Problem sa telefoniranjem putem skype-a na MacMini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa telefoniranjem putem skype-a na MacMini

24.01.2009 | 11:41
Eto u naslovu sam više manje rekao u cem je problem

OK ozbiljno kad telefoniram sa mamom koja koristi MacMini G4 1.25 GHz (tak nešto) 1GB rama ... (ona ima optimin 1024/256 kbps dsl internet.
Ne šljaka baš ok. Desi se da jedan čuje ovog drugog ali ne i obrnuto.
Ili još gore usred razgovora dok recimo izgovaram "idem sutra ..." se počne ponavlajti ta rečenica i u nedogled se ponavlja "idem sutra, idem sutra, idem sutra ..." tako da se nemože nastaviti razgovor?!!?
Ubijem poziv, nazovem ponovo i kad se ona javi nastavi se "idem sutra, idem stra, idem sutra ...".
BTW ona koristi usb skype phone od US Roboticsa koji sam ja prije koristio i no ne trebam ga od kad imam imaca sa super mikrofotnom ... no ona nem slušalice sa mikrofonom a i ovo joj je ugodnije za korištenje.
Al sumnjam da je do tog uređaja jer je radio uvjek ispravno ...ali možda .. neznam?!
Any ideas?
Ovako nam je taj skype neupotrebljiv.
Bil moglo biti do minija ... jel to streemanje njemu too much?
Tema zaključana.
24.01.2009 | 14:03
To ti se dogada samo kada pricas s gospodom majkom ili i kad pricas s ostalim prijateljima, rodbinom, kumovima, susedima... ???

Ako ti se to dogada samo sa cijenjenom gospodom majkom, moguce je da je problem s USB skype phonom.
Naime, moja mama (inace ne jako strucna u svijetu kompjutera) ga je isto neko vrijeme koristila te smo cesto imali problema u komunikaciji. Onda, na svu srecu, ga je pojeo moj pas (ljubim ga pametnog) te sam ju nagovorio da si kupi normalan mikrofon te da pricamo ko ljudi.

P.S. sada me majka zove svaki dan i provjerava sta ja to radim i koliko ucim. Volim te MAMA!!! Zivio Skype!!!
Tema zaključana.
24.01.2009 | 14:22
Meni to najvise lici na zajeb sa USB telefonom. Vecina tih telefona pokusava biti "napredna tehnologija" pa imaju i vlastite memorijske buffere, otuda ponavljanje zadnje recenice cak i nakon sto prekines vezu i nazoves ponovno.

Mini nema tu sta pokvariti u tvom slucaju, pa ne radi live recoding nekog videa pa da trza Cak i u tom slucaju ne bi ponavljao samo zadnji dio sadrzaja.

Moj savjet je neka mama proba sa obicnim slusalicama (vulgaris, 15-20kn) i uvjeren sam da ces rijesiti problem.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
24.01.2009 | 16:18
Nije do Minija. On provjereno radi OK s takvim zadacima, čak i mnogo slabiji procesori...
Tema zaključana.
24.01.2009 | 17:22
Hvala ekipo ... da samo s njom mi se to dešavalo ...
Sljedeći experiment ce biti savulgaris slušalicama
Tema zaključana.
24.01.2009 | 23:41
Ja inace koristim ovu napravicu i radi bez problema na Macu.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (502)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO