MBA Lion VMWare - SL & SheepShaver + WinXP
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBA Lion VMWare - SL & SheepShaver + WinXP

17.12.2011 | 03:29
Ovako,

Ovaj gore naslov je kraća verzija skalamerije koju sam natovario na svoj MacBook Air tako da mogu imati univerzalni terenski stroj za sve što radim - programiranje za Mac OS 9, OS X PPC/Intel i Windows, te iPhone i iPad.

Dakle, emuliram SL i Windowse XP unutar virtualnih strojeva, a unutar SL-a imam i SheepShaver koji mi daje OS 9 emulaciju. SL i Windowsi su full screen mode tako da šetam između njih sa onom forom za Spaces, tj. tri prsta lijevo desno. OS 9 pokrećem po potebi. Unutar SL imam i stariji Xcode 3 instaliran tako da on pokriva 10.4 PPC development koji zadnji Xcode 4 za Lion ne pruža.

Ne računajući Sheep/OS9 koji pokrećem po potrebi, sve ostalo je non stop aktivno i ne čini se da ždere previše procesora, svega po par postotka dok se ništa ne dešava pa mi to ne djeluje da bih se trebao zabrinjavati oko toga. Uz to niti MBA ne gasim već samo spava kad ga poklopim pa je sve odmah dostupno čim ga otvorim. Za sada stvar izgleda kao san snova ali me brine kako će se sve pokazati kroz dulje vrijeme.

Zato me zanima ima li netko drugi ovdje da si je namjestio stroj na sličan način?

Da ipak gasim te virtualke kad ih ne koristim? Da li itko ovdje koristi SheepShaver? Malo me mučio dok nisam sve pohvatao, ali sad radi kako spada. Kombinacija sa boot diskom, drugim diskom na kojem držim sve aplikacije i podatke te trećim diskom koji se dijeli s hostom se pokazala kao vrlo stabilna.

Baš je cool onaj stari Finder i WindowShade na MacBook Airu. To se ne viđa svaki dan.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
17.12.2011 | 04:29
Hahaha lud si! Sada još u OS9 digni Amiga emulator, pa u njemu Mac System 6 pod emulacijom, pa u njemu Spectrum emulator i imaš pravu virtualnu akrobaciju!
Tema zaključana.
17.12.2011 | 05:21
Ne smijem baš pretjerivati. Potrošio sam već pola harda, a ništa zapravo još nisam ni stavio na komp.
Tema zaključana.
17.12.2011 | 15:59
što koristiš za virtualizaciju SLa i XPa? Ja imam parallels i iako ne gasim virtualke stavljam ih u suspend mode i nakon toga stroj u sleep. Nemam nikakvih problema pri radu
Tema zaključana.
17.12.2011 | 20:27
VMWare. Nisam ni primjetio Suspend naredbu, do sada bih samo doveo Lion na ekran tako da su ostale stvari u pozadini i poklopio Air. Ali ak se uzme u obzir da XP imam tek par dana, a SL možda tjedan, to baš i nije neko referentno iskustvo.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (267)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO