renderiranje na novom imacu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

renderiranje na novom imacu

18.08.2013 | 17:27
Bok,
evo planiram kupit imac 21.5, 2.9ghz, trebam komp za 3d modeliranje i renderiranje istog a nema baš nekih tema o tak nečemu. Koristim rino, solidworks, 3ds max i keyshot od programa za sad i u principu mi trebaju savjeti iz iskustva. Dal bude to ok mašina dal ima kaj bolje i tak to.
Znate kak to ide dugo sam šparal, student, bez para pa trebam ohrabrenje.
Tema zaključana.
18.08.2013 | 20:51
Ne znam ništa o tim softverima pa ni o tvom konkretnom pitanju. Samo ti skrećem pažnju kako je iMac od svih Macova najčešće podložan kvarovima, barem po onom što ljudi pišu ovdje, na Jabučnjaku. Nismo radili sustavno istraživanje pa ne znam da li je to proporcionalno prodaji (tj. da li se iMacovi najviše prodaju), ali moj je dojam da se najviše prodaju laptopi, a najviše se kvare iMacovi.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
19.08.2013 | 01:42
Za render stroj možda bi ti bilo mudrije kupiti jedan polovni Mac Pro s dva Xeona, pa da imaš više snage od iMaca. Isto tako u Mac Pro možeš staviti neku solidnu grafičku, a sve više softvera danas podržava OpenCL rendering, a to je kod takvih softvera postala bitna stvar. Isto tako kod modeliranja je bitno imati grafičku iz više klase, a ono što nudi ulazni iMac nije baš nešto za takvu uporabu...

Moj savjet ti je da se strpiš do rujna kada izlazi novi Mac Pro, pa će se stariji modeli sigurno moći povoljnije naći u malim oglasima.
Tema zaključana.
19.08.2013 | 04:55
Davore jel se zna barem okvirna cijena novog Pro? Obicno oni imaju koliko/toliko standardizirane cijene ulaznih modela svih linija.

Po meni ovaj novi bi trebao biti jeftiniji, jer je barem 10kg laksi
Tema zaključana.
19.08.2013 | 09:01
A nema ni SuperDrive!
Još 100$ manje
Tema zaključana.
19.08.2013 | 10:40
Johnn kaže:
Bok,
evo planiram kupit imac 21.5, 2.9ghz, trebam komp za 3d modeliranje i renderiranje istog a nema baš nekih tema o tak nečemu. Koristim rino, solidworks, 3ds max i keyshot od programa za sad i u principu mi trebaju savjeti iz iskustva. Dal bude to ok mašina dal ima kaj bolje i tak to.
Znate kak to ide dugo sam šparal, student, bez para pa trebam ohrabrenje.

3DS Max ne postoji za OS X. Za ostale neznam.
Ili misliš koristiti Windows? Tada bolje kupi PC kantu.
Tema zaključana.
19.08.2013 | 11:44
@Johnn - najbolje uzeti polovni Mac Pro kako je i Davor preporučio.
Što se cijene novog Mac Pro-a tiče s obzirom da je samo cijena CPU-a u njemu malo iznad 2000 $ ( s uključenim popustom na količinu ) ne vjerujem da će biti ispod 5000 $.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
19.08.2013 | 13:50
@drlovric - i ja smatram da bi morao biti jeftiniji, pa u proizvodnji će im biti najmanje dvostruko manji trošak iz x razloga, ali to ne znači ništa kada se u to uplete marketinško-prodajni odjel... ne bih se iznenadio i da ostave cijene slične staroj generaciji što ne bi bilo fer.
Tema zaključana.
20.08.2013 | 00:53
fala na odgovorima
Kaj se tiče mac proa, razmišljal sam i o njemu al mi je problem cijena, moram kombinirati keš i karticu tak da nemam baš izbora po oglasnicima. Imac mi se činil ko najkompaktnije rješenje al definitinvno budem pričekal još malo kak velite, možda kaj uleti.
Na pc se nebi vračal ak ne moram
Tema zaključana.
20.08.2013 | 18:33
Vracas se s tamne strane?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1506)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO