Adobe gamma & ColorSync
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Adobe gamma & ColorSync

29.10.2005 | 19:13
Dakle, OS 9.2.2.
ColorSync 3.0.4

Bi li mi netko mogao dati upute kako kalibrirati Sync Master pomoću ovih aplikacija tj. redosljed radnji prilikom ovakvog \"kalibriranja\" monitora.

1. Koju whitepoint upotrijebiti?

2.Pretpostavljam da nakon podešavanja samog monitora \"slijedi Adobe Gamma. Da li se ti color settings-i iz Photoshopa (rgb, cmyk color space itd. naknadno \"postavljaju\" u color sync ili je posrijedi nešto drugo.

3.Znam da kalibracija monitora nije stereotipna i nimalo jednostavna. Radi se o propremi za tisak za ofsetni stroj.

Hvala
Tema zaključana.
22.11.2005 | 11:35
Podešavanje prikaza monitora ColorSyncom ili sa Adobe Gamma se ne bi moglo nazvati kalibracijom, nego pre karakterizacijom, tj. da postoji profil monitora koji koristiš. To je ujedno i podešavanje na vrlo bazičnom nivou, čisto da ti bude prijatno za oko.

Za ozbiljne stvari, trebalo bi raditi profi hardversku kalibraciju svih ulazno-izlaznih uređaja koji se koriste u procesu, tj. da svi koriste isti kolor profil da ne bi dolazilo do nepredviđenih situacija. To važi za npr. skener, fotoaparat, monitor, imagesetter... itd itd. Ništa ti ne vredi da ti napraviš svoj profil, ako štamparija gde radiš posao koristi neki drugi, a studio gde osvetljavaš filmove neki treći.
Tema zaključana.
22.11.2005 | 16:28
Da, zato bi svaka ozbiljnija tiskara trebala omoguciti download color settingsa na svojim web stranicama.
Znao sam ovo sve, hvala
Tema zaključana.
22.11.2005 | 18:34
Dođem ti ja sa hardverskim kalibratorom kalibrirati monitor za siću.
Tema zaključana.
22.11.2005 | 20:21
[b]GANDALf je napisao:
Dođem ti ja sa hardverskim kalibratorom kalibrirati monitor za siću.

Nece ti se isplatiti put do Dalmacije
Mada mozes jesti kod mene, a mogli bi i zaruziti negdje
Nego, kakav je taj Pantone Spider?
Tema zaključana.
23.11.2005 | 10:05
Koliko čujem, OK je. Ovisi o modelu. Ja bih uvijek odabrao PRO Studio verziju zbog mogućnosti i softvera iako košta 110$ više. Colorimetar i mjerenje svjetline bi bile dovoljne za odluku.

Moja vjenčana kuma živi u Splitu pa bih mogao ubiti dvije muhe jednim putem, ali ne dok imam sisajuću bebu doma.
Tema zaključana.
23.11.2005 | 18:02
GANDALf je napisao:
Koliko čujem, OK je. Ovisi o modelu. Ja bih uvijek odabrao PRO Studio verziju zbog mogućnosti i softvera iako košta 110$ više. Colorimetar i mjerenje svjetline bi bile dovoljne za odluku.

Moja vjenčana kuma živi u Splitu pa bih mogao ubiti dvije muhe jednim putem, ali ne dok imam sisajuću bebu doma.

Ok, javi mi tu prije nego sto krenes prema st-u 10-ak dana ranije pa cu ti dati mail, mob. ili vec sta treba.
Ja sam u Sibeniku.

To sto si rekao sica, koliko ti je to otprilike.

Ako i kada dodjes, mozda i \"zviznemo\" neki vilenjacki rucak
Tema zaključana.
23.11.2005 | 19:54
Ručak će biti dovoljan.

Inače računam cca 100kn (bez obzira Mac/PC, CRT/LCD)...
Tema zaključana.
25.11.2005 | 10:51
GANDALf je napisao:
Ručak će biti dovoljan.

Inače računam cca 100kn (bez obzira Mac/PC, CRT/LCD)...[/quote]

Dogovoreno
Tema zaključana.
11.06.2006 | 05:35
Gandalfe, dosadilo mi je odokativno kalibrirati
Javi se kad budes blizu.Da nam ne propdne dogovor.
Pozdrav
Tema zaključana.
12.06.2006 | 07:46
Aaargh, prosli tjedan sam bio u Splitu (radio sam kosarku Split - Zadar). Da si se bar prije javio. :/
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1426)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.82 Seconds

Provided by iJoomla SEO