Aperture 2 i CS 4 kombinacija?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Aperture 2 i CS 4 kombinacija?

14.06.2009 | 23:57
Zanima me da li aperture prilkom importa u svoj libary dupla slike. Zašto to govorim? Jer mi se čini da kad gledamslike kroz Adobe Bridge to i radi.
Može li mi netko dati dobar savjet kako se riješiti ove nedoumice.
Pictures.jpg
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
15.06.2009 | 03:01
Ako je fotka u njegovom libu, to znači i da je fizički tamo. Isto tako uvijek čuva taj original u libu ako se na njoj kasnije rade korekcije. Najbolje je direktno upucavati u njega i pustiti ga da on brine i o backupu. Tko voli sam "držati red" na disku, onda iPhoto i Aperture nisu za njega.
Tema zaključana.
15.06.2009 | 08:21
Ok. Još samo nešto. Ne znam koliko si na ti s aperture-om, al' ne vidim gdje mogu isključiti da mi aperture radi backup ( to je ono kad se pokreče aplikacija pa piše toliko i toliko foldera, slika nije spremnjeno u valid), pošto imam uključen time machine
Tema zaključana.
  • campo
  • Posjetitelj
15.06.2009 | 10:14
najbolje je ne upotrebljavat ni jedno ni drugo,..kompjuter će bit vidno olakšan
Tema zaključana.
15.06.2009 | 11:35
A i meni se čini
A kako vi izlazite na kraj sa slikama?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
15.06.2009 | 11:38
Znao sam o Apertureu baš sve jer sam detaljno pročitao manual i sve probao, međutim kako ga ne koristim jer nisam fotograf, sada sam najveći dio zaboravio. Ipak, sjećam se da se backup opcija podešava u prefsima, čak sam prilično siguran da je po defaultu isključena.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
15.06.2009 | 11:41
Ja sam po tom pitanju jednostavan, pa sam godinama koristio sistemski Image Capture da ih skinem s aparata i eventualno rotiram pri tome (imam stariji aparat koji nema senzor). Dolaskom iPhonea sam radi njega prešao na iPhoto dobrim dijelom... i uopće nije loš kada se čovjek navikne na njegovu logiku. Aperture bih ozbiljno razmotrio da radim s RAW fotkama, ali to nije slučaj.
Tema zaključana.
15.06.2009 | 12:15
Ja osobno koristim za pregled quick look ili preview + Capture Nx2 + Adobe PS CS4, i za HDR Photomatix!
Tema zaključana.
15.06.2009 | 13:14
Ma Aperure mi ima sjajnu logiku, i skoro sam se navikao na njegov rad, ali brzina mu nije neka vrlina. Za sada sam s CS4 + Adobe Bridge-om zadovoljan.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1545)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO