Service Battery
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Service Battery

13.01.2017 | 18:11
Bok svima,

danas dok sam na poslu radio nešto na meku, idem pogledat kolko mi je još vremena ostalo na bateriji i dočeka me service battery poruka. Coconut kaže ovo:

ScreenShot2017-01-13at18.08.47.png

Ima još 70ak% kapaciteta i samo 573 ciklusa. Apple preporuča zamjenu za moj model kada brojka pređe 1000. JEl bi pomogao reset onih NVRAM, PRAM, SMC i ostaloga? Imate neku preporuku di kupiti ok bateriju? Na ebayu su izmedu 30-60$.
Tema zaključana.
13.01.2017 | 18:18
Ja se nebi zamarao. Ako se pocne gasiti, a nije baterija dosla do 5% ili vec nekog postotka gdje komp odlazi u hibernaciju, tada bigledao zamjenu
Tema zaključana.
13.01.2017 | 21:50
573 ciklusa nije baš "samo", a 76% max kapaciteta u odnosu na tvornički nije tako strašno loše (je malo lošije nego bi moglo biti za 573 ciklusa, ali sasvim je moguće, ako mu u ljetnim mjesecima ne pomažeš s hlađenjem i sl.). Ne trebaš još mijenjati bateriju ako se uredno ponaša. I ne piše ti "service battery", nego "check battery".
Tema zaključana.
13.01.2017 | 23:41
Onda ti vjerojatno imas svoje oci u mojoj glavi kad znas sto pise

Kada kliknes na help izbacuje kratki opis za pojam koji se pojavljuje - service battery. Valjda se ne bude nista radikalno mijenjalo, opet ponavljam ciklusi su po Appleu ok, sve iznad 1k je za k... Probat cu napraviti neki benchmark da vidim kolko drzi.
Tema zaključana.
14.01.2017 | 00:09
Nemam svoje oči u tvojoj glavi, nego gledam što piše na screenshotu kojeg si postao. Piše "check battery". I to dvaput. "Service battery" piše kad onaj prikazani capacity bar više nije žut, nego crven. Tako je na MBP mog sina. Baterija ima 15% originalnog kapaciteta. Ali je ne mijenjam jer mu je laptop uvijek spojen na struju, a on ima prioritetnije troškove.
Tema zaključana.
14.01.2017 | 07:28
Prosjek je 1000. Neke prije a neke kasnije riknu. Ovisni kako koristis. Ako ih bas muzes do zadnjeg elektrona, onda skratis vijek trajanja.
Tema zaključana.
14.01.2017 | 09:19
@smayoo
Nisam se referirao na coconut, nego OSX battery management

energyman kaže:
Bok svima,

danas dok sam na poslu radio nešto na meku, idem pogledat kolko mi je još vremena ostalo na bateriji i dočeka me service battery poruka....

ScreenShot2017-01-14at09.19.01.png

Vezano za uporabu baterije, najcesce je na punjacu, jednom tjedno ju ispraznim i napunim do kraja. Cak i da je neka losa baterija, ne bi trebala na pola vijeka riknuti. Nemam nekakvih problema sa pregrijavanjem baterije i sl. Citao sam na apple support communities da se ekipa isto masovno zalilia da su im te poruke iskakale pa je doso neki update koji je to rijesio. Ja sam na 10.12.2. tako da nema updatea za mene
Tema zaključana.
14.01.2017 | 10:12
Poruka koju izbacuje OSX battery management je beskorisna i nepouzdana. U smislu da se ponaša isto kao i alarm niske razine tekućine za šajbu na mom autu. Nalijem 4 l tekućine, do čepa, vozim se 500-600 km i on se počne javljati (kao - malo je tekućine). Ja dolijem, stane manje od pola litre. Hm... tko je tu lud? Uglavnom, uredno mi par tisuća km pi*di alarm da mu fali tekućine za šajbu prije nego mi je stvarno nestane. Dakle - alarm je beskoristan i nepouzdan.
Tema zaključana.
14.01.2017 | 10:13
Ne opterecuj se. Kad se komp ugasi sam od sebe a samo na bateriji je, tada je vrijeme za promjenu. Baterija ima svoju elektroniku jedino sto krivo pokazuje vrijeme na bateriji.
Tema zaključana.
14.01.2017 | 14:15
Ljudi, poprilicno sam uvjeren i za battery health, na mavericksu pokazuje 74%, na na capitanu 56%. Tko je tu lud? Ludnica.
Tema zaključana.
14.01.2017 | 16:05
To je isti kao i meni na autu, akumulator na 20%, a jos je godinu dana izdurao.
Baterija se mjenja kad se komp nekontrolirano gasi na bateriji.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1039)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO