Macbook Pro 15 (mid 2015) - problem sa poklopcem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Pro 15 (mid 2015) - problem sa poklopcem

21.12.2016 | 20:11
Pozdrav ekipa

Imam mali problem, pa se nadam nekim pametnim savjetima. Nedavno sam kupio MacBook Pro 15,4 (mid 2015, sa dGPU). Problem je nastao od kad sam uredjaj poceo prvi put koristiti, i ocitovao se tako da se poklopac malo teze otvara (i napravi trzaj kad se uspije otvoriti), a pored toga kad se otvara ili zatvara cuje se neki klik u mehanizmu (slicno se cuje i prilikom manipulacije uredjajem ili kad se uhvati samo jednom rukom). Jasno, sve skupa iritira i jedan dan bi se mogao dogoditi neki lom mehanizma (kojeg mozda Apple ne bi uvazio). Trenutno cekam da ovlasteni servis da napravi svoju procjenu, ali kako je uredjaj potpuno nov, imam pravo na zamjenu uredjaja. Medjutim, taj model vise nije dostupan i sad mi ostaje opcija vracanja novca ili da mi servisiraju uredjaj.

Moje pitanje je da li u ovlaštenim servisima koriste nove komponente ili refurbished. Vjerojatno cu traziti povrat novca, ali mozda se ipak odlucim na servis.

Hvala unaprijed
Tema zaključana.
23.12.2016 | 14:40
Jednostavno je, traži povrat novca već kad to možeš dobiti. Nema dalje.
Tema zaključana.
23.12.2016 | 17:41
Ako tamo nije dostupan, a trebaš novi uređaj rađe nego da ti prčkaju po starom - u Zagrebu će ti ga zamjeniti u tri servisa - samo biraj koji ćeš iStyle, Store, Filex...
Čak im ne trebaš niti račun donjeti, vide po serijskom sve...
Tema zaključana.
24.12.2016 | 08:26
Povrat novca nije problem, ali je problem sto ovaj model vise nije dostupan u RH (rasprodan). Tesko ga je naci i u Europi jer se rasprodaju zalihe (kako je stigao 2016 model), a pogotovo ne po ovako dobroj cijeni po kojoj sam ga dobio (niza cijena nego je bio model bez dGPU u sluzbenim ducanima). Tako da se razmisljam izmedju povrata novca i popravka (u iStyle).
Tema zaključana.
24.12.2016 | 10:12
Popravak pod jamstvom je potpuno profesionalan, a jamstvo ti i dalje vrijedi. Ako ti je taj model baš bitan i ne želiš doplaćivati za noviji, daj ga na servis.
Tema zaključana.
24.12.2016 | 12:24
Evo dobro ti je smayoo napisao, napravi tako kako je rečeno. Vjerovatno ako bi uzimao noviji model bi trebao nadoplatiti do njegove cijene, pa odvaži šta ti je važnije.
Tema zaključana.
24.12.2016 | 16:50
Hvala ljudi na misljenjima. I ja sam relativno blizu odluci za popravkom, buduci da sam model 2016 htio izbjeci od pocetka. Ukratko, ocito cu morati na neki kompomis pristati .
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.12.2016 | 02:34
Na znam koliko dugo ga imas, ali moj je zvucao ko Chewbacca kod otvaranja prva dva mjeseca i nakon toga se razradio i vise se ne cuje. Malo me smetalo al nisam imao vremena jer mi je komp trebao non stop.

Iskreno radije bih da se teze otvara nego da je labav pa se zatvara kad sam u cudnom polozaju u krevetu il na kaucu (tastatura vertikalno)...

za sad fino drzi....

a kad se pocne sam zatvarat, falit ce mi Chewbacca...
Tema zaključana.
25.12.2016 | 09:11
7 dana je star prije nego sam ga poslao nazad . Htio sam rijesiti problem (tocnije zamijeniti uredjaj) dok je stari Mac jos kod mene , da mi se kasnije ne dogodi problem.
Tema zaključana.
25.12.2016 | 09:49
Šta si na kraju odlučio?
Tema zaključana.
25.12.2016 | 11:22
Dijete kaže:
Na znam koliko dugo ga imas, ali moj je zvucao ko Chewbacca kod otvaranja prva dva mjeseca i nakon toga se razradio i vise se ne cuje. Malo me smetalo al nisam imao vremena jer mi je komp trebao non stop.

I moj je malo škripio kod otvaranja kad je bio nov, i prvih par mjeseci ga je trebalo pridržati drugom rukom dok si ga otvarao jer bi cijeli "krenuo" za ekranom. Ali nije bilo nikakvog zvuka nalik "pucanju", kako je to opisao uta.
Tema zaključana.
25.12.2016 | 17:19
Kod mene je na zalost svako toliko bio i neki "cvrcak" prilikom manipuliranja uredjajem. Vjerojatno ce na popravak, pa cemo vidjeti . Hvala svima.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1030)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO