Mixer i AV Receiver
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mixer i AV Receiver

20.09.2012 | 21:13
Pozdrav,
možda malo fulano mjesto za ovakva pitanja, ali pošto ovdje ima podosta producenata i tehničara obzirom da se radi o Mac forumu,
i spominjem u nastavku neke iProizvode, usudit ću se ipak napisati.

Dakle, imam sljedeći audio mixer: Behringer Xenyx X1622USB, koji u sebi ima na 4 kanala mikrofonska pretpojačala, a na ostalima nema takvo što.
Također, razmišljam o kupnji AV Receivera Pioneer VSX-826.

E sad, pitanje je nastupilo kada sam poželio ovakav setup: Na mixer spojim iPhone, cd player, gramofon i ekipu kako bih imao bolju
kontrolu nad zvukom, a zatim taj mixer RCA kablovima ubodem u AV Receiver na kućno kino. Ono čega se bojim jest, bi li takav setup s vremenom spekao
pojačalo?

Mixer nije neki profesionalni, i kada bih u njega ubo pasivne studio monitore, trebao bi mi speaker pre-amp za njih. Išao sam logikom da bi priča bila ista
sa AV receiverom, ali možda se gadno varam.

Eto molim vas ako ima koji znalac o tim stvarima da mi razjasni.

Hvala unaprijed
Tema zaključana.
20.09.2012 | 21:35
Mikser bi trebao imati (tj. vjerojatno ima) linijski izlaz (dakle, normiran). Spojiti njega na linijski ulaz AV receivera ne bi trebalo ništa spaliti. Ni odmah, ni kasnije.

Nisam ni ja profesionalac u tome, ali imam doma podosta audio opreme pa računam da o tome znam dovoljno. Ali sigurno ima tu ljudi koji s miksetama rade svakodnevno pa će možda znati nešto što ja ne znam.
Tema zaključana.
20.09.2012 | 22:55
Hvala na odgovoru, Smayoo.
Ovo je mikser:
www.pssl.com/images/ProdImage01/500/X1622USB.jpg

Vjerujem i ja da bi moglo, ali dobro je mirno spavati!
Tema zaključana.
21.09.2012 | 09:17
Pikaj u LINE OUT (kao sto rece smayoo) i ne brini!
Samo gramofon nece ici...mora imati poseban preamp.
Tema zaključana.
21.09.2012 | 09:56
Onda ga stavljam u ovaj RCA ulaz na vrhu miksera, jel?
Tema zaključana.
21.09.2012 | 09:59
Jes. 2-track. Output, naravno
Tema zaključana.
21.09.2012 | 10:11
Puno hvala
Tema zaključana.
21.09.2012 | 21:41
Gramofon ovisi kakav je. Znam da je Kenwood imao neke low-end modele gramofona krajem devedesetih, s ugrađenim predpojačalom i linijskim izlazom, za spajanje na tzv. "mini linije" i "midi linije" koje su se tada prodavale, prije nego su se počela prodavati "kućna kina".
Tema zaključana.
22.09.2012 | 00:21
Moj ima neki mizeran pre-amp brijem.
Tema zaključana.
22.09.2012 | 12:08
shoratio kaže:
Moj ima neki mizeran pre-amp brijem.

Probaj.
Ako radi super, ako ne...krivo brijes
Tema zaključana.
22.09.2012 | 15:01
A probam kad stigne oprema, pošto se doma preuređuje to će potrajati, ali javim čim bude!
Tema zaključana.
13.12.2012 | 22:04
Možes spojit bez problema ja sam si nedavno kupio sherwood rd-6502 av reciver koji uopće nema phono ulaze , znači spoji sam 2 gramofona na mixer ( phono ulaze ) i spoji sam na line ulaz na mixeru rca koji je ulazio na najobicniji audio ulaz(red/white) na reciveru.. tako da dosad nisam imao nikakvih problema zvuk je dobar ništa ne zuji kako zna biti slučaj, a ono tipa da ti treba i predpojačalo i sve to da treba onom koji se ne koristi sa 2 gramofona to jest onaj koji nema mixetu.. mislim da možeš uzet zdravo za gotovo da ti je mixer već ajmo reć nekakvo predpojačalo
Tema zaključana.
14.12.2012 | 10:38
Pa nisi ništa pogriješio, phono ulaz je za gramofon (koji može biti sa MC ili MM zvučnicom). Ako nije neki kvalitetni gramofon, onda ima MM zvučnicu i onaj phono ulaz je OK, ali ako ima MC zvučnicu, mogu nastati problem jer ona daje dosta manji signal i treba osjetljivije predpojačalo.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1598)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO