iMac i dodatni monitor - internet problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac i dodatni monitor - internet problem

21.10.2017 | 12:45
iMac (20-inch, Early 2008) sam povezao sa HANNspree LCD 19-inch Widescreen monitorom (Mini DVI - VGA), monitor prepoznat bez komplikacija ali imam sljedeći problem.

Na iMac-u koristim WiFi i kada spojim drugi monitor, internet konekcija znatno oslabi. Plaćam internet od 40/4 Mbps i na mjerenjima preko speedtest-a je sve uredno.

Nakon spajanja to zna biti baš očajno, a ponekad oko 20 Mbps što je opet pola od onoga što plaćam.
Tema zaključana.
21.10.2017 | 13:07
Probaj zicabo spojiti. Probaj kanal bezicne mreze promjeniti.
Tema zaključana.
21.10.2017 | 14:30
Možda ti VSYNC signal od VGA "šprica" smetnju jer koristiš neoklopljen kabel ili neuzemljenu utičnicu s koje napajaš monitor i iMac.
Zašto VGA? Nemaš digitalnih opcija na tom monitoru? HDMI ili bar DVI? Ili DisplayPort?
Tema zaključana.
21.10.2017 | 16:08
zabac kaže:
Probaj zicabo spojiti. Probaj kanal bezicne mreze promjeniti.

Žičano mi ne odgovara jer je router na drugom kraju stana a trenutno nemam kabal dovoljne duzine da to testiram mada mislim da bi to radilo bez problema. Pokušat ću s promjenom kanala pa javim rezultat.

smayoo kaže:
Možda ti VSYNC signal od VGA "šprica" smetnju jer koristiš neoklopljen kabel ili neuzemljenu utičnicu s koje napajaš monitor i iMac.
Zašto VGA? Nemaš digitalnih opcija na tom monitoru? HDMI ili bar DVI? Ili DisplayPort?

Na monitoru imam VGA i DVI, ali kablove potrebne samo za VGA tako da sam na taj način spajao.
Tema zaključana.
21.10.2017 | 17:43
Ono dvoje sto sam predlozio je samo eliminacijski. Ako niti jedno ne upali, valja traziti dalje.
Tema zaključana.
21.10.2017 | 23:24
TuxFan kaže:
smayoo kaže:

Na monitoru imam VGA i DVI, ali kablove potrebne samo za VGA tako da sam na taj način spajao.

Daj, čovječe, je*o VGA. Pa 2017. godina je...
Kako god spajao, VGA ili DVI, kupi kvalitetan kabel s dobrim ekranom (debeo i žilav pod rukama i skup po novčaniku ).
Tema zaključana.
22.10.2017 | 00:40
Mislim, a i nadam se da sam našao rješenje, barem trenutno radi bez problema.

Naime, kada sam odlučio povezati dodatni monitor iMac sam premjestio na desnu stranu (zbog CD/DVD čitača) radnog stola (dužine 2m), a monitor sam stavio na lijevu. Nakon zvanja ISP-a da provjere stanje mreže do mene (čisto da eliminišem tu mogućnost), promjene kanala bežične mreže odlučio sam vratiti iMac na lijevu stranu stola gdje je prije bio.

Odmah sam dobio 40/4 Mbps Moram još napomenuti da je jačina signala u menu bar-u bila max na oba kraja stola. Ne mogu vjerovati da je pomijeranje za par cm toliko uticalo na bežičnu mrežu. Testirat ću narednih dana da vidim hoće li se ponovno problem pojaviti
Tema zaključana.
22.10.2017 | 06:33
Eh hebiga, meni na lijevoj strani nist ne radi, na desnoj fercera za poludit.
Tema zaključana.
22.10.2017 | 08:27
zabac kaže:
Eh hebiga, meni na lijevoj strani nist ne radi, na desnoj fercera za poludit.

Ima li koga na forumu da ne kuži šta @zabac želi reći
Tema zaključana.
22.10.2017 | 09:46
TuxFan kaže:
Ne mogu vjerovati da je pomijeranje za par cm toliko uticalo na bežičnu mrežu. Testirat ću narednih dana da vidim hoće li se ponovno problem pojaviti

Sigurno nije stvar u pomicanju. Probaj držati iMac na desnoj strani stola, a dodatni monitor uopće ne uključiti, niti spojiti taj VGA kabel. Čisto za test.
Tema zaključana.
22.10.2017 | 11:21
Pomicanjem je možda smanjio uzrok smetnej ali je nije otklonio.
Ovo me podsjeća an film Trideset konja, gdje dvojica grže gredu i reguliraju brzinu dizel stroju koji vrti mlin za masline.
Tema zaključana.
22.10.2017 | 18:38
smayoo kaže:
TuxFan kaže:
Ne mogu vjerovati da je pomijeranje za par cm toliko uticalo na bežičnu mrežu. Testirat ću narednih dana da vidim hoće li se ponovno problem pojaviti

Sigurno nije stvar u pomicanju. Probaj držati iMac na desnoj strani stola, a dodatni monitor uopće ne uključiti, niti spojiti taj VGA kabel. Čisto za test.

Pokušao sam to prije vraćanja iMac-a na lijevu stranu, no nisam stigao napisati ovdje da se i bez monitora javljao problem.
Tema zaključana.
22.10.2017 | 19:47
Čuj, to je prilično važna stvar za zaboraviti spomenuti u ovakvom problemu. Jesi li još nešto zaboravio?
100% sigurno nije stvar samo u tom metru lijevo-desno.
Tema zaključana.
22.10.2017 | 20:59
smayoo kaže:
Čuj, to je prilično važna stvar za zaboraviti spomenuti u ovakvom problemu. Jesi li još nešto zaboravio?
100% sigurno nije stvar samo u tom metru lijevo-desno.

Bio sam siguran da je problem u monitoru jer sam našao par postova na net-u sa istim problemom ali bez konkretnog rješenja. Čitao sam da bi navodno zvučnici koji su integrisani u monitor mogli stvarati problem tako da sam probao njega ugasiti pa testirati, konekcija bi nekada bila 20 Mbps a nekada 2 Mbps, nikada stabilna na toj desnoj strani.

Ali evo sada radi bez ikakvih problema kada sam prebacio na lijevu stranu, svako malo vrsim testiranje brzine.
Tema zaključana.
23.10.2017 | 07:31
Dakle, imaš problem, da bi ustanovio uzrok problema (wifi ili nešto drugo) dobivaš prijedlog da probaš preko žice i ti napišeš: "Žičano mi ne odgovara jer je router na drugom kraju stana a trenutno nemam kabal dovoljne duzine da to testiram...", ne kužim teško je prenijeti kompjuter do tog mjesta ili...? Inače ako imaš preko wifi-ja 38 Mbps iz drugog dijela stana to znači da ti je pokrivenost signalom vrhunska i da imaš i "vrhunsku" razinu smetnje kad ti uspori vezu na 2 Mbps. Sistem eliminacije uvijek pomaže, makni taj monitor od kompjutera pa vidi..., u drugoj rečenici spominješ da sumnjaš na drugi monitor, a kasnije konstatiraš da i bez spojenog drugog monitora dolazi do rušenja brzine. Osobno mislim da je problem u tom dodatnom monitoru, ne smislu da je neisparavan, nego da stvara problem kad je blizu imaca.
Tema zaključana.
23.10.2017 | 15:27
Ako sad radi, prati stanje. Možda je uzrok pada brzine negdje drugdje.
Mi ovdje volonterski pomažemo jedni drugima koliko znamo i možemo.
Ja idem od pretpostavke kako treba isprobati varijavte koje su besplatne, a onda se gleda što je optimum za rješenje problema.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1036)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO