24″ iMac (Late 2006) kvar
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

24″ iMac (Late 2006) kvar

29.07.2016 | 15:51
zabac kaže:
smayoo kaže:
Latencija.

EDIT
Postojii TB na FW adapter.

Znam; i imam ih dva. Motu radi super, M-audio ne, zbog drivera. Postoji hrpa ljudi s istim problemom, tako da se neki nabrušeni muzičar-programer prihvatio posla i sklepao driver, koji je koliko toliko uspješan, zavisi koji interface imaš. Moj radi djelomično.

Glede zamjene diska za SSD, hoće li raditi obzirom na 10.7 i TRIM opciju koja je omogućena tek na 10.10.4?
Tema zaključana.
29.07.2016 | 16:37
Ne, ne igra, jer tome mora pristupiti DOS aplikacija napisana ranih devedesetih. Kužiš?
Tema zaključana.
29.07.2016 | 17:00
agrabusic kaže:
zabac kaže:
smayoo kaže:
Latencija.

EDIT
Postojii TB na FW adapter.

Znam; i imam ih dva. Motu radi super, M-audio ne, zbog drivera. Postoji hrpa ljudi s istim problemom, tako da se neki nabrušeni muzičar-programer prihvatio posla i sklepao driver, koji je koliko toliko uspješan, zavisi koji interface imaš. Moj radi djelomično.

moje iskustvo je da novije zvucne bolje rade generalno (bolji preampovi, stabilniji rad itd..) a i cijena im je pala..
ja sam svoju zadnju (focusrite scarlett 2i4) uzeo novu za 1400kn i kolko mi se cini bolja je od tih starijih m-audio zvukovno i drajverski.
Motu sam imao na posudbi davno i nikako ju nisam uspio natjerat da radi na pc-iju koji sam tada imao.

tako da bi ja definitivno uzeo novu zvucnu ako ti treba za snimanje/produkciju, puno manje muke i zvukovno ce ti biti bolje vjerojatno.
Tema zaključana.
29.07.2016 | 17:10
smayoo kaže:
Ne, ne igra, jer tome mora pristupiti DOS aplikacija napisana ranih devedesetih. Kužiš?

Dobro da drlivric radi gdje radi. On ovo nebi tolerirao.
Tema zaključana.
29.07.2016 | 17:15
Mozda sam propustio ali ako je kartica za produkciju gdje se novac zaradjuje tada ova prica o krparenju nema smisla.

Sto se tice RS232, to je na sramotu firme koja proizvodi automatiku (ili je u medjuvrmenu propala). Vec su trebali poraditi na interface-u RS232->USB.
Tema zaključana.
29.07.2016 | 17:20
zabac kaže:
Mozda sam propustio ali ako je kartica za produkciju gdje se novac zaradjuje tada ova prica o krparenju nema smisla.

Ne zarađuje se. Da su kartice crkle, onda bi bila druga situacija.
Tema zaključana.
29.07.2016 | 17:42
zabac kaže:
Sto se tice RS232, to je na sramotu firme koja proizvodi automatiku (ili je u medjuvrmenu propala). Vec su trebali poraditi na interface-u RS232->USB.

E moj zabac, a sto bi ti tek onda reka za NASA-u, pa oni jos uvik koriste 486-ice.
Tema zaključana.
29.07.2016 | 20:50
Kakve veze ima NASA s ovim? Njima ako treba nesto to im i naprave. Isto tali vjerujem kako je puno 8 binih procesora u opticaju.
Tema zaključana.
29.07.2016 | 21:41
zabac kaže:

Žabac, nemaš blage veze o čemu pričaš. Imaš stotine tisuća tvornica širom svijeta u kojima postrojenjem upravljaju kontroleri stari 25 i više godina. Nije to konzumna elektronika pa da se mijenja svake druge godine, eto tako, jer "ima se - može se". Ljudi imaju PLC iz 1993. ili 1988. i dovoljan stock rezervnih dijelova. Softver je istitran, radi. Zašto bi trošili milijune na zamjenu? Radije ulažu u proširenje tehnologije, u nove pogone, itd. Kad postrojenju opadne pouzdanost zbog kvarova na elektronici, onda se mijenja, a ne kad HP odluči prestati ugrađivati COM portove na svoje laptope...

To što proizvođač ne podržava svoje proizvode koji su više od 20 godina stari - njegovo je puno pravo, po svim poslovnim uzancama. Ako je nekoj opremi 1995. proglašen end-of-life, zašto bi proizvođač nakon toga išta bio dužan osigurati osim rezervnih dijelova? Ako je oprema end-of-life, to znači da za nju više nema podrške ni razvoja. Ali to ne znači da je automatski za u smeće. Ne u profesionalnoj elektronici.
Tema zaključana.
30.07.2016 | 06:32
Bema mu druge nego traziti staru kramu ili vuci desktop PC.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1036)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO