iMac 21.5 Mid 2010 display backlit problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 21.5 Mid 2010 display backlit problem

02.11.2017 | 19:42
Pozdrav ekipa..

Da skratim dugi post. Prilikom izmjene LED backlit modula na dotičnom macu/modelu, nakon izmjene ne radi LCD display. Da budem precizan, display radi, kad se posvijetli s baterijom, vidi se sadržaj, ali display ne svijetli. Sumnjam na sami LCD, ali i na matičnu. Googlajući našao sam podatak da bi na LCD-u mogao otići LVDS kabl, v-sync kabl. Ako je matićna, postoji osigurač s stražnje strane koji se mjenja.

Također, isti odel ima na sebi 4 testne LED diode koje služe za dijagnostiku. Konkretno, 4. ta LED dioda služi za komunikaciju matične i diplaya i ona mi svijetli, znači.... DIsplay i matična mi komuniciraju.

Moje pitanje/molba bila bi:

Ima li koja dobra duša koja bi dala na testiranje iMac 21.5 mid 2010 (taj model zbog specifičnog LVDS konektora) uz njezin nadzor. Testiranje bi trajalo cijelih 2 minute, a postupak skidanja 5, samo da ustvrdim koji je dio otišao. Plaćam čevape/pivu ________ (ubaci po želji)
Tema zaključana.
02.11.2017 | 21:40
Otišlo ti je pozadinsko osvjetljenje. 90% posto. Može biti i matična, ali sumnjam.
Popravak, nema druge.
Nemam iMac, sorry...
Tema zaključana.
03.11.2017 | 00:48
Ako vidiš sliku kad posvijetliš baterijom, kako dfak imaš ideju da je LCD problem ili išta drugo osim samog pozadinskog osvjetljenja??
Tema zaključana.
03.11.2017 | 01:11
imam pozadinu kad posvijetlim baterijom, znači...LVDS radi.
kad prikopčam drugi monitor na MDP, također imam prikaz i u syspref-u vidi oba ekrana.
LED br. 4 također svijetli što znači da lcd uspješno komunicira s matičnom.

Taj model (mid 2010) je dokumentiran s tim problemom (flickering ekran, no backlit) i rješenje je bilo da se zamjeni LED backlit board.

Ja sam zamjenio evo već treći i nema sreće.

Matičnu sam provjerio, jedan špulu iza grafičke, ona je ispravna.

To je LED display, sumnjam da su "prdnule" ledice same od sebe.....
Tema zaključana.
03.11.2017 | 05:26
Ja bih to odnio Darku u RAM servis koji ima alat i znanje da to dijagnosticira sa sigurnoscu.
Tema zaključana.
03.11.2017 | 12:01
Ovo što sam do sada našao, konkretno u Apple Technician pdf-u, VRRRRRLOO je vjerojatno jedan od 4 kabla. LVDS najvjerojatnije.

E sda, kad bi bila neka dobra duša koja bi posudila na 5 min iste...
Tema zaključana.
03.11.2017 | 12:07
Prvo napiši odakle si, gdje bi dobra duša trebala živjeti (mada svi znamo što ćeš napisati - ali daj nam razbij statistiku, pliz ).
Tema zaključana.
03.11.2017 | 12:29
Kloba kaže:
Prvo napiši odakle si, gdje bi dobra duša trebala živjeti (mada svi znamo što ćeš napisati - ali daj nam razbij statistiku, pliz ).

Tema zaključana.
03.11.2017 | 13:19
Šta ću Smayoo, ti si mi obratio pažnju na to i NIKAKO da ispadneš u krivu. Ono, jednom...
Nadam se.
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
03.11.2017 | 14:02
A mislim, piše čovjeku u profilu da je iz ZG... čemu drama?
Tema zaključana.
03.11.2017 | 14:34
Naravno..ode sve oFF...

Zagreb, konkretno Savica, ali dođem gdje god treba unutar Zagreba.
Tema zaključana.
03.11.2017 | 15:24
Nije drama, ali stvarno Purgeri nikada ne pišu gdje su i gdje im se pomoć treba nalaziti - eto u tome je stvar.
Svi ostali uredno napišu.
Nije ovo nikakav napad na Zagrepčane, i sam živim u tom gradu - nego prosta činjenica koja je zaista neosporiva.
Miomika, bez ljutnje - samo ulaziš u statistiku koju vodimo godinama.
Tema zaključana.
03.11.2017 | 16:33
Ugl, ja nemam iMac, a nisam ni u Zagrebu (da imam iMac, ovo drugo ne bi bilo nužno problem).
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1155)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO