Importiranje flac datoteka u iTunes
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Importiranje flac datoteka u iTunes

14.11.2010 | 17:57
Pokušavam u iTunes importirati dvadesetak albuma sa pjesmama u flac formatu. Sve su pjesme uredno tagirane.

No, kod importa iTunes prihvati samo jedan dio albuma (uvijek istih 8 od ukupno 20). Nije mi jasno zašto. Nema razlike između albuma. Mislio sam da je možda do slova u nazivu, no ni u pjesmama ni u nazivu foldera nema "kvakavih" slova niti "čudnih" znakova. Svi albumi imaju pojedinačne pjesme (nema npr. slučaja da imam jedan cue i jedan flac file).

Flacove sam dobio konverzijom wav fileova putem xAct-a.

U wav formatu uredno mogu importirati svih 20 albuma.

U čemu bi mogao biti problem? Ista stvar se događa i na iMacu i na Macbooku (iTunes 10.1).

BTW imam instaliran Fluke i oni flac albumi koji se importiraju uredno sviraju. Probao sam importirati i drag'n'drop-om, no ni to ne pomaže.

Ideja za rješenje problema?
Tema zaključana.
15.11.2010 | 08:25
Slobodno pitam zakaj flac a ne onaj appleov bez gubitka?
Tema zaključana.
15.11.2010 | 09:16
Drale, postoji li razlika u bitrateu (između prihvaćenih i odbijenih stvari)?
Tema zaključana.
15.11.2010 | 09:19
zabac je napisao:
Slobodno pitam zakaj flac a ne onaj appleov bez gubitka?

Sve cd-ove koje sam kupovao sam digitalizirao još u doba dok sam bio na windozama te na linuxu tako da se skupila velika kolekcija. Naravno, opcija prekodiravanja u format apple bez gubitka mi igra (putem xld-a), no to mi je dosta velik posao.
Tema zaključana.
15.11.2010 | 09:20
smayoo je napisao:
Drale, postoji li razlika u bitrateu (između prihvaćenih i odbijenih stvari)?

Pogledat ću. Na to nisam obratio pažnju. Iako mi se čini da bi to trebalo biti jednako.
Tema zaključana.
15.11.2010 | 09:24
Bitrate mislim da ne igra ulogu kod iTunesa, prije kod iPoda i to onig malenih (recimo nano) koji ne prihvacaju veci bitrate od nekog odredjenog.
Tema zaključana.
15.11.2010 | 10:57
Imaš program Max i ja sam sebi tak svoje glazbene CD-ove prvo prebačene u FLAC dok sam bio na win prebacio u mp4..kvaliteta je ista i jako dobro zvuči
Probao sam FLUKE ali nije to to..
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
15.11.2010 | 11:37
A imaš i ovo: cogx.org/ . Ja koristim nightly build i radi super.

Pored njega iTunese ni ne koristim. Još kad bi za OS X postojao FooBar ufffff
Tema zaključana.
15.11.2010 | 12:33
flac je ok ali ako se misli na iNesto prebacivati nebu radilo. Meni je to bitno. Ukusi se razlikuju. I kaj fali iTunes-u? Meni je ok. iPhone hoce raditi kao daljinski, valjda i neki iPodovi isto tako rade.
Tema zaključana.
15.11.2010 | 12:35
User je napisao:
A imaš i ovo: cogx.org/ . Ja koristim nightly build i radi super.

Pored njega iTunese ni ne koristim. Još kad bi za OS X postojao FooBar ufffff

Foobar je jedini komad softvera koji mi nedostaje na Macu. Cog koristim, no htio bih da player ne svira flac nego da sirove jedinice i nule šalje na vanjski dac. Ovih mi dana stiže daca ću isprobati može li Cog to što tražim.
Tema zaključana.
15.11.2010 | 12:37
Mislim na DAC koji je ujedno i koverter, da ne bude zabune
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
15.11.2010 | 13:56
Ajde molim te onda javi kako je ispalo, i ja si planiram DAC kad dođem do neke love

Inače mislim da je dovoljno onda u sys-prefsima samo stavit digital out kao glavni izlaz pa bi sve trebalo radit, al naravno nisam probao.
Tema zaključana.
15.11.2010 | 15:30
User je napisao:
Ajde molim te onda javi kako je ispalo, i ja si planiram DAC kad dođem do neke love

Inače mislim da je dovoljno onda u sys-prefsima samo stavit digital out kao glavni izlaz pa bi sve trebalo radit, al naravno nisam probao.

Nema problema. Sutra će mi doći na probu pa javim kako je prošlo.
Točno je ovo za sys prefse.
Tema zaključana.
15.11.2010 | 18:34
Bolo vec napisa o tome. Koliko znam, van idu nule i jedinice ako je digitalni izlaz u pitanju. Kako bi kroz USB isao analogni signal? Ili kroz opticki?
Nisam proucavao, ali mi se cini da gura tocno ono kako je u kompu.
Jedino kaj ti kod optike dolazi podrhtavanje (jitter) signala, to DAC treba moci maknuti, ako je iole bolji. One zvucne kartice kaj se prodaju za par sto kuna ne dolaze u obzir (imam jednu za picaka jer mi je linija malo dalje (5m) pa je ovo bilo lakse izvesti).
Tema zaključana.
15.11.2010 | 19:34
@zabac
U međuvremenu sam uspio sljedeće: kada odaberem da mi flac datoteku otvara Fluke tada dvoklik ujedno importira datoteku u iTunes!

DAC je ovaj http://tinyurl.com/2fhq3ah. Dobit ću ga na probu prije kupnje tako da ne uzimam mačka u vreći. Ukoliko ne bude sviralo kako sam ja to zamislio mogu ga vratiti.

Znam za jitter. Nadam se da ga neće biti ili ako ga i bude da će ga biti malo!

Javit ću kada isprobam stvar.
Tema zaključana.
15.11.2010 | 21:50
Za foobar2000 pod OS X pogledati: www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=77261

Za (navodno) jako dobar OS X player pogledati: www.macupdate.com/info.php/id/21884/neutrino
Tema zaključana.
15.11.2010 | 22:10
Zeba je napisao:
Za foobar2000 pod OS X pogledati: www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=77261

Za (navodno) jako dobar OS X player pogledati: www.macupdate.com/info.php/id/21884/neutrino

Oh, oh! To moram isprobati.
Hvala!
Tema zaključana.
16.11.2010 | 08:46
Ovaj DAC obecava. Zanima me kako radi.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (500)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO