Dropoutovi u autu s iPoda
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dropoutovi u autu s iPoda

21.09.2010 | 19:36
Poštovana gospodo,

Uočil sam jednu stvar koja me sve više počinje iritiirati. Naime, ako slušam mjuz s iPoda u autu preko sustava koji nudi mogućnost integracije, događaju mi se dropoutovi. E sad, recimo u volvu S60 (novom) je to bilo tu i tamo, ali u meganu RS svakih par minuta. U oba slučaja je iPod spojen na sustav preko svojeg USB kabla. Sjećam se kako su prije znali auti imati onaj 40 pinski nastavak za iPod i da se to na prijašnjim modelima Volva nije događalo. I zato pitanja: ima li tko slična iskustva? Meni se čini kao da je kabel usko grlo. Naime, kad svira iPod, vuče li sistem iz njega muziku u digitalnom obliku (aka mp3 ili kaj već je gore) ili vuče analogiju? Jer ako je analogija, onda je to puno informacija i meni se čini kao da se sustav tu i tamo 'zahlikne' (zagrcne) i onda se dogodi dropout. Pretpostavljam da i USB konektor na autu nije baš ko na kompu i da i tu mogu postojati razlike u protočnosti i kvaliteti. Ili, ako iPod služi samo kao vanjska memorija, onda je možda D_A konverzija koja se odvija u sistemu usko grlo pa tu dođe do tih zastajkivanja?
Ima li tko iskustava ovakve vrste?
Hvala unaprijed,
Tema zaključana.
21.09.2010 | 19:55
Sigurno ne ide analogni signal kroz USB kabel, a da ide, onda tek ne bi bilo dropoutova zbog kabela. Da li ide komprimirani MP3 ili dekomprimirani - to ne znam, ali pretpostavljam da ide MP3.

A je li iPod nano ili classic? Naime, ako je u njemu hard disk, najvjerojatnije on skipa.
Tema zaključana.
22.09.2010 | 00:00
Djuro, koji bit rate? Mercedes recimo preporuča min 128 kbps.
Tema zaključana.
22.09.2010 | 10:32
Evo dodatnih informacija: iPod nano, 8 Gb. Dakle nema hard, nego flash memorija. Mp3 je VBR od 240 do 280 kbps (u principu najkvalitetnije kaj može biti), stereo, a ne joint stereo...
Smayoo, znaš zakaj sam mislil da možda ide analogija van? Kaj ako mjuz imaš u Apple losless formatu? Auto radio to ziher ne zna raspakirati, a iPod svira...... Kak je tebi na Toyoti? Imaš problema ove vrste o čemu ja govorim? Ajde se probaj malo koncentrirati na to, idući put kad buš potezal do Budve ili neke exYu destinacije.....
Tema zaključana.
22.09.2010 | 18:40
Ako je radio s USB ulazom deklarirani za iPod, onda zna raspakirati sve formate koje iPod moze svirati. Inace svi iPodovi ne mogu reproducirati sav bit rate. Pogledajte u specifikacije. iPod cetvrte generacije reproducira do 320kbps. Imam jedan album u AIFF formatu 374kbps / 44.100kHz (kompresija 4:1) i ne radi, dok iPhone fercera.
Nisam pomogel, ali morti tu nekaj ne stima. Napravi test. Slusaj nekaj sa 128, 256 i 320kbps. Mozda ga to muci.
iPhone nema ogranicenja.
Tema zaključana.
22.09.2010 | 19:23
Djuro, slušao sam ga, ne do Budve, nego do Pariza. I natrag. I nema dropoutova. Dio je Apple losless, dio je MP3. Ono što je MP3 je sve fixed BR, 128 kbps ili max 192. Čak i to mislim da je previše s obzirom na uvjete slušanja u autu. iPod nano 16 GB, star godinu i pol dana. Crni.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (535)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.82 Seconds

Provided by iJoomla SEO