MacBook Air se ne boota, ne radi recovery
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Air se ne boota, ne radi recovery

12.10.2015 | 11:53
Pozdrav,

možda malo nejasan naslov pa da probam objasnit situaciju.

Došao sam u posjed jednog lijepog MB Aira. Ispod mu piše model number A1237, a kada upišem serial u selfcare.apple.com dobijem samo ovaj podatak: MACBOOK AIR 13/1.8/2GB/64GB SSD.

E sada u čemu je problem. Prijašnji vlasnik imao je gore instalirane windowse, mislim xp i išao je mijenjati veličinu particije. Nakon toga kada se MBA ide bootati čuje se onaj chime sound i bude bijeli ekran i nakon toga samo baci grešku "error, operating system could not be loaded". Po izgledu mi se čini da windows baca tu grešku.

Kada butam sa alt/option tipkom dobijem samo particiju od windowsa bez recoverija.
Probao sam i cmd+r ali ništa baca istu grešku. Probao sam i cmd+alt+r za internet recovery ali pogađate, opet ništa.
Resetirao sam i NVRAM.

Skinuo sam i neki Lion Recovery Disk Assistant te kreirao recovery USB, kojeg sam umetnuo u MBA i probao se bootat tako da sam držao alt/option tipku ali nakon što odaberem usb, baci mi onaj simbol zabrane.

Više mi je ponestalo ideja, šta da radim
Tema zaključana.
12.10.2015 | 12:44
Netko je ocigledno prepeglao recovery particiju ako ju je taj model imao. Trebalo bi bootati sa sticka i instalirati s njega, a ako se ne varam trebao bi raditi i dijeljenje optickog uredjaja sa drugog maca. Nadam se da ce se javiti netko pametniji sa vise iskustva.
Tema zaključana.
12.10.2015 | 13:12
Riba dobro govori. Ovo je 2008 model koji nema support za Internet recovery tako da ta opcija otpada. Dakle pošto je očito boot sjeban ovo bi bilo najbolje preko sticka dignuti odmah na recimo snow leopard 10.6.8 (s 2GB rama mislim da će taj OS super raditi).

evo recomo nešto ovako: computers.tutsplus.com/tutorials/how-to-...w-leopard--cms-21491
Tema zaključana.
12.10.2015 | 19:08
Evo, upravo mi se skinuo 10.7.5 dmg kojeg ekstraktam na usb pa ću probati bootati tako. Nadam se da će uspjeti. Javim rezultate
Tema zaključana.
12.10.2015 | 20:08
Evo ga! Još jedan Mac je vraćen u život Hvala na savjetima!

Tema zaključana.
13.10.2015 | 07:05
možda bi bila i opcija sada preći na 10.8.x (Mountain Lion) jer je Lion bio jedan od lošijih u nizu od 10.6 - 10.11. Mislim da se razumijemo, ja osobno nikada nisam imao problema sa MLom, ali statistika govori svoje. U svakom slučaju neka te služi!
Tema zaključana.
13.10.2015 | 08:22
A ne znam dal mogu. Nisam niti razmišljao o tome jer je na everymacu pisalo da je max OS 10.7.5. Budem probao potražiti update.
Tema zaključana.
13.10.2015 | 09:05
To je čisto prijedlog. Kao što sam rekao meni je i 10.7.x radi uredno. If it aint broke...
Tema zaključana.
07.01.2019 | 15:41
Pozdrav,

Imam isti Macbook Air A1237 samo sa 80GB HDD-om. Naime kupio sam rabljeni i napravio updat bez da sam upisao svoj ID. Prilikom update-a došlo je do whitescreen-a. Kada idem upisivati svoj ID piše item not unvailable.

Ja sam u Zagrebu, ima li dobra duša da mi posudi USB sa 10.7.5 OS-om jer nemam kako drugacije pokrenuti Macbook.
Tema zaključana.
08.01.2019 | 11:25
Uspio sam instalirati FULL Mac OS X Lion 10.7 ISO Image. Kada pokrecem iTunes nudi mi update na 10.7.5 i ponovno sam ga napravio, kada se Macbook restarta opet dode nakon loga jabuke i očitanja ispot stane na whitescreen-u. Jeli se netko susreo s tako nećim da mu Macbook sam nudi 10.7.5. a kada se instalira se sve poremeti. Mogu ja se vratit i na 10.7 ali ne mogu pokrenuti iTunes.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1277)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO