, njega furas na kompu, a mic pristekas u mic in i vozi misko
Tema zaključana.
13.12.2008 | 16:44
tnx na odgovoru

znaci od hardwarea mi treba jedino mic i to je to?

ima li koji besplatan software za to, ova dva koja si preporucio se placaju...
Tema zaključana.
27.12.2008 | 14:06
huh, nazalost, nemam ti pojma za neki besplatni program takvog tipa... :/
Al probaj traktora trial pa vidi dal ti to odgovara...
Mislim, uvijek mozes koristit Audacity, no u njemu nemas opciju real-time pustanja mjuze i pricanja na mic, to je vise tool za editiranje sounda (vrlo slab tool doduse) - al besplatan
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.12.2008 | 14:14
Ja bi ipak spomenuo GarageBand koji za takve stvari upravo idealan jer ne košta za razliku od Livea.. Naravno uz uvijet da je Garabend stigao sa kompom..
Tema zaključana.
27.12.2008 | 14:43
zapravo da, imas pravo!
totalno sam zaboravio na taj garage band, al je to cist ok aplikacija za neki amaterski uradak poput spomenutog...
evo bas ga otvorio (po prvi put) i naravno, kako to biva po apple-ovom naumu, jednostavno za popiiii... :D:D

:i love to be mac:

(:
Tema zaključana.
29.12.2008 | 17:19
plus što je garage band izvrstan za nabrzinu snimiti neke glazbene ideje. uzmeš gitaru i odsviraš da ideja ne propadne. za kasnije. jednom... hmm... da
Tema zaključana.
31.12.2008 | 01:10
Ljudi,

hvala svima na pomoci, zasad sam probao malo eksperimentirati i cini mi se da Garage Band zaista je ono sto mi treba.
Tema zaključana.
05.09.2010 | 13:00
Pozdrav,

Mene zanima kako svoje Podcastove plasirati da si ljudi mogu skidati preko iTunes-a?

Kakva je procedura i što sve treba napraviti?
Tema zaključana.
30.01.2011 | 17:50
Pozdrav..trebam pomoć!
Dobio sam priliku raditi na jednom internet radiu neke mikseve,ali imam problem sa streamingom.
Dobio sam jednostavan programčić imenom "butt" u koji unesem postavke i preko njega idem online,
ALI programčić hvata signal preko mikrofona,šta mi je izričito zabranjeno zbog tehničkih zahtjeva.
Moje je pitanje kako da se spojim direktno,bez mikrofonskog signala,jer sam sve mogučnosti isprobao i ni jedna nije prava..
Ako netko zna,bio bih mu jako zahvalan!

LP

Alen
Tema zaključana.
30.01.2011 | 18:30
Pozdrav i dobrodosao. Pojasni sto ti znaci spojiti ga "direktno"? Moze li se u buttu odabrati audio input? Na stranicama butta pise da ne moze streamati audio fileove s diska, pa se nadam da nije to upravo ono sto trazis. U tom slucaju siguran sam da ima i drugacijih rjesenja. Daj vise informacija.
Tema zaključana.
30.01.2011 | 18:39
Pod direktno mislim da ne miješam mic. u cijelu priču..
Taj butt je jednostavan skroz,ali pomislio sam da bi problem mogao biti u njemu..on ima mogućnost odabira "audio device" u kojem se nalazi "Default PCM device" te "Built-in Mic." i "Built-in input"..šta got probam,signal imam samo preko mikrofona,šta ne smijem...
Tema zaključana.
30.01.2011 | 19:29
Mozda bi bilo najbolje pitati u butt support forumu. Dakle ti zelis koristiti line in pretspostavljam, no iako ga odaberes on i dalje koristi ugrađeni mikrofon?
Jesi li probao promijeniti defaultni input u sistemskim postavkama, možda to pomogne.
Tema zaključana.
30.01.2011 | 19:49
Pokušat ću kod njih jer ja sam probao sve..
Hvala na odgovorima!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1073)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO