apple/intel
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

apple/intel

05.07.2005 | 11:43
Mene zanjima dali će nakon što intel stupir na stranu apple još uvjek proizvodit kompjutore zato jer su ljudi iz pcplaya bili na e3 sajmu i vidli su mac minija koji je radio n intelu i rekli su da je sve isto samo što više nema one jabučice (one na kučištu[applov logo]). Zanjima me dali je iko od vas pogledo keynote ja jesam pošto sam dobio max adsl i po svemu sudeći ova tranzakcija s ppc-a na intel bi mogla biti dobra e i da ono što je neko bio napisao da zašto nisu išli na amd zato jer se intel prebrzo grije: odgovor je to da je intel brži a apple će u suradnji snjima napraviti prockaše koji se ne griju tolko recimo mini je i nakon ovrklokanja ladan ko led. uglavnom opet sam pokrenuo tu temu sa intel tak da vas zamolim da pišeta komentare i nove update o situacuji. Uskoro možemo oćekivati dual G5 3ghz. SWEET!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
05.07.2005 | 12:27
Glupost. Ekipa uopće ne govori o Apple Mac miniiju nego o onim Intel kopijama koje izgledaju kao Mac, ali naravno lošije. Mac mini, ako i kada jednog dana bude imao Intel procesor, će i dalje imati jabuku na sebi. Apple će zasigurno i dalje proizvoditi računala.
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
05.07.2005 | 14:56
Onaj \"Mac mini\" koji si ti vidio na slikama s E3-a je zapravo AOpen MiniPC i kanta je ko i sve druge PC kante. Drugo, iako sliči miniju puno je ružniji od njega i ne znam kako su ga ti debili mogli tako besramno i neuspjelo kopirat. Vidi se da je ta kopija od jeftine plastike i ružnija je jer nema svjetliju gornju plohu s jabukom, kao što u oči tuče i onaj veliki gumb za paljenje ispod optičkog pogona kojeg Mac mini nema. A koliko sam čuo kopija minija košta oko $900-999 dok mini košta $499 i za razliku od AOpena,mac mini može vrtit Mac OS X .

Dakle, ono što si ti vidio u PCP-u nema veze s Macom, osim što je kopiran Macov dizajn.

Pod dual G5 3GHz valjda misliš na dual Pentium 3GHz ili dual Xeon 4GHz... G5 se sigurno neće zvat ako mu tutnu intela . Iako se ja nadam da će se MAK-ovo proročanstvo ostvarit i da će G5 ostat G5, a da će samo slabiji modeli Macova, poput Minija i iMaca imat pentiume...
Tema zaključana.
05.07.2005 | 16:24
User je napisao:
. Drugo, iako sliči miniju puno je ružniji od njega i ne znam kako su ga ti debili mogli tako besramno i neuspjelo kopirat.

Zanimljivo je da su svi nakon Intelova predstavljanja novih ideja za mala racunala odmah graknuli kako je to kopija Mac Minija.
Nikom nije palo na pamet to da su Apple I Intel nekoliko mjeseci prije toga zajednicki koncipirali strategiju proizvodnje istih, koji ce u sebi nositi Pentium M i druge niskopotrosne Intelove procesore. Buduci da nisu to mogli uciniti prije sluzbenog prijelaza na Intelove procesore i prije negoli obavijeste razvijace softwera, u Minija je utrpan G4.
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
05.07.2005 | 20:33
Zvonimire, ono što sam napisao nema veze s tim što će pentiumi kucat u Macovima. Ako 64-bitan Pentium bude kucao u nekom miniju ja ću bit presretan a vjerojatno ću ga i kupit u budućnosti, ali taj MiniPC namjerno cilja na minijev dizajn i to je očito... Pretpostavljam da si vidio slike. Ako nisi, pogledaj i sve će ti biti jasno... A drugo, mac mini će bit Mac imao on Pentium ili PPC, a ovaj AOpen nikad neće vrtit Mac OS X.
Tema zaključana.
07.07.2005 | 20:13
Ja sam se malo bolje raspitao o AOpenu.
Koliko se sjećam, to je bio fijasko.

Intel je, naime (prije deala s Appleom) naručio od tajvanske firme da pokusno i DOSLOVNO kopira, pa i proizvede 500 primjeraka platforme na Intelovom čipsetu. Pokazalo se da to - kao goli hardver - ne može biti jeftinije od 600 dolara, a sad dodajte gore cijenu najjeftinijih windowsa bez ikakvog dopunskog softvera i imat ćete čovjeka koji će se ne svojom krivicom i u osnovnoj konfiguraciji osjećati kao lopov...

Možda Dell zna kako je moguće proizvesti jeftinu kantu šrotaru, ali se tek tu vidjelo da Apple zna proizvesti jeftin, a dobar stroj. O OS-u i softveru koji uz to regularno ide ne moramo trošiti dopunske argumente.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1148)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO