Riknuli zvučnici?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Riknuli zvučnici?

09.05.2017 | 15:19
Pozdrav ljudi!
Da vas pitam, izgleda da su mi na rMBP 2013 riknuli zvučnici, već startup sound počne krčati pa onda i sve drugo (pjesme na iTunes, You Tube ili Netflix streaming, VLC gledanje filmova) - pokušao sam popraviti stvar resetiranjem NVRAM-a, nije pomoglo ništa. Znate li, postoji li još koja opcija ili su mi zaista riknuli zvučnici?
Ako jesu, jeli netko od vas imao sličan problem i koliko ga je to koštalo?
Hvala unaprijed na odgovorima!
Tema zaključana.
09.05.2017 | 15:33
Prvo probaj sa slušalicama. Ako one rade onda mogu bit zvučnici. Može biti i konektor na prebacivaću zvučnik-slušalice. Tek onda se može bolje definirati šta bi moglo biti.
Tema zaključana.
09.05.2017 | 15:48
Hvala jzelko, toga se nisam ni sjetio. Slušalice od iPhone-a 6 i na njima je zvuk normalan, bez ikakvih krčanja. To bi - znači - bila potvrda da zvučnici umiru i da ih trebam zamijeniti?
Jel netko radio tako nešto po domaćim servisima?
Gledam cijene zvučnika za moj model - $29.95 po zvučniku preko iFixita.
Samo onda dobijem zvučnike za koje piše da su "used" ali da garantiraju "lifelong warranty"...
Rađe bih išao na servis u iSTYLE, samo nemam pojma koliko bi me to izašlo...
P.S. Karma gore za savjet:)
Tema zaključana.
09.05.2017 | 18:04
Da li krče ili "prde"? Ako krče, problem možda uopće nije u zvučnicima kao takvima, nego u lošem spoju kabela do njih, ili u izlaznom stupnju audio-pojačala (koje se ne koristi za slušalice, nego samo za zvučnike).
Tema zaključana.
09.05.2017 | 19:51
smayoo kaže:
Da li krče ili "prde"? Ako krče, problem možda uopće nije u zvučnicima kao takvima, nego u lošem spoju kabela do njih, ili u izlaznom stupnju audio-pojačala (koje se ne koristi za slušalice, nego samo za zvučnike).

A mislim da prde onda, po tvojoj definiciji. Jer jednostavno dublji tonovi bruje toliko da iritira čak i kada smanjiš ton na polovicu snage. Onog krc, krc, klasičnog krčanja nema - nije to...
Tema zaključana.
09.05.2017 | 20:51
Makni napajanje, makni komp naneko drugo mjesto. i ono klasično, resetiraj SMC i PRAM (što god to značilo).
Tema zaključana.
10.05.2017 | 06:51
Napravio sam sve to, ne mijenja se ništa. Mora na servis. Mislim da je desni zvučnik u pitanju. Ako ije preskupo, zamjenit ću ih oba... Poslao sam mail iStyle-u za okvirnu cijenu - čekam odgovor...
Tema zaključana.
08.06.2017 | 12:51
Evo ljudi - samo da Vas obavijestim. Znači - bio sam u iStyleu na servisu s kompom - službena dijagnoza - distorzija desnog zvučnika. Čekao sam tjedan dana da par dođe iz Mađarske valjda, i očistili su mi i zamijenili zvučnike u sat vremena rada.
Zvučnici su me stajali 300 kn, a sat vremena rada im je 249 kn - tako da sam prošao sa manje od 600 kuna - što je obzirom na Mac izuzetno povoljno (po meni). Vjerojatno zato što je model iz 2013 i više se ne proizvodi.
P.S.
Ali pogledao sam prvi puta ove nove space gray laptope, iPad Pro 9.7" i satove - najjači model MBP od 15" u moje je vrijeme (ljeto 2013. godine) stajao 23500 kn, ovaj je 28000. iPad Pro najjači sa svim dodacima je više od 10000 kn, a sat koji mi je lijep, metalni space gray je također 10000 kn.
Znači, da se skompletiraš ti treba skoro 50000 kn. A onda se sjetiš da je nekim ljudima to mjesečna plaća.
Goran Milić ima oko 75000 kn na Al Jazeeri, mislim. Denis Latin oko 50000, tako da ima ljudi koji bi ovo mogli uzet bez pol frke. I tip mi kaže da si za svaku novu stvar koja je izašla od Applea i ia cijenu u USA samo pomnožim sa 10 i imam otrpilike cijenu koja će biti u HR.
Znači iMac Pro će stajati 50000 kn:)
Tema zaključana.
08.06.2017 | 17:56
Denis latin 50 000?

goran milic 75000? koji klinac. je to zaozbiljno?
Tema zaključana.
08.06.2017 | 18:14
Zašto ne bi bilo?
Tema zaključana.
08.06.2017 | 18:14
Da. To se u novinarskim krugovima zna. Pročitaj ovo...
www.portaloko.hr/clanak/denis-latin-obja...ac-138-000-/0/56911/
Jest da je outdateano, plaće se odnose na 2014. godinu - ali mogle su samo ići gore, ne dolje. A novinarčići tek stgli s fakulteta (cipelići u našem žargonu) rade praktički besplatno svugdje, oćeš pisano, TV, radijsko ili internet novinrstvo - koje je najmanje uređeno - često ne da nemaš urednika, nemaš ni lektora...
Ali zato kada postaneš ime - zarađuješ jebenu lovu.
Tema zaključana.
08.06.2017 | 19:14
stefanjos kaže:
Denis latin 50 000?

goran milic 75000? koji klinac. je to zaozbiljno?

Ajd Denis ima kronovu bolest, pa mora puno love trošiti na posebnu hranu...ali brate mili Gorana ima, triba bi smršaviti
Tema zaključana.
08.06.2017 | 19:39
Što me boli tko ima kakvu bolest? Nemam empatiju prema nekome tko iz sustava grabi. Ima moj poznati kronovu bolest pa ga banka ne zasipa s novcima.
Što sam stariji to me više boli qurac za druge. Familija mi je na 1. mjestu, a ostali, 'ko ih J. Isko kako i druge boli Q za mene.
Tema zaključana.
08.06.2017 | 19:57
zabac kaže:
Što me boli tko ima kakvu bolest? Nemam empatiju prema nekome tko iz sustava grabi. Ima moj poznati kronovu bolest pa ga banka ne zasipa s novcima.
Što sam stariji to me više boli qurac za druge. Familija mi je na 1. mjestu, a ostali, 'ko ih J. Isko kako i druge boli Q za mene.

Hehe ti si lako zapaljiva roba, ja sam to napisao ironično...btw. ti si u stadiju ; meni, moja, ja Sreća da ima mladih, da ne ode svijet u urac
Tema zaključana.
08.06.2017 | 20:19
Toga se i bojim jer s ovim mladima Svijet i ide u qurac.
Tema zaključana.
08.06.2017 | 21:34
Tako su pričali i kad smo mi bili mladi. A i kad su bili mladi ti što su tako pričali kad smo mi bili mladi. Ne ide svijet u qrac, nego mi.
Tema zaključana.
09.06.2017 | 04:01
Kloba kaže:
A novinarčići tek stgli s fakulteta (cipelići u našem žargonu) rade praktički besplatno

Pa nije to tako samo u novinarstvu već i u drugim granama gospodarstva, što je donekle normalno. Naravno, ne podržavam izrabljivanje radne snage i smatram da se svaki rad mora prikladno platiti, ali ne očekuješ valjda da nekoga sa tek završenim faksom čeka posao šefa, poslovođe...
Da ne bude zabune, govorim o privatnom sektoru.
A o tuđim plaćama nije pristojno, barem u privatnom sektoru
Tema zaključana.
09.06.2017 | 06:38
Nije pristojno, al se priča...
A što se tvog i mog posla tiče, razlike su velike u tretiranju početnika. Nakon što se vidi znaju li pisati (govorim o pisanom novinarstvu konkretno), šalju se u Gradsku rubriku (Večernji list, Jutarnji list rubrike Zagreb, Slobodna Dalmacija rubrika Grad, Novi list Rijeka itd). U moje vrijeme (2001. - 2005.) plaću si dobivao na autorski ugovor, honorarno, na što su na kraju godine dobiva povrat poreza. I plaćalo ti se po objavljenom članku. Mogao si napisati Rat i mir, ali ako bi to stajalo neiskorišteno, ne dobivaš ni lipe.
Gradska je filter rubrika da se vidi ko ima kakve afinitete, odrediš im sektore - promet, Sljeme, Gradsko Poglavarstvo (danas Holding), reportaže, itd...
I moglo se fino zaraditi ako si htio raditi. I nakon desetak godina mogao bi, možda, dobiti stalni posao...
Imali smo i urednike, i lektore - i na kraju smo nešto i naučili.
Ovo danas, pa ja ih žalim. Po tekstu vidiš da ih nitko nije mentorirao, da nemaju lektora - ukratko katastrofa...
Tema zaključana.
09.06.2017 | 08:06
Prostituiraju se.
Tema zaključana.
09.06.2017 | 08:22
Da. Prije vladama na vlasti, sada oglašivačima. Pa zato nismo o Agrokoru čuli ni riječ iako su stručjaci upozoravali da će se urušiti o kula od karata još od 2014.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1031)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO