Monitor za grafički dizajn uz Mac Studio
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Monitor za grafički dizajn uz Mac Studio

30.03.2022 | 12:48
Pozdrav ekipa,
molila bih savjet! Koji je najbolji monitor cjenovno do 6000 kn uz kupnju Mac Studija jer je Studio display preskup.
Grafički sam dizajner i koristim Adobe programe, manje mi je bitna video produkcija. Našla sam model "Monitor DELL U3219Q 31.5 inch 4K UHD". je li to dobar izbor ili mi možete preporučiti nešto bolje za moje potrebe, a jeftinije, hvala unaprijed
Vensi
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
30.03.2022 | 13:06
U tom rangu cijene do 6.000 kn taj DELL je solidan izbor. Panel nije baš savršen, ali za taj novac je ok. To nije Thunderbolt monitor, pa provjeri koje rezolucije i refresh ti nudi u tom modu kako ga ti misliš priključiti, da li preko DisplayPorta uz adapter ili kao HDMI (što nije neka sreća).

Koji Mac Studio kupuješ? Što od Adobeija koristiš?
Tema zaključana.
30.03.2022 | 13:07
Proguglaj malo ovog:

www.amazon.de/-/en/VIEWSONIC-VP3256-4K-8...648642014&sr=8-3
Tema zaključana.
30.03.2022 | 15:00
BTW, primjetio sam na nedavno kupljenom 27" Philipsu (kupljen taj zbog ugrađene kamere i mikrofona za Teamsiranje i Zoomiranje) kako u scaled modu preko DisplayPorta nudi manje scaled rezolucija, nego preko HDMI, ali je preko HDMI slika osjetno manje ugodna za profesionalni rad (vjerojatno je pogodnija za gledanje filmova i sl.).
Ispričavam se, nije izravno relevantno, ali nadovezujem se na to što je napisao Davor.
Tema zaključana.
30.03.2022 | 15:15
Svakako pogledaj i Huawei MateView.
98% of DCI-P3
100% of sRGB

consumer.huawei.com/en/monitors/mateview/
Vidim da ga imaju u Mikronisu...
Tema zaključana.
01.04.2022 | 13:42
Hvala na savjetu, koristila sam Imac 27" iz 2009. koji je prije godinu dana dana otišao u "vječna lovišta". Sad imam neki zamjenski 21" Imac iz 2011. Tako da će ovo za mene sigurno biti Space Shuttle. Kupujem Apple Mac Studio - M1 Max. Radila sam u agencijama na raznim mašinama i raznim monitorima, ovaj ima super recenzije zato sam se odlučila ipak smo mi kreativci vjerni Dellovim monitorima kad si već nemrem priuštiti ovaj Apple Studio Display
Tema zaključana.
01.04.2022 | 13:56
Koristim Photoshop Ilustrator i inDesign uglavnom za kreativu, jako mi je bitno s obzirom da je 4 k da svi alati u Photoshopu i ostalim programima budu veliki kao na Imacu, ako mu moram mjenjati rezoluciju da bih povečala alate onda mislim da mogu kupiti i jeftiniji monitor. naravno boje što vjernije tisku itd.
Tema zaključana.
01.04.2022 | 14:07
VENSI kaže:
Koristim Photoshop Ilustrator i inDesign uglavnom za kreativu, jako mi je bitno s obzirom da je 4 k da svi alati u Photoshopu i ostalim programima budu veliki kao na Imacu, ako mu moram mjenjati rezoluciju da bih povečala alate onda mislim da mogu kupiti i jeftiniji monitor. naravno boje što vjernije tisku itd.

Bojim se da ce ti na 31" monitoru i 4k biti sitniji UI nego na 27" i 2K koji si imala na i MACu.

Ako hoces Dell i dobru sliku za malo love pogledaj 2719D.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
06.04.2022 | 01:11
Možda nije usko u temi jer se radi o polovnom monitoru, ali opet ću se vratiti na moju omiljenu Cinemu 30"!

Zašto odjednom sada opet prastara Cinema 30" kada koristi onaj komplicirani Dual-link DVI priključak koji moderni Macovi više ne podržavaju?

Zato jer poduzetna ekipa skužila koliko korisnici obožavaju taj monitor i izradili su novi adapter, koji je sasvim korektne cijene, a koji omogućuje spajanje te stare Cineme 30" na najnovije Macove!

www.amazon.com/CAC-1510-Adapter-Displays...0x1600/dp/B08B7FSVTL

Mene je ovo oduševilo!

Ja i dalje nisam vidio ugodniji monitor za rad od Cineme 30".
Tema zaključana.
06.04.2022 | 09:12
VENSI kaže:

Baš zbog toga imaš User Interface Scaling.
Prilozi:
Tema zaključana.
06.04.2022 | 12:29
Ako radis dizajn za print uvijek prvo vidi sta nudi Eizo. www.eizo-monitor.si/ color edge serija. Mozda ti je manje bitna 4k a vise bitdepth i gamut.
Ako je to preskupo, onda Benq (dobri su i pristupacni) www.benq.eu/en-si/index.html

Znam da ce sad svi HP popljuvati ali Z DreamColor su po meni zbilja dobri www.hp.com/us-en/shop/mdp/business-solut...-z-display-294032--1

... toliko od mene.
lp
Tema zaključana.
06.04.2022 | 18:46
Hvala vam svima, pomogli ste....ali kako sam morala brzo odlučiti kupujem tog Della pa kaj bu bu..kupujem za poticaje pa sam brzo moraladonjeti odluku za ono kaj je kod nas u ponudi
Tema zaključana.
05.06.2022 | 18:31
Evo moj setup:

Macek_1.jpg

Mac Studio 10 / 24 / 32 / 512
Monitor je BenQ SW2700 27", reza: 2560 × 1440
Mogu reći da sam super zadovoljan monitorom. Od-li-čan. Do sada sam radio na 30" Cinema Displayu.

Umjesto da dam bolesne pare za nadogradnju SSD-a u Mac Studiju, kupio sam vanjski SSD Samsung T7 od 2TB. Malo više od 1700kn u Linksu. Rekao bih da je to dobra kupnja.
Tema zaključana.
05.06.2022 | 20:13
Gjuroo kaže:
Evo moj setup:

Macek_1.jpg

Mac Studio 10 / 24 / 32 / 512
Monitor je BenQ SW2700 27", reza: 2560 × 1440
Mogu reći da sam super zadovoljan monitorom. Od-li-čan. Do sada sam radio na 30" Cinema Displayu.

Umjesto da dam bolesne pare za nadogradnju SSD-a u Mac Studiju, kupio sam vanjski SSD Samsung T7 od 2TB. Malo više od 1700kn u Linksu. Rekao bih da je to dobra kupnja.

Kakav je to napoj zdrave boje u casi? Sumnjiv si mi.
Tema zaključana.
06.06.2022 | 13:14
Riba kaže:
Kakav je to napoj zdrave boje u casi? Sumnjiv si mi.

Tooo.... Ne znam što je to. Netko me sabotirao! Vjerojatno nešto fotošopirano.
Ovo je originalna fotka.

Macek_Origigi.jpg
Tema zaključana.
06.06.2022 | 14:00
To ti je predsjednik bio u gostima?
Tema zaključana.
06.06.2022 | 14:27
Bertone kaže:
To ti je predsjednik bio u gostima?

Predsjednik je došao kasnije po ostatke, da se ne baci
Tema zaključana.
06.06.2022 | 15:58
A.. jeste 100% ausvinkel!
Tema zaključana.
06.06.2022 | 16:17
Gjuroo kaže:

Predsjednik je došao kasnije po ostatke, da se ne baci

Tema zaključana.
15.06.2022 | 18:02
Samo da osvjezim temu...

Kupljen Benq 2705q (2560x1440) za morski ured... na prvu mi izgleda sasvim solidno.
Usb-c za sliku i punjenje MBP 14"... za sada zadovoljan.

Referenti monitor je Apple thunderbolt, star... ni sam ne znam koliko. Moram priznati da apple zna napraviti dobar monitor.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (286)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO