ozbiljan powerbook problem- pomoc hitno!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ozbiljan powerbook problem- pomoc hitno!

04.11.2005 | 08:08
eto, neznam vise sta da radim, pa pisem vama...

nedavno sam imo topic da mi nesto nevalja sa sisttemom na powerbook-u (1.25, 2gb, 10.4.2). najbolji savjet koji sam dobio je da reinstaliram sistem.

kako sam orginalni istem ostavio u zg, a nisam htjeo kupit novi, skinuo sam jednu kopiju sa neta. istu onu koju sam skinuo i kad je tek izaso sistem. tako da je sigurno da ta radi.

krenem sa instalacinom, a problemi sve veci. nemogu ni porenut instalaciju. stalno mi javlja da moram restartat komp. onda probam iz drugog usera. dojem konacno do installa i tamo mi kaze da nemoze instalirat os x jer je doslo do greske. kad sitsnem save log, sve se smrzne. napominjem da od moza 30 pokusaja, samo sam 2 puta uspjeo doci do te obavijesti da nemoze instalirat. sve to je bilo popraceno brojnim kernel panickima i retart prozorima.

napravio sam backup sisteme sa ccc na vanjski hdd, pa sam probao sa njega dignut sistem. tu mi isto nastaje problem. trazi me name i password. kad upisem svoje admin podatke on mi kaze da su netocni.

za svaki slucaj sam jos skinuo jednu drugu kopiju sistema. ocito nije u tome svar. vjerujem da se nebi nista promjenilo ni da kupim opet novi sistem. jer ima neko kakvu ideju? pliz ljudi... ocajan sam
Tema zaključana.
04.11.2005 | 11:44
Bojim se da je nekakav problem sa Powerbookom. Jesi li upgradeaom RAM? Probaj izvaditi sve dodatne RAM module i probaj sa svakim pojedinacno, mozda je jedan skuren. Takodjer iskljuci sve USB periferije za vrijeme instalacije. Nemas ni hardware test cd?
Tema zaključana.
04.11.2005 | 11:49
upgradeo sam ram, ali se ovaj problem pojavio prije nego sto sam to napravio. probat cu, iako nije lako, jedan od sarafa na onoj plocici dolje mi je zaglavljen pa je poprilicno mucno to otvorit.

a da je skuren, jel bi mi se pokazivala oba u system profileru? zato jer kaze da imam dva modula od 1 gb

nemam nikakav cd. sve sam doma ostavio. mozda ga samo odnesem u genius bar. iako bi volio sam to rijesit jer je nemoguce tamo doc na red
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
04.11.2005 | 11:52
Da, i \"skureni\" RAM se pojavljuje u Profileru. Moraš ga bootati s HardwareTest CD-om da vidiš pravo stanje stvari.
Tema zaključana.
04.11.2005 | 12:02
joooooj. jel ima negdje za download hardware test? ili neka alternativa?
Tema zaključana.
04.11.2005 | 13:14
Lakse i brze ti je probat sa vadjenjem jednog po jednog modula. Preskoci genius bar i idi kupi posten alat za otvaranje.
Reci da su ti u \"birtiji genijalaca\" Jabucnjaku tako rekli.
Tema zaključana.
04.11.2005 | 14:05
Birtija ! Amen to that... Nego, štočmo s onim Orehovcem od Nanoa ?
Tema zaključana.
04.11.2005 | 14:47
Spremi, uskoro ce biti prilike da se pobrinemo oko toga. Biti ces obavijesten na vrijeme. Donest cu ja jos tih nanoa!
Tema zaključana.
05.11.2005 | 01:26
promjenio ram. sad radi. jupi!!
Tema zaključana.
05.11.2005 | 14:14
Ja sam zakon.
Tema zaključana.
05.11.2005 | 20:54
Riba je napisao:
Ja sam zakon.

Gdje? Orehovac?! Rakija? Onan? Zakon?
Tema zaključana.
05.11.2005 | 22:12
Vanjuška je napisao:
Riba je napisao:
Ja sam zakon.

Gdje? Orehovac?! Rakija? Onan? Zakon?

Pa jesam odmah rekao da je RAM!
Tema zaključana.
  • EuCryL
  • Posjetitelj
06.11.2005 | 13:10
ajme njesra, cini mi se da meni modul od gige ne radi kak spada.. a nisam dobio apple harware test za powerbooka, a od ibooka mi ne radi..

jel ima gdje image za skinut?

Malo pogledao bolje i vidim da na Tiger Cdu postoji hardware test.. a ja brzopleti tražio poseban cd kak je prije dolazio..

držim fige..
Tema zaključana.
  • EuCryL
  • Posjetitelj
06.11.2005 | 14:29
EuCryL je napisao:
ajme njesra, cini mi se da meni modul od gige ne radi kak spada.. a nisam dobio apple harware test za powerbooka, a od ibooka mi ne radi..

jel ima gdje image za skinut?

Malo pogledao bolje i vidim da na Tiger Cdu postoji hardware test.. a ja brzopleti tražio poseban cd kak je prije dolazio..

držim fige..

Prošao je sve testove, kaže da je u redu.. ali meni se čini da mi se nešto počeo štekat..
al opet mislim da brijem..

počeo sam se osjećat ko mlada mama koja ima prvo dijete pa bdije nad njim i čim mali kihne pomišlja na ptičju gripu..
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1024)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO