Odvijač za otvoriti MacBook Pro 2015
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Odvijač za otvoriti MacBook Pro 2015

29.07.2017 | 16:07
Pozdrav svima!

Zna li tko gdje u Zg se može najpovoljnije kupiti odvijač za otvoriti MacBook Pro 2015, te kako se zove i koja veličina?

Hvala
Tema zaključana.
29.07.2017 | 17:49
Da ti ne pišem imaš sve na slici objašnjeno.

http://

Na ovom sajtu imaš sve detaljno objašnjeno, ovisi koji dio hoćeš promjeniti.

www.ifixit.com/Search?query=MacBook+Pro+2015
Tema zaključana.
29.07.2017 | 19:02
Odvijač se zove Pentalobe P5. Sumnjam da ćeš ga naći negdje u Zagrebu. Možda se varam, ali mislim da ti je najpametnije (i najbrže) kupiti ga online.
Tema zaključana.
29.07.2017 | 19:22
www.ifixit.hr

Probaj tu.
Tema zaključana.
30.07.2017 | 17:23
Hvala svima na odgovorima. Probati ću ovaj tjedan potražiti, pa javim kako sam prošao.
Tema zaključana.
01.08.2017 | 20:52
Bio sam danas u Chipoteki i Electronic Centar ali nisu imali Pentalobe P5 niti 3.1 niti 2.3mm.
Odnosno dolazim do sljedećeg problema:
Pentalobe odvijač je sa pet zvjezdica i rupicom u sredini (koliko sam shvatio, ispravite me ako griješim), te kao takav postoji u nekoliko dimenzija.

Na slici sa www.ifixit.com je vidljivo da su mi potrebne dimenzije 3.1 i 2.3.
ALI
Ali u svim setovima Pentalobe, na koje sam naišao nema dimenzija 3.1 i 2.3. primjerice: www.computersauthority.com/item/13523001/
Ali na ebay govore samo o odvijaču 1.2 primjerice: www.ebay.com/itm/1-2mm-P5-Precision-Pent...5:g:NmAAAOSw8gVX91ht

Jedino 2.3 (ali ne i 3.1) spominju na en.wikipedia.org/wiki/Pentalobe_security_screw

Reko OK u Zg ih neću više tražiti, ali što da naručim i odakle preko interneta?

Sve mi zvoni ona: "što god napravim - sigurno ću pogriješiti"
Tema zaključana.
01.08.2017 | 21:15
Ovo 3.1 i 2.3 mm ti je duljina vide. Samo je jedna velicina bita, a to je P5.
Tema zaključana.
02.08.2017 | 10:09
Onda kupujem jedna od ovakvih: www.ebay.com/itm/1-2mm-P5-Precision-Pent...5:g:NmAAAOSw8gVX91ht

Hvala svima na pomoći!
Tema zaključana.
02.08.2017 | 13:54
iFixit ti prodaju i od njih možeš kupiti. ješ set za otvranjrkompa.

To je dužina vijaka a ne širina. P5 je glava i jasno, neovisna o dužini vijka.
Treba ti jedan odvijač.
Tema zaključana.
02.08.2017 | 14:05
A zašto su na slici ova dva šarafa u sredini poleđine laptopa oznčena drugom bojom?
Mislim, ukoliko su vijci identični sa ostalima koje se treba odšarafiti da skineš donji dio. Buni me to, zar ne bi to trebao biti nekakav drugačiji šaraf, pa su zbog toga ta dva označena crveno?
Tema zaključana.
02.08.2017 | 14:15
Ta dva su drugačije duljine.
Tema zaključana.
02.08.2017 | 17:14
Lani sam uzeo u Biltemi u Finskoj, jedan set svih tih čudnih vrsta odvijača za vijke. Ima ih preko 50 i sad sam miran s svim standardima, bar se nadam. Dosta kvalitetan set i ne preskup cca. 15 E.
Tema zaključana.
02.08.2017 | 17:27
smayoo kaže:
Ta dva su drugačije duljine.

Aha, ajde dobro... Sada i to znam
Tema zaključana.
02.08.2017 | 17:30
Dosta se vas tu kuži u Mac hardware, ja se sa PC složencima nisam ustručavao prčkati po stroju, čak i unutar garancije (to me tehničar iz Večernjaka naučio, kako su lijepili samo one jednostavne naljepnice na početku, samo si trebao uzeti fen i lagano je skinuti i poslije vratiti na mjesto - kao da nikada nisi ništa dirao ).
Ali u ovaj svoj  laptop (MBP 2013 15") ne bih sam ulazio nikada.
Bojim se, zaista - da bih nešto udesio.
Ovi najnoviji, još tanji - još gora stvar...
Ali vama koji se u to razumijete, svaka čast.
Tema zaključana.
02.08.2017 | 17:37
Kloba kaže:
Dosta se vas tu kuži u Mac hardware, ja se sa PC složencima nisam ustručavao prčkati po stroju, čak i unutar garancije (to me tehničar iz Večernjaka naučio, kako su lijepili samo one jednostavne naljepnice na početku, samo si trebao uzeti fen i lagano je skinuti i poslije vratiti na mjesto - kao da nikada nisi ništa dirao ).
Ali u ovaj svoj  laptop (MBP 2013 15") ne bih sam ulazio nikada.
Bojim se, zaista - da bih nešto udesio.
Ovi najnoviji, još tanji - još gora stvar...
Ali vama koji se u to razumijete, svaka čast.

Sve ti je to isti klinac. Ima sve objašnjeno na ifixit, potreban alat i postupak step by step. Nebi niti ja možda nešto mjenjao na iMac da ga imam, ali promjeniti ssd ili neki vent, wi fi modul i sl. je dosta jednostavno, ako se malo kužiš u tehniku.
Tema zaključana.
02.08.2017 | 19:21
Air, imam ti ja doma ali sam na go do Gospe pa ti posudim ako ti se ne čeka ebay.

Uzeo isto prije na ebayu da mogu svoga otvoriti i malo ispuhati. Javi ako treba.
Tema zaključana.
03.08.2017 | 10:12
Canonian kaže:
Air, imam ti ja doma ali sam na go do Gospe pa ti posudim ako ti se ne čeka ebay.

Hvala na ponudi, ako se do tada ne snađem, javim se
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1053)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO