Ugradnja SSD
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ugradnja SSD

01.05.2017 | 12:56
Ekipa,
razmišljam o ugradnji SSD, pa me interesira koliko je isplativa te koja se pržilica isplati kupit?
Tema zaključana.
01.05.2017 | 13:18
Generacija maca? količina podataka koja minimalno mora biti osigurana? Tendencija rasta podatka na recimo godinu dana?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
02.05.2017 | 00:36
Pržilica? Danas? Što bi s njom radio?
Tema zaključana.
02.05.2017 | 03:38
dpasaric kaže:

Izvadio i stavio SSD
Tema zaključana.
08.05.2017 | 13:11
morao bih imati mogućnost za ppt kad uradim za prexzentaciju s cd-dvd teda mogu staviti fotke na dvd
Tema zaključana.
08.05.2017 | 13:13
duo core 3.0 podatci, najvise video i fotografije. iMac je 2010.
Tema zaključana.
08.05.2017 | 16:28
Video i fotografije bi trebalo maknuti na drugi disk. Ako je u igri neki SSD od 1-2-3-4TB, onda zaboravi. Ako je onaj od 256GB ili još bolje od 128GB, onda obavezno van s multimediom.
Tema zaključana.
  • Hammer
  • Posjetitelj
06.06.2017 | 15:32
Ima neki SSD za preporučiti, gledam ove po 500 Gb za 700-tinjak kuna... najviše se nudi Samsunga, pa...
Tema zaključana.
21.06.2017 | 11:28
dpasaric kaže:

ja jos uvjek koristim przilicu tako što primjercie przim flac. na cd i to slusam u cd playeru
Tema zaključana.
22.06.2017 | 08:12
Goc25 kaže:
dpasaric kaže:

ja jos uvjek koristim przilicu tako što primjercie przim flac. na cd i to slusam u cd playeru

Ja sam sa svojim MBP-om 2013 nadobudno kupio i Superdrive, evo već četvrtu godinu odrađuje u ladici a da ga pošteno nisam tri puta iskoristio...
Tema zaključana.
22.06.2017 | 08:29
U mom poslu uobičajeno je naručitelju projekt, osim na papiru, dostaviti u elektroničkom obliku. Ja to prakticiram tako da im uploadam to na svoj server i pošaljem im link koji je aktivan bar 2 godine. Ali npr državne i sl firme inzistiraju da moraju dobiti cd.
Tema zaključana.
22.06.2017 | 11:15
Trazi se na CD-u iz nekoliko razloga.
1. Polupismenisti ponuditelja
2. Informaticke polupismenosti ponuditelja
3. Ogranicenje postanskig sanducica
4. Dokaza i isporuci
5. Polupismenisti narucitelja

Papirnatioblik je obavezan zbog:
1. Izvoditelja
2. Nadzora
3. Korisnika
4. Narucitelja
5. Da se ima sto u arhivu poslati
Tema zaključana.
22.06.2017 | 14:12
Zapravo papirnati oblik nije više (regulatorno) obavezan uopće, otkad je na snazi zakon o elektroničkom potpisu. Ali ga i dalje traže, maltene svi izvoditelji i nadzori, pa onda i investitori (naručitelji). A "arhiva" je posebna lakrdija, o tome bolje da ne počinjemo.
Što se CD-a tiče, 4 i 5 bi trebali biti na prvom mjestu.
Tema zaključana.
22.06.2017 | 15:09
Krivo. Projekt se predaje u obliku i kolicini kako investitor trazi. On placa i ima pravo zahtjevati sto god hoce. Ti kao projektant mozes ili ne moras to prihvatiti, to je tvoje pravo. Ja trazim 3 komada u papiru i jedan na nekom mediju. Trazim otkljucane ACAD dokumente i otkljucane word i excel dokumente jer ih placam.
Tema zaključana.
22.06.2017 | 17:07
Ja sam napisao da papirnati oblik nije REGULATORNO obavezan. Dakle, može se npr. za građevnu dozvolu predati elektronički primjerak koji je digitalno potpisan. Teoretski.
U praksi, kako rekoh, svi traže na papiru. Promjena u glavi se tek treba dogoditi.
Tema zaključana.
22.06.2017 | 17:19
To ti je isto kako u RH posude pod tlakom ne mogu biti plasticne (nisu mogle biti, a ne znam tocno kako je danas) jer inspektor ne moze udariti kontrolni zig.
Inace Volvo radi bi-fuel aute koji se (paradoks) mogu uvesti ali ne znam sto se desi kod ponovnog atestiranja.
Za dozvolu treba papirnati projekt iako bi morao proci i digitalni.
Tema zaključana.
22.06.2017 | 21:17
Po meni projekt mora biti na papiru, bar za gradilište, a tako je uostalom na neki određeni način i definirano zakonom o gradnji. Da mi je samo vidjet tog inženjera na privremenim ili pokretnim gradilištima koji okolo šeće s laptopom po kiši ili suncu i daje pojašnjenja/skice, na ekranu od 15", podizvođačima radova ili građenja, poslovođama itd., oko detalja koje treba doraditi na licu mjesta. Piskaranja po računalu su samo za koordinacije i izradu zapisnika. Nacrt, trobrida ravnala na stol i skiciraj, kakvo mrtvo računalo ili nedaj bože tablet. Možda za jedno 10-15g.

I radi formalnosti, kaže se izvođač a ne izvoditelj. Vrlo česte formalne greške u projektima i troškovnicima.
Tema zaključana.
23.06.2017 | 15:03
Ovaj jezični dio ne bih sada. Na odmoru sam. Uostalom, nisam stručan. To će nam sigurno Hammer lijepo objasniti. On je stručnjak za sve.

Što se tiče toga kako stvari funkcioniraju na gradilištu - apsolutno DA tablet. Itekako. Što se mene (u ulozi projektanta i/ili nadzora) tiče, i komunikacije koju imamo s vodećim inženjerima izvođača ( ), elektronički primjerak, tablet, automatsko distribuiranje izmjena i bilježaka - je SIGURNO bolje i funkcionalnije od 5-6 nesinkroniziranih papirnatih primjeraka gdje se UVIJEK dogodi da neka izmjena nije stigla do svih koji su je trebali dobiti.

Što glavni inženjer (voditelj radova) radi sa svojim poslovođama, a oni s ljudima, to je dalje njihova stvar. Po mom iskustvu, poslovođe i operativci ionako nikad ne dobiju službeni uvezani primjerak projekta, nego im njihov inženjer dnevno ili tjedno printa nacrte, sheme i kabel-liste iz elektroničkog primjerka. Dakle, to isto može jednako tako raditi i da uopće ne postoji formalni službeni papirnati primjerak, nego samo službeni elektronički. Samo što bi u tom slučaju vjerojatnost da ljudima isprinta nešto što nije ažurno - puno manja.
Tema zaključana.
23.06.2017 | 15:04
Doduše, prihvaćam da je vama građevinarima možda ipak lakše s papirom. Poslovi jesu donekle drugačiji.
Tema zaključana.
23.06.2017 | 22:17
Kloba kaže:
Goc25 kaže:
dpasaric kaže:

Ja sam sa svojim MBP-om 2013 nadobudno kupio i Superdrive, evo već četvrtu godinu odrađuje u ladici a da ga pošteno nisam tri puta iskoristio...

e pa kad smo mi "audiofili" pametnjakovici.. 1300 ojra cd player.. .jebajga.. zao mi da stoji
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1039)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.95 Seconds

Provided by iJoomla SEO