PDF tekstualni dokument - kako ga importovati
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PDF tekstualni dokument - kako ga importovati

08.06.2008 | 00:01
Kako tekstualni PDF da importujem u neki drugi program, npr. Word ili InDesign kako bih ga mogao uredjivati, mijenjati i sl.
Tema zaključana.
08.06.2008 | 12:46
U indesign samo trebas napravit "Place" tog dokumenta u neki text box, i ako je kriptiran neces ga moci dirati...
Tema zaključana.
08.06.2008 | 12:47
Koliko sam ja vidio, u Acrobatu 8 ima "Save As" pa onda odabereš RTF ili HTML.

Alternativno, ima software (za Windowse), zove se Solid Converter, ali nije puno praktičnije nego izravni editing u Acrobatu (samo je jeftinije), zato što gotovo nikad ne uspije generirati "flowed text" (a da ne izgubi prijelom), nego ima hrpa ubačenih praznih redaka nebuloznih osobina (redak visine 2pt i tome slično) i tekstove veličine npr. 13.7pt i tako.

Jasno, ako je PDF zaštićen, Solid Converter neće raditi, dakle (pod pretpostavkom da imaš password) ionako najprije u Acrobatu moraš skinuti zaštitu.

Za Mac ne znam da ima nešto slično.
Tema zaključana.
08.06.2008 | 13:12
Iz nezaštićenog PDF-a normalno možeš goli tekst bez formatiranja i copy-paste u neku aplikaciju.
Tema zaključana.
08.06.2008 | 15:57
Ubacim ga u Word ili InDesign, ali nastane dzumbus. Fale slova i ko bi to uredio da stima kao u originalu.

smayoo je napisao:
Iz nezaštićenog PDF-a normalno možeš goli tekst bez formatiranja i copy-paste u neku aplikaciju.
Tema zaključana.
08.06.2008 | 20:07
PDF je najbolje otvoriti i obraditi u Adobe Acrobatu.
Ali pitanje je kakav je taj pdf dokument, možda su fontovi u krivuljama i ko zna šta još !?

U Illustratoru ga otvoriš vrlo jednostavno - file -open.
Tema zaključana.
08.06.2008 | 20:44
Poanta je u tome da PDF nije format koji je predviđen za editing. Koncept portabilnog formata dokumenata je u tome da autor dokumenta, onaj koji ima pravo izmjena ima i originalni dokument na kojem radi izmjene.

Jednostavne, male izmjene, se mogu raditi u samom Acrobatu, ali isto narušiš slog (prijelom) čim izmjene postanu malo intenzivnije.

Što točno želiš raditi?
Tema zaključana.
08.06.2008 | 21:09
Rukopis krace knjige stigao je u PDF formatu. Rukopis je cak bio cirilicni, a ja sam ga po savjetima ovdje otvorio pomocu Adobe Acrobata 7.0 i spremio u Wordu. Medjutim, sta sam dobio. Latinicni slog s djelomicnom mjesavinom raznih simbola, zagrada i sl. Neupotrebljiv, ako ga ne bih ispravljao prema originalu.

Postavio sam pitanje zato sto me to kopkalo: da li se dokument koji dobijem u PDF formatu moze otvoriti u nekom dokumentu i da bude identican.

Prije nekoliko dana stampao sam novu knjigu. Pripremio sam je u InDesignu na Macu. Kada sam dosao u stampariju, oni nisu imali Mac. Srecom sam tekst imao i u PDF i oni su ga otvorili. Ali, nisam pitao kojim programom. Izgleda InDesignom za PC. Samo je bilo problema sa slovom Dj (Djakovo). To sam lako ispravio i rukopis je otisao u stampu.

Dakle, prije nego sto posaljem mail tom momku u toj stampariji i pitam ga kako je to uradio, pitao sam ovdje. Kako PDF tekst otvoriti i u kom programu da bude identican originalu, kako bi se u njemu mogle, ipak, izvrsiti neke izmjene?

Inace, kada u ameriku saljem neki tekst s nasim dijekriticima, razne punomoci koje mi ljudi moraju ovjeriti, a vazno je da imaju sva nasa slova, uvijek saljem u PDF.

smayoo je napisao:
Poanta je u tome da PDF nije format koji je predviđen za editing. Koncept portabilnog formata dokumenata je u tome da autor dokumenta, onaj koji ima pravo izmjena ima i originalni dokument na kojem radi izmjene.

Jednostavne, male izmjene, se mogu raditi u samom Acrobatu, ali isto narušiš slog (prijelom) čim izmjene postanu malo intenzivnije.

Što točno želiš raditi?
Tema zaključana.
08.06.2008 | 22:45
Ovo s ćirilicom se ne bi smjelo događati. Ali već sam vidio neke freeware PDF generatore koji u besplatnoj verziji rade sve normalno, ali namjerno generiraju dokument s "ispretumbanim" fontovima tako da ti npr. search ne funkcionira. I onda kad iz njih napraviš redovnim Acrobatom export u rtf ili tako nešto dobiješ kupus i salatu (latinični tekst obično ispadne u neke "kvake").

Inače, Acrobat 5 nema search & replace (za zamjenu npr. slova "Đ") u cijelom tekstu, ali (ne bi se sad kladio jer mi je u firmi i ne radim dugo s njim) mislim da Adobe 8 standard ima.
Tema zaključana.
09.06.2008 | 09:11
smayoo je napisao:
Poanta je u tome da PDF nije format koji je predviđen za editing.

Upravo tako
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1126)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO