Mac verzija hr.fido.grafike
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac verzija hr.fido.grafike

30.07.2003 | 20:39
Naslov govori sve. Ako ste do sada pratili hr.fido.grafika i zakljucili da Mac nije dovoljno zastupljen ili da na svaki spomen Maca slijedi nepotreban flejm - na pravom ste mjestu.

Ovaj dio Jabucnjaka posvecen je grafici u najsirem smislu - od dizajna do 3D animacija. Dobrodosla su sva pitanja, a jos dobrodosliji su svi pametni odgovori na njih.

Kad napravimo guzvu s temama, "usitnit" cemo forum. Do tada imajte na umu da postoji i Video forum kolege Jupija pa kad nesto fino izdizajnirate, od toga napravite 2D ili 3D animaciju i pozelite je dalje montirati u Final Cutu - pravac Video!

Nema dalje - punite forum, razmjenjujte pametne savjete, druzite se... i uzivajte!

Vas moderator :-*
Tema zaključana.
26.08.2003 | 23:55
Elem, ne da je na hr.fido.grafika malo bio zastupljen mac, tamo je i grafika (izuzev 3D-a zadnjih mjeseci) bila slabo zastupljena. A dizajn, nikako. Nadam se da ce tu bit bolje.
Tema zaključana.
02.09.2003 | 20:56
U nadi je spas
Tema zaključana.
  • zvonimir
  • Posjetitelj
11.09.2003 | 17:21
hr.fido.grafika je okrenuta onom sto je donijelo vrijeme u poimanju rijeci "grafika" (na racunalu): broj osjencenih trokuta koje vrti Kaboodoo 9000000G u Kvejku.
Tema zaključana.
10.10.2003 | 00:37
Aj obradite temu rastavljanja rijeci pod MACOS X i quarkom. Mislim da bi to puno ljudi zanimalo.
Tema zaključana.
10.10.2003 | 01:32
Najjednostavnije, i poprilicno efikasno rjesenje je koristiti Finski ili Talijanski jezik za hipenaciju. Zasto je tome tako, pojma nemam, mozda ima kakav jezikoslovac koji o tome zna malo vise.
Tema zaključana.
10.10.2003 | 04:51
Aj obradite temu rastavljanja rijeci pod MACOS X i quarkom. Mislim da bi to puno ljudi zanimalo.

Hal, pogresni forum pitas.
Rastavljanje rijeci nema nikakve veze s grafikom.
Mislim da je problem bolje opisati u nekkom softwerskom forumu.. mozda se nadje neki softwerski genije koji moze iznaci kvalitetno rjesenje.

No dobro. Rjesenje je neovisno o forumu u kojem se pitanje postavi. U svom radu na Macu koristio sam jedino, i iskljucivo, hipenator teksta izradjen na MIT-u, koji izmedju ostaloga podrzava i hrvatski, napisan u MacRoman kodnoj stranici.

Hipenator je cisto softwersko rjesenje, pretpostavljam da je u sebi poprilicno generican, ali jako dobar, koje ce hrvatsaki tekst ishipenirati ponekad s 99%-om preciznoscu. Nije ovisan o nikakvoj aplikaciji, sto je najbolje. Radi s golim tekstom i jednostavnim RTFom.

Hipenator (znak) moze biti proizvoljan; to odabares. Kasnije takav tekst u Qarku (bozesacuvaj!) ili inDesignu samo uvezes, i zamijenis hipenacijski ASCII znak s "discretionary hyphen" (ako to postoji u Quarku .

Eto. Problem rijesen.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (546)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO