Popravak MagSafe punjača
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

Popravak MagSafe punjača

15.08.2017 | 11:39
Pozdrav svima,

nakon 6 godina druženja, plastika oko MagSafe-a je rekla "kupi novi". Pogledao sam na YouTubeu neke kratke DIY videe, međutim nisam u mogućnosti krenuti u takav pothvat jer nemam lemilicu i ostale alate koji su potrebni da se napravi izmjena.

Znate li nekog u Zagrebu ili okolici Zagreba ko bi mogao to popraviti? Za sada je izolirka ok, ali se bojim da to neće dugo trajati. Kako je laptop 6 godina star i vrti dva diska, nema baš niti puno više stamine od 4 radna sata bez punjača.

Unaprijed hvala na komentarima/odgovorima.

Lijep pozdrav,
Tomislav

p.s.: Isprike na slici mojih dlaka
Prilozi:
Tema zaključana.
15.08.2017 | 13:55
Apple napajač nije predviđen da se otvara radi servisa. Iako se zdravi magsafe kabel da kupiti na E-bayu, njegova zamjena znači rezanje/piljenje ili neku sličnu aktivnost na kućištu napajača i naknadno opet lijepljenje nekim dvokomponntnim ljepilom. Rekao bih da nema baš servisera koji bi se toga uhvatili.
Kao provizorno rješenje bolje od izolirke, s obzirom da imaš L-tip magsafea, preporučam ti da odeš s napajačem u chipoteku i kupiš termobužir, najuži koji ti se da (teško i strpljivim natezanjem) prevući preko samog konektora. Jednom kad prođeš konektor i termobužir bude pokrivao mjesto oštećene izolacije i još centimetar dalje, zagrij ga upaljačem ili fenom za kosu, da lijepo stisne oko kabela.
Tema zaključana.
15.08.2017 | 16:48
Termobuzir ti ima nesto kao 6mn i 3mm. Prvi je btoj kojili je promjer buzira prije, a drugi nakon zagrijavanja. Ako bas i ne najdes adekvatan (mira biti veci) onda ostavi izolirku i preko nje buzir. Moras znati kako je zagrijani (i ohladjeni) buzir jako krut pa je dobro probati dio zagrijati mimo kabela (kupuju se u komadu od 1m). Ja bi ga odrezao malo vise (tipa 5-7cm) i onda navukao i zagrijao.
Tema zaključana.
15.08.2017 | 17:26
@Zmijutin, ak' si iz ZG javi se na PP pa ti dam par širina po 10-ak cm termobužira da ne kupuješ metar pa stavi koji ti najbolje odgovara.
Tema zaključana.
16.08.2017 | 06:47
Hvala svima na komentarima. Probat cu s termobuzirom. Dok drzi drzi.
Tema zaključana.
16.08.2017 | 12:48
Nema to brige. Ako je odgovarajućeg promjera, držat će zauvijek.
Tema zaključana.
16.08.2017 | 14:01
Ima li netko iskustva sa Samovulkanizirajućom trakom, kod takvih popravaka?
Tema zaključana.
16.08.2017 | 14:15
smayoo kaže:
Nema to brige. Ako je odgovarajućeg promjera, držat će zauvijek.

Bojim se kako bi na dijelu gdje prestaje teflon moglo doci do pucanja bijele izolacije kabela. Teflon je dosta krut.
Tema zaključana.
16.08.2017 | 14:21
Moze i ta samovulkanizirajuca ali mislim kako je promjer kabela maleni i kako bi bilo teze omotati. S druge strane, teflon nije gnjecav pod prstima, a i puno je tanj teflon.
Tema zaključana.
16.08.2017 | 15:16
Kakav teflon? Što zoveš teflonom? Termobužir? Termobužir treba biti toliko dug da pokriva plašt koji je deterioriao (promijenio boju i postao krt). Naravno, jednom će se isti problem ispoljiti i dalje, ali dotle može proći i koja godina korištenja.

Samovulkanizirajuća traka nije za tako tanke, nježne i mekane kabele. Ona služi za energetske vodiče - ono - 25 mm2 kruti bakreni itd.
Tema zaključana.
16.08.2017 | 15:55
Radi se o fluorinated ethylene propylene ili FEP. To je jeftina varijanta teflona.
Termobuziri se rade i od Polytetrafluoroethylene (PTFE) sto je genericko ime za Teflon i koji se korisri kao termobuzir ali je skup.
Koga zanima vise, pita Google: Heat-shrink tubing.

Za energetske kanelw velikih preskeka koji jos idu i uzemlju preporucio bi Raychem Heat-Shrinkable Joints.
Trake su vise za kucnu upozrebu ili tamo gdje je bitno privremwno pokrpati.
Tema zaključana.
17.08.2017 | 06:28
smayoo kaže:
Termobužir treba biti toliko dug da pokriva plašt koji je deterioriao (promijenio boju i postao krt). Naravno, jednom će se isti problem ispoljiti i dalje, ali dotle može proći i koja godina korištenja.

Trebam li skinuti izolirku prije nego sto apliciram termobužir?
Tema zaključana.
17.08.2017 | 06:52
Da. Bolje je.
Tema zaključana.
18.08.2017 | 05:57
Skinuo sam izolirku i stavio termobuzir. Radi kao prvog dana.

Hvala svima.
Prilozi:
Tema zaključana.
18.08.2017 | 07:55
Meni ovo više izgleda kao: crni pojas sedmi dan!!!
Tema zaključana.
18.08.2017 | 09:40
Super!
Tema zaključana.
18.08.2017 | 17:48
Zmijutin kaže:
Skinuo sam izolirku i stavio termobuzir. Radi kao prvog dana.

Hvala svima.

Koji si promjer koristio? 7mm ili si uspio navući najtanji?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1033)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO