InDesign Print Booklet to PS
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

InDesign Print Booklet to PS

29.01.2014 | 11:49
Bok sveznalice,
trebam pomoć,
Jučer nadogradio InDesign CC na noviju 9.2 verziju i primjetih da ne mogu printati booklet u PS.
Na Adobe forumu ništa o toj temi.
Ima li netko rješenje ili znade li tkogod kako jučerašnju upgrade ustvari downgrade-ati. Nažalost ne koristim Time Machine.

OS X 10.9.1

Hvala
Tema zaključana.
27.02.2014 | 23:40
bok! ja bas nisam sveznalica (ni blizu) ali mogu probati pomoci...
necu pitati zasto ps a ne pdf, jer pretpostavljam da ima razlog
nisam siguran da li bi funkcioniralo, ali da se iz indesigna sejvaju eps-ovi, pa da se onda u acrobat svi ufuraju i exportiraju u postscript?
moram priznati da sam vec pomalo zaboravio na ps, ppd-ove i sl
a cisto iz moje radoznalosti, zasto ps a ne pdf?
Tema zaključana.
28.02.2014 | 14:52
I mene zanima, nisam nikada tu opciju koristio niti imao potrebe. Sve u pdf pa iz Acrobata šaljem na print.
Gledam sad na CS6 da ima postscript u opcijama...
Tema zaključana.
28.02.2014 | 17:44
EPS R.I.P.

PDF
Tema zaključana.
01.03.2014 | 15:17
Starih navika se teško riješiti.
Tema zaključana.
01.03.2014 | 18:15
nisam znao da je .ps zastarjela metoda. ja još uvijek printam .ps pa u Destilleru napravim PDF. rekli su mi da je tako sigurnije da sve ispadne kako treba jer se dešavalo da se prilikom direktnog printanja u PDF može nešto zbrčkati u fajlovima pa ne ispadne sve kako je zamišljeno. govorim o digitalnom tisku, ne o offsetnom...
znači, ne treba to više tako raditi?
Tema zaključana.
02.03.2014 | 19:20
zasto ps a ne pdf?

Iz osobnog iskustva:
Naparavio sam 6. puta ps pa pdf (RGB za stranku), 7. puta, na dijelu koji nije mjenjan pukne font.
Pošto je bilo u fazi izmjena stranka je to primjetila (to i je njen dio posla) te je ispravljeno.

Scenariji je mogao biti da sam radio export to PDF:
Exportiram pdf za autorizaciju (RGB), stranka pregleda, sve je uredu i autorizira, ja napravim novi PDF za tisak (300dpi CMYK) i nešto pukne - ja sam kriv.

Kada radim PS i iz njega napravim PDF RGB za autorizaciju, nakon autorizacije napravim PDF CMYK i miran sam jer taj PS dokument je autoriziran.

Moja preporuka: ps pa onda pdf
Tema zaključana.
09.03.2014 | 13:55
a zašto radiš RGB PDF za autorizaciju ako finalno ide u CMYK?
i zašto ti fontovi pucaju?
i kome pucaju, tebi ili na RIP-u
Tema zaključana.
10.03.2014 | 10:38
- RGB radim zbog toga što klijenti najčešće nemaju kalibrirane monitore te CMYK zna značajno, nekad i drastično odstupati u njihovom prikazu - to ih značajno zbunjuje.
- font puca jer je bug kod INDDa (pukao je na način da je dio teksta koji se poklapao sa PSDom poprimio Bold izgled).
- pukao je kod mene prilikom izrade ps-a
Tema zaključana.
13.03.2014 | 00:38
Ha, ja u pravilu generiram PDF-ove direktno iz InDesigna i oslanjam se na embedane fontove, ne prebacujem ih u krivulje, osim za neke sitne stvari s jako malo teksta tek da ne zanovjetaju po nekim tiskarama
Nisam imao problema s fontovima prilikom takvog exportiranja, naravno preview pripreme radim u Acrobatu, ponekad fontovi na malom povečanju izgledaju debelo jer ih ovaj renda tako, no pri zumiranju na 100% stvar je OK.
Jednom su mi u jednoj tiskari zanovjetali da hoće sve u vektorima i tralalala, pa je u konvertiranjima došlo do razno raznih grešaka i raspada cjelog prijeloma, no iznzistirao sam na direktnom PDF-u s embedanim fontovima i sve je bilo OK.
Šta ćeš, valjda im donose PDF-ove iz Worda ili Corela pa se boje...
Preview kod mene ide u CMYK-u bez profila, kao i priprema, da ne bi bilo zabune oko plave i ostalih problema u RGB CMYK konverziji, ionako je večina, ako ne i sav materijal za tisak več pripremljen u CMYK-u pa nema smisla dvaput ići simo tamo... bitnije je da se uskladi finalni proizvod...
Tema zaključana.
06.08.2014 | 12:04
Vidim da sam ostao dužan zašto PS a ne PDF.

Kada iz InDesign-a printam booklet direktno na XEROX digitalac ne uspijevam podesiti orijentaciju papira u Landscape. Vjerujte sve sam pokušao, bili mi i tehničari iz servisa i iz podrške. Adobe ekipa za Hrvatsku ne postoji. Kako god ja postavio, print bude zakrenut za 90 stupnjeva.

Kada pak napravim PS i provučem ga kroz Distiler, printa bez problema.

Hvala Vam svima na odgovorima.

Pozdrav
Tema zaključana.
16.09.2014 | 10:03
Cijeli prelom snimim iz InDesigna: Adobe PDF Presets -> Press Quality... i nikada nisam do sada imao nikakav problem. Istina, prelome radim samo za svoje knjige, nisu zahtjevni, ali svejedno, nikada nisam imao problema s tim i štamparijama.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1434)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO