Dacikini Mac problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dacikini Mac problemi

11.05.2016 | 07:48
Slucaj sa airom znam gdje se baterija u airu (08 ili 09) napuhnula od stajanja. Iako covjek tvrdi da je ful ispravna samo eto to se dogodilo od nekoristenja. Za druge slucajeve vjerujem da su 100% tocni samo vjerujem i da je od stajanja. Imao sam Lg mobitel kojem se baterija pocela prazniti sama od sebe. Mobitel sam zamjenio i spremio u ladicu, nedugo, baterija se napuhnula i razvalila kuciste. Mozda nema veze sa macbookom ali moze se povuci paralela.
Tema zaključana.
11.05.2016 | 08:51
Ima veze s tipom baterije, jacini kucista i naravno koristenjem.
Tema zaključana.
11.05.2016 | 10:15
Da zavrsim ovaj tip rasprave sa pitanjem: Koliko se zapravo cesto to dogadja? Stjece se dojam da svaki drugi macbook ima ove probleme i da je macbook sklon tome.
Tema zaključana.
11.05.2016 | 12:29
Nije cesto. Stos je sto Mac traje dulje od PC-a i baterija onda ima te simptome.
Tema zaključana.
11.05.2016 | 13:07
dacika kaže:
samo vjerujem i da je od stajanja.

Nije.

Imao sam Lg mobitel kojem se baterija pocela prazniti sama od sebe. Mobitel sam zamjenio i spremio u ladicu, nedugo, baterija se napuhnula i razvalila kuciste.

Pobrkao si uzrok i posljedicu. Baterija se počela prazniti sama od sebe jer je nastradala, a sa svakim idućim punjenjem još više (jer dio članaka je bio u kratkom spoju). Odložio si mobitel u ladicu, a kemijski proces koji je u bateriji započeo ne mora nužno biti toliko brz da efekte vidiš odmah. Što manja baterija, to sporija reakcija.

Mozda nema veze sa macbookom ali moze se povuci paralela.

Nema veze s macbookom, niti s LGjem, nego s litijem kao kemijskim elementom.

Stjece se dojam da svaki drugi macbook ima ove probleme i da je macbook sklon tome.

Super mi je taj pasivni oblik glagola. Mislim - inače, u životu.
Gdje "SE" to stječe dojam? Ovdje sigurno ne. Vjerojatno među Mac hejterima na nekom pcekspert ili sl forumu.

Zaozbiljno - ne. Ako išta, onda suprotno. Statistički, novi Macovi dolaze s, u prosjeku dosta boljim baterijama od većine PC plastiša. K tome ih i štedljivije troše pa samim tim imaš više vremena korištenja za isti broj ciklusa punjenja, pa su u prosjeku dugovječnije.
Tema zaključana.
11.05.2016 | 15:38
Od brdo baterija samo se jedna napuhnula, druga je cijela ali je krepala, a treća radi.
Tema zaključana.
11.05.2016 | 22:57
smayoo kaže:

Super mi je taj pasivni oblik glagola. Mislim - inače, u životu.
Gdje "SE" to stječe dojam? Ovdje sigurno ne. Vjerojatno među Mac hejterima na nekom pcekspert ili sl forumu.

Zaozbiljno - ne. Ako išta, onda suprotno. Statistički, novi Macovi dolaze s, u prosjeku dosta boljim baterijama od većine PC plastiša. K tome ih i štedljivije troše pa samim tim imaš više vremena korištenja za isti broj ciklusa punjenja, pa su u prosjeku dugovječnije.

Oštro i po zglobu.

Doduše s pravom, krivo sam generalizirao bolji izraz je "stekao sam dojam..." iako je i on preširok i ponukan raspravama na mac forumima, uglavnom stranim. kod nas sam rijetko uopće vidio taj slučaj. Ja sam izgleda kao oni što su gledali na tv-u tornado pa misle da je to i obična naoblaka. Kako bilo Smayoo i Zabac su dosta dobro pojasnili meni laiku stvari
Tema zaključana.
12.05.2016 | 01:40
Aha, ok... Gledaj, to je inače problem koji postoji uvijek i svugdje. Kad čitaš razne support forume za bilo što, lako je steći krivi dojam da se nešto kvari ili stvara probleme puno više nego što je to zaista. Jednostavno, 99% ljudi koji imaju neki proizvod nemaju potrebu otići na takav forum i napisati "Ja imam to-i-to već godinama i nemam nikakvih problema", a 99% onih koji imaju taj isti proizvod i imaju neki problem dođu na takvo mjesto baš zato što traže pomoć. I onda, samo na bazi takvog izvora informacija, imaš dojam da je neki problem vrlo čest, iako nije.

Moja supruga vozi Toyotu koja sada ima 10 godina. Povremeno prosurfam po toyotaownersclub.com. Ljudi se povremeno javljaju s problemima koji se mogu uklopiti u 6-7 tipičnih. Mi nemamo nijedan od njih, ali da nemamo Toyotu, a kanimo je kupiti, po informacijama na tom forumu bi odustali jer "se stječe dojam" da se Toyota kvari više od stojadina.
Tema zaključana.
12.05.2016 | 09:43
I tu si potpuno u pravu. Mozda su dijelom ti forumi i neka vrsta anti reklame za odredjene proizvode. Generalno, mislim da ce moj mac posluziti koju godinu dok ne uzmem novi, ali sa sigurnoscu ne moze nitko garantirati pa ni ako je ispod novi iz trgovine. Cini mi se iako je plastican da je laptop doista kvalitetne izrade. Iako se na bijelom vidi koja crtica, naravno, na rad ne utjece.
Tema zaključana.
27.05.2016 | 13:01
Stigla nova baterija za 13 " MacBook Pro Mid 2009,u pakiranju i potreban alat za promjenu nakon 10 min instalirana i sada ce na punjenje
Prilozi:
Tema zaključana.
27.05.2016 | 18:59
Je li se napunila?
Tema zaključana.
27.05.2016 | 22:56
ciko3 kaže:
Stigla nova baterija za 13 " MacBook Pro Mid 2009,u pakiranju i potreban alat za promjenu nakon 10 min instalirana i sada ce na punjenje

ako nije tajna gdje si uzeo i koliko si platio?
Tema zaključana.
27.05.2016 | 23:52
Jest davno,ovo su podaci nakon prvog punjenja i 6 sati sleepa otprilike
Prilozi:
Tema zaključana.
27.05.2016 | 23:53
U Kanadi, 120 dolara, dobio je na poklon od rođaka
Tema zaključana.
22.12.2016 | 06:33
Kakav cudan problem jucer. Idem napraviti update sustava sa 10.11 na 10.11.6 i battery health mi stoji 65% u coconutbattery. Nakon upgrade-a sustava, zdravlje baterije pada na 45%?!!! Radi li se o bugu na pokazivacu ili je baterija otisla kvragu. Ok, ima 850 ciklusa al opet smatram da ovakav pad nije "prirodan"?!
Tema zaključana.
22.12.2016 | 09:24
Pitanje je što učiniti kalibraciju baterije ili smc?
Tema zaključana.
22.12.2016 | 11:42
dacika kaže:
Kakav cudan problem jucer. Idem napraviti update sustava sa 10.11 na 10.11.6 i battery health mi stoji 65% u coconutbattery. Nakon upgrade-a sustava, zdravlje baterije pada na 45%?!!! Radi li se o bugu na pokazivacu ili je baterija otisla kvragu. Ok, ima 850 ciklusa al opet smatram da ovakav pad nije "prirodan"?!

Neznam pitanje na tvoj odgovor, ali mi reci kako si uspio napraviti 850 ciklusa punjenja na bateriji staroj cca pol godine

Sorry, vidi sam post od @ciko, pa sam mislio da je tvoj
Tema zaključana.
22.12.2016 | 12:07
Ma 850 ciklusa, ali i baterija je stara 5 godina, sve je bilo relativno uredu do tog upgradea, iza toga battery health 45%...katastrofa. Napunio sam do kraja i danas ću pokušati kalibraciju iako ne vjerujem u to.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1031)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO