spajanje računala na high end sustav
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

spajanje računala na high end sustav

10.12.2009 | 16:37
smayoo je napisao:
Wizzy, daj malo pojasni svoju opservaciju. Ako Airport Express streama 16 bit 44.1 kHz signal na optički izlaz, tu nigdje ne dolazi ni do kakve konverzije, šuma, ničeg. Čista digitalna propagacija. Što onda znači "daleko je to od high enda"? Jedini problem može biti da je wireless veza preslaba pa efektivna širina pojasa nije dovoljna za stabilnu propagaciju tih 1,68 Mbit/s koliko zauzima AIFF (16 bit 44.1 kHz).

elem, u megaguzvi sam, pa samo brzinski osnove - raspisem se drugom prilikom:
bendvit nje krucijalni problem - kvaliteta pcm signala ovisi o kvaliteti clocka koji u airportu nije na razini koji bi trebao bit za high end... moderni dacovi to teoretski popravljaju, no u praksi to zvuci lose.
ima jos - vise drugi put

Koji su to točno digitalni audio zapisi visoke rezolucije u čiju eru ulazimo?

obzirom da se signal mixa na 24-bitnim pultovima, prebacivanje u cd-kvalitetu jest degradacija signala. zadnjih godinu dvije pojavio se popriličan broj izdavačkih kuća koje onlajn dilaju digitalne losles audio zapise u visokoj rezi - 24 bita 96 / 192 khz
Tema zaključana.
10.12.2009 | 19:41
zabac je napisao:
WiFi ne dolazi u obzir zbog kvalitete.

Ajde, Žabac, ne bilo ti teško, probaj objasniti ovo malo detaljnije. Što "zbog kvalitete"? Gubi se kvaliteta? Kako? Zašto?
Tema zaključana.
10.12.2009 | 19:49
wizzy je napisao:
kvaliteta pcm signala ovisi o kvaliteti clocka koji u airportu nije na razini koji bi trebao bit za high end... moderni dacovi to teoretski popravljaju, no u praksi to zvuci lose.

Koliko može driftati clock? Radi se o ne više od 1-2%. Evo, ja bi baš volio to usporedo čuti. Možda se varam, ali ne vjerujem da bi čuo tu razliku.

obzirom da se signal mixa na 24-bitnim pultovima, prebacivanje u cd-kvalitetu jest degradacija signala. zadnjih godinu dvije pojavio se popriličan broj izdavačkih kuća koje onlajn dilaju digitalne losles audio zapise u visokoj rezi - 24 bita 96 / 192 khz

Nisam znao da se toga pojavio popriličan broj. Baš ću potražiti da vidim koliko toga ima... Hvala na informaciji.
Tema zaključana.
10.12.2009 | 20:29
smayoo je napisao:
Koliko može driftati clock? Radi se o ne više od 1-2%. Evo, ja bi baš volio to usporedo čuti. Možda se varam, ali ne vjerujem da bi čuo tu razliku.

kad mi zavrsi ovo prednovogodisnje ludilo, sa zadovoljstvom cu organizirati jednu demonstraciju za jabucare... mislim da ne bi trebao biti problem uvaliti se u slusaonu nekog od zg hifi shopova.
btw, cuje se, cuje...

u najgorem slucaju - netko ti treba ukazati na sto da obratis paznju.

Nisam znao da se toga pojavio popriličan broj. Baš ću potražiti da vidim koliko toga ima... Hvala na informaciji.

chekiraj:
www.computeraudiophile.com/content/List-...ality-Download-Sites
Tema zaključana.
11.12.2009 | 09:11
wizzy, šef TD elektronike, alisa Sonus Arta na Srebrnjaku je moj kompa s faksa pa nam upad unutra ne bi trebal biti problem. Zbilja bi mogli održati neko slušačko sijelo, i mene jako zanima ova tema...
Tema zaključana.
11.12.2009 | 10:11
Djuro genijalac je napisao:
wizzy, šef TD elektronike, alisa Sonus Arta na Srebrnjaku je moj kompa s faksa pa nam upad unutra ne bi trebal biti problem. Zbilja bi mogli održati neko slušačko sijelo, i mene jako zanima ova tema...

amen.
uvijek sam spreman za slusanje glazbe na hifi i naklapanje o istom, samo sam do bozica na 16 satnom radnom vremenu...

btw, imam i ja nekih opcija za slusaone - budemo se dogovorili kad za to dodje vrijeme.
Tema zaključana.
12.12.2009 | 09:22
Smayoo, mislil sam zbog smetnji, krivo sam se odrazil. Znas kakvi su audiofili (nisam taj) da traze dlaku u jajetu. Po "papirima" to radi, ali u praksi nisam siguran. Ipak naslov teme je "spajanje računala na high end sustav". Malo sam se igral s prijenosom zvuka i slike. Znalo mi se desiti zastoj u protoku podataka (na kratko doduse). Eto, da ne ostane u zraku.
Tema zaključana.
12.12.2009 | 11:01
ovako imam problem na iphone ja sam mu srusio softvere dok sam htjeo stavit igricu na iphone preko itunesa i međutim meni su svi podaci unisteni to znam ali ja vise nemogu uci u njega upalim ga pise na njemu kao usb i cd na ekranu i pise otkljucaj ja ga otkljucam nece odnjeo sam u servis kazali su mi da je zakodiran telefon i mene sad zanima kako da ga otkodiram i da mu nađem ponovo sortfere i da mogu ponovo da mi radi iphone ako itko zna neka mi se javi na ovaj br 091-977-6804 ili na kucni 032-425-332 ili na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript hvala vam unaprijed
6931_101676359852108_100000292337399_45076_2641531_n_1_.jpg
Tema zaključana.
12.12.2009 | 11:02
ovako imam problem na iphone ja sam mu srusio softvere dok sam htjeo stavit igricu na iphone preko itunesa i međutim meni su svi podaci unisteni to znam ali ja vise nemogu uci u njega upalim ga pise na njemu kao usb i cd na ekranu i pise otkljucaj ja ga otkljucam nece odnjeo sam u servis kazali su mi da je zakodiran telefon i mene sad zanima kako da ga otkodiram i da mu nađem ponovo sortfere i da mogu ponovo da mi radi iphone ako itko zna neka mi se javi na ovaj br 091-977-6804 ili na kucni 032-425-332 ili na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript hvala vam unaprijed
Tema zaključana.
16.12.2009 | 20:38
wizzy
ajde molim te kad uhvatis malo vremena probaj malo objasnit potrebu reclockera između airporta i Dac. Obzirom da AE ima veliku razinu jittera potrebno je ubaciti reclocker, pa me zanima tvoje mišljenje i prijedlozi kako upristojiti da AE u high end sustavu
Tema zaključana.
17.12.2009 | 20:28
lukenzi je napisao:
wizzy
ajde molim te kad uhvatis malo vremena probaj malo objasnit potrebu reclockera između airporta i Dac. Obzirom da AE ima veliku razinu jittera potrebno je ubaciti reclocker, pa me zanima tvoje mišljenje i prijedlozi kako upristojiti da AE u high end sustavu

vrlo rado - negdje nakon bozica...
Tema zaključana.
13.01.2010 | 11:24
wizzy mozda sada ima vise vremena za kakav post
Tema zaključana.
13.01.2010 | 22:28
Riba je napisao:

Rotel RA-03 je stereo integrirano pojačalo, tako da ne vidim gdje bi se to dalo zapiknuti na njega.

Za prvu ruku kablić - mini stereo banana na 2x chinch bi radila. Koristiš linijski ulaz (aux) na ampu

@smajo: sistemčić sa Rotelima je simpatičan, dapače odličan u klasi, ali nije high end
Tema zaključana.
14.01.2010 | 09:56
ok, hvala,
i što se tiče smayinog odgovora, on je odgovorio u skladu s naslovom topica, samo sam se ja u međuvremenu ugurala sa svojim rotelom
Tema zaključana.
30.05.2010 | 18:33
Dali mora AE biti uštekan u modem da bi stvar funkcionirala ?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (630)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO