Mac OSX grafiski BUG
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac OSX grafiski BUG

02.08.2009 | 09:52
Radim u photoshopu na datoteci cije je detlje trebalo razdjeliti na layere. Na puno layera. I tako ja otvorim gomilu malih fotki i one se onako poslazu jedna povise druge i dobijem ovu strasnu grdosiju od mrkčave sjenetine :|

Mislim da ovo spada pod UI BUG.
evo preview

A vi ?
:mrgreen:
Tema zaključana.
02.08.2009 | 12:33
Mislim da se to može reproducirati na nivou sistema, probaj otvoriti veći broj Finder prozora i stavi ih točno jednog iznad drugoga. Čini se da se sjene dodaju jedna na drugu, što fizikalno naravno nije ispravno, ali nemojmo sad cjepidlačiti...matematički bi bilo zahtjevnije nego da je jednostavno zbrajanje kao što je sada.

Ovo gore pretpostavljam da je bio zavidan broj prozora?
Tema zaključana.
02.08.2009 | 12:52
Kad smo kod "UI bugova" Mene vise smeta kad u Flashu minimiziram glavni prozor, ali ostavim prozor s kodom, i upalim Expoze, u Expozeu se ne vidi taj prozor s kodom... I onda da bi ponovo pristupio samo prozoru s kodom moram dignut gore cijeli prozor od Flasha.. WTF... Al to je do Adobea pretpostavljam.

komentari??
bok!
Tema zaključana.
02.08.2009 | 13:38
Ma Flash je sam po sebi jedan veliki bug.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
02.08.2009 | 13:58
Dodati alogoritam koji bi vodio računa o sjeni ovisno o "visini" naslaganih prozora bio bi besmisleno opterećenje koje bi se primjetilo tek u rijetkim situacijama poput ove.

Opet, možemo stvar gledati različito - zamisli da se prozori slažu jedan iznad drugoga s "palac" razmaka između, kada bismo ih naslagali dovoljno visoko "u zrak" ovaj na vrhu bi bio zaista na takvoj poziciji da baca veću sjenu.

Ovisno o tipu svjetla, možemo imati različite sjene, ovakva kao na screenshotu nije baš vjerojatna u stvarnosti, ali zar je to važno? Dapače, mislim da je ovakva masna sjena u ovom slučaju korisna - jer zaista dobiješ informaciju da je na tom mjestu gomila prozora jedan iznad drugoga, a to je poanta GUI-ija - komunikacija s korisnikom koji pogledom može shvatiti status svojih radnih elemenata.
Tema zaključana.
02.08.2009 | 14:35
@riba tocno tako, crna sjena dobivena je zbrojem sjena pojedincanih prozora koji stoje tocno jedan iznad drugog, dakle ako je sjena jednog prozora 1% opacity zbrojem 100 prozora = Ovo nema nikakve slicnosti sa sitiacijom in real life :)jer svjetlost ne stize samo iz jednog smjera, postoji ona koja se odibija ... itd ... te tako nema 100% mraka usrokovanog sjenama.
@davore ... slazem se da su ovo rijetke situacije ali nemogu se bas sloziti da je ovo "korisno" jer di bi stigli kad bi na takav "korisan" nacin pristupali dizajnu (ne mislim da je estiteika ispred korisnosti ali mislim da ima od ovoga boljih rijesenja) ... a ovdje o tome govorimo ... ne? O dizajnu.
No naravno da je ovo malo rijedje desava no i nije osobito rijetko mislim da ljudi cesto po otvaraju vise datoteka u photoshopu kad ih barataju layerima te ovako ih naslaze OS nakon sto mu ponestane mjesta za onaj dijagonalni pomak koji radi kad se otvori vise datoteka od jednom.
Bug je to ipak a ne feature.
Naime kao sto se moze reci Ubuntu-u da window menager "smart" rasporejuje prozore ... sto u pravilu znaci da se novi prozor otvara na slobodnom mjestu na desktopu ... (sto mac ima po defaultu) vjerujem da se ovo moze isto rijesiiti ... an ne toliko zahtjevan nacin. Ili grijesim?
Dakle umjesto da su sjene mjenjaju prema situaciji ... radije da se prozori slazu drugacije prilikom otvaranja vise datoteka ili prozora od jednom.
Cao ljudi
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1057)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO