Drugi HD na G3ojci
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Drugi HD na G3ojci

01.11.2005 | 12:58
Stavio bih još jedan HD (20 GB) na G3ojku. Da li se OS X s prvog diska može jednostavno \"preslikati\" na novi disk i kako? Molim za upute početniku - ako je takvom to uopće uputno raditi. Yahvaljujem unaprijed na odgovoru onom tko ima malo vremena i dobre volje.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
01.11.2005 | 20:18
Može uz pomoć Carbon Copy Clonera. Koja G3-ica? Ako je prva Beige serija i to Revison A, onda drugi disk nije podržan u firmwareu računala jer su uključili samo master kanale na kontroleru, a oba su zauzeta diskom i CD-om. No, dobra vijest je da OS X zaobilazi taj dio i pristupa kontroleru direktno, pa pod X-om rade i slave uređaji, ALI nećeš ih vidjeti ako uletiš u OS 9.
Tema zaključana.
01.11.2005 | 20:39
Radi se o Power Mac G3ojci u prozirnom kućištu s rukohvatima (350 MHz). Da li Carbon nalazi u Utilityu ili ga trebam nabaviti.

Usput da pitam da li je još uvijek Vaše mišljenje da je vanjski USB-modem Drytek Minivigor najbolje internet rješenje za ovaj model ili bi moglo ići i nešto drugo u tu svrhu (mislim prvenstveno na interni modem)?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
01.11.2005 | 21:36
Carbon Copy Cloner je freeware, pronađi ga na Version Trackeru. No, ne vidim zašto ti je problem na taj disk napraviti svježu instalaciju i kopirati user folder, jako malo toga bi ostalo da se poštima.

Najbolja opcija je ADSL. Ako nije dostupan na tvojoj lokaciji, onda je Drytek jedina ISDN solucija koja radi ok. Opet, ako je dostupan ISDN, onda je obično i ADSL.
Tema zaključana.
02.11.2005 | 10:42
Mogu li za instalaciju OS X koristiti instalacijske CD-e koje imam sa strane od Mac Minija? ili je software vezan s nekakvim hardverskim kodom pa se ne može instalirati na više računala, odnosno na različite modele?

Nakon svega primjećujem kod rada OS X na ovoj G3ojci da se aplikacije sporo otvaraju i sporo rade. Možda je bolje za posao raditi na 9ki. Vezano uz to zanima me:

- kakve su mogućnosti korištenja Interneta na OS 9 (brzina)?
- da li 9ka ima svoj Toast za prženje CD-a?
- koju verziju Photoshopa koristi 9ka?
- kako je s pisanjem teksta uopće i HR-znakova na 9ci (kako su uopće prije grafički studiji rješavali kod pripreme taj problem kada su dobivali fileove u Wordu)?

Zahvaljujem na odgovorima.
Tema zaključana.
02.11.2005 | 15:37
Mozes, nema problema sa hardverskim kodovima, ali je stvar u tome da su (vjerojatno) sa Minijem dosli instalacijski DVDi, pa ih neces moci instalirati ako nemas DVD rom na G3-ci (logicno )

Ne znam koji G3 imas, ali u pravilu OS X Panther (Tiger posebno) radi brze, mozda ne toliko brze koliko stabilnije na svim Macovima, ukljucujuci i starije modele...

- Brzina Interneta ovisi prvenstveno o nacinu na koji se spajas... Ne postoje neke primjetne razlike u brzini downloada u razlicitim OS-ovima (koliko ja znam...)

- Postoje programi (ukljucujuci stariju verziju Toasta) koji rade na 9ki

- 7 ili 8, sad se vise ne sjecam... davno je bilo...

- Sa fileovima u Wordu je bilo malo zeznuto zato jel bi se izgubili svi hrvatski znakovi... Postojale su 2 opcije:

1. rucno ispravljanje... sto nije bas zgodno ako imas 500 stranica teksta...
2. (sto su usvojili manje-vise svi koji su 'poslovali' office fileovima izmedju Maca i PC-a), letter replacement. Daklem, vrlo jednostavno, kolega na PC-u u wordu zamijeni hrvatske znakove nekim drugima koji se rijetko koriste tipa $ © i slicno, i onda vi na Wordu u Macu zamijenite iste sa pripdadjucim hrvatskima... Ustedi puuuno vremena, kuckanja, i zivaca...

Nadam se da sam pomogao...

--x
Tema zaključana.
02.11.2005 | 16:47
Jesi, pomogao si mi. Zahvaljujem tebi i gosp. Administratoru.

Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1036)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO