MBA M1 i Windows
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBA M1 i Windows

25.01.2022 | 10:04
Pozdrav ekipa,

trebam jedan savjet što se tiče MBA M1 i korištenja PC sotfwarea.

Radi se o tome da kolega ima novi M1 MBA ali AutoCAD na PC-u od prije, ne znam točnu koju verziju. Uz CAD još koristimo jedan PC alat za PLC programiranje.
CAD možda možemo migrarati na M1, ali ovaj PLC alat vjerojanto nikako.

Pitanje je, napraviti Windows instalaciju u Paralelles i koristiti ove aplikacije kroz virtualnu mašinu uz neki performance loss?
Je li opće realno koristiti AutoCAD kroz virtualnu mašinu, hoće li to biti upotrebljivo?

Ili se svega poštediti i nabaviti neki PC stroj?
Tema zaključana.
25.01.2022 | 10:38
Aktualne verzije AutoCADa bitno lošije rade na windowsima, nego na Macu tako da je guranje CADa u virtualku - pucanj u nogu. Naravno, za ozbiljan rad. Za neko jednostavno crtanje sve može raditi.
Ako već ima plaćenu licencu, ona vrijedi jednako za Win i za Mac verziju
Mac verzija trenutno radi pod Rosettom 2, tako da je pitanje kako će to raditi na MBA, ali vjerojatno će biti ok ako nisu neki preteški nacrti

PLC softver možeš probati tako da instaliraš na virtualku onaj neki poludemo windows za risc hardver. Netko je to ovdje spominjao prije par mjeseci, pretraži malo forum.
Tema zaključana.
25.01.2022 | 10:41
Pardon, zaboravih… Ako nema plaćenu licencu za AutoCAD, molim te, ne traži ovdje daljnju pomoć.
Savjetujem, ako je AutoCAD skup, Ares Commander za 200€ godišnje. Radi na sva tri os-a, na iOSu, androidu i kao web aplikacija
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
25.01.2022 | 10:44
Virtualizacija Windowsa na M1 Macu neće ići za x86/x64 verzije windowsa... a nekako sumnjam da taj PLC software radi na Windows ARM-u koji je u beti još od prve generacije Raspberry PI-ja i služi samo kao neka IoT platforma.
Tema zaključana.
25.01.2022 | 10:57
Ima original Autocad i Inventor, to onda na Mac i biti će ok.
Pretražim za Win risc za PLC suite.

Hvala na pomoći.
Tema zaključana.
25.01.2022 | 10:58
I ja mislim da ne radi na ARMu, ali probamo.
Tema zaključana.
25.01.2022 | 11:03
Hmda... ja sam (naivac) mislio da je Microsoft, ako već nudi svoj OS za neku non-intel platformu napraviti i neku svoju rosettu...
Tema zaključana.
25.01.2022 | 11:05
tmedven kaže:
Ima original Autocad i Inventor, to onda na Mac i biti će ok.

ZA Mac ima samo osnovni AutoCAD, nema Inventor, ni Revit, ni drugih Autodeskovih proizvoda. A i da ima, mislim da je očekivati da takav softver radi na MBA stroju (koji je namijenjen, budimo realni, da Carrie Bradshaw na njemu tipka svoje kolumne ) - stvarno optimistično.
Tema zaključana.
25.01.2022 | 11:19
Hahaha, dobar zaključak

Znači ipak nema kruha od M1 MBA za malo inžinjeringa, ipak nazad na Windows...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (253)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO