"Light" LCD i Rollkeyboard
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

"Light" LCD i Rollkeyboard

• Mosca
  • Posjetitelj
22.07.2005 | 01:55
Odnedavno sam se počeo služiti Minijem. Pošto ga često moram seliti zbog naravi posla osjećam potrebu i za jednim priručnim monitorom (LCD) koji bi morao biti jako lagan - jako, jako lagan - nešto kao ovi na laptopima. Već sam tražio nešto prikladno ali svi imaju dosta teška postolja. Postoji li nešto \"na rasklapanje\" ili slično, da li netko zna.

Druga stvar koja me zanima je korištenje druge tipkovnice na Mac-u. Ova originalna ne može biti veća, siguran sam. Očito Ameri imaju bucmaste prste. U uputama za Minija piše da će stroj prihvatiti bilo koju USB-tipkovnicu (i eventualno zahtijevati odgovarajući driver). U \"Micro-macro\" trgovini u Ilici naisao sam na \"Rollkeyboard\" - USB-gumenu tipkovnicu koja košta 200-tinjak kuna. Ima li netko iskustva s njom i što mi znalci preporučuju (pošto nema isprobavanja).

Zahvaljujem na odgovorima.

P.S. Slijedeće pitanje će biti postoji li mogućnost akumulatorskog napajanja Minija
Tema zaključana.
  • Mosca
  • Posjetitelj
22.07.2005 | 03:27
Nešto u ovom stilu, samo jeftinije i naravno, da nije vojno.
Prilozi:
Tema zaključana.
  • Mosca
  • Posjetitelj
22.07.2005 | 03:31
Ili ovako (samo sa \"softcase\"-om).
Tema zaključana.
  • Mosca
  • Posjetitelj
22.07.2005 | 14:42
Onako usput: rashoduje li ikoja vojska svoju informatičku opremu ili je u pravilu uništava?

Što se tiče mog prvotnog pitanja našao sam dva Sonyeva modela (LMD-1410 i LMD-1420 od 12\", od 680 odnosno 1.050 USD) samo nigdje ne piše težina?!
Tema zaključana.
  • Mosca
  • Posjetitelj
23.07.2005 | 11:08
Prvi put sam ostao bez odgovora...
Tema zaključana.
23.07.2005 | 13:01
Ako ti nedaju da isprobas tipkovnicu probaj pitati da li ima driver za mac (najbolje na siteu proizvodaca) ako ne dobijes odgovor riskiraj 200 kuna.
Sto se tice akumulatorskog napajanja niti to nije nemoguce. U americi ga crnci masovno ugraduju u aute kao player. Postoje pretvarači na 220 V za auto upaljac.
Tema zaključana.
23.07.2005 | 13:26
hmmm... stvarno nikada nisam čuo za ovako nešto. jedan dan samo surfaj netom i traži “lagane” LCD monitore
Tema zaključana.
26.07.2005 | 13:32
Tezina bi trebala biti navedena u specifikacijama svakog proizvoda. Ovo sto si gore pokazao su displayi koji se koriste uz rack servere i jako su teski jer su metalni.
Pokusaj sa LCD-ovima sto manjih dimenzijama, ili mozda cak prijenosnim LCD TV uredjajima koji imaju VGA ulaz (ako takvo sto postoji).
Idealno, nabaviti neki od \"wearable displaya\" poput ovih:
www1.shimadzu.com/products/hmd/2a.html
www.i-glassesstore.com/hmds.html
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
26.07.2005 | 14:25
Evo jedan problem uz ovaj jedan wearable display:

\"230 x 173 lines of resolution\"

Ja pri toj rezoluciji ne bih bas radio u OS-X-u, s obzirom da mi je i 1024x768 nekad premalo .

Imaju i ove od $200 sa 800x600 rezolucijom, koje bi jos nekako mogli proci, iako jedva, no sve ostalo ovisi o moscinom poslu...
Tema zaključana.
26.07.2005 | 18:56
Svi \"noviji\" LCD monitori u glavnom imaju opciju \"preklapanja\" nožice na kojoj stoji (PHILIPS recimo) tako da ti ostaje \"samo\" površina monitora. Težina im je vrlo mala i njihove kutije imaju ručke (kao i kutija od Minija) tako da nisu niti pretjerano teški niti veliki, a kutije su \"tanke\" tako da su zgodni za nositi.
Tema zaključana.
  • Mosca
  • Posjetitelj
27.07.2005 | 00:42
Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovoj temi.
Tema zaključana.
  • Mosca
  • Posjetitelj
30.07.2005 | 01:27
Osjećam se dužan informirati sudionike ove teme da \"rollkeyboard\" radi na Miniju. Hrvatski znakovi nisu označeni na tipkovnici ali imaju zamjenske tipke koje ćete već naći. Stvar izgleda kao da tipkate po malom krokodilu i tiha je kao da trčite po pijesku - naravno nije savršena kao \"bijeli komad\" kojeg se kupuje uz Minija.

Druga stvarčica koja također funkcionira na Miniju po sistemu \"plug-and-play\" jest Wacomov \"PenPartner\" tabletić. Ima skromne dimenzije (81,2x58 mm) ali također služi svrsi - detaljnijem radu u Photoshopu, npr. Jedino, ako netko to dokuči, nisam uspio učiniti na mu prorade sve funkcije kao na Win98, a tada je još puno korisniji i zanimljiviji.

Pozdrav svima
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1155)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO