Flashanje macproa 1.1 na 2.1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Flashanje macproa 1.1 na 2.1

27.06.2018 | 20:33
Pozdrav dragi ljudi
Dobio sam macpro-a 1.1 4gb rama, 2x2ghz dual xeon, grafička 7300 mislim da je.
Molio bih za pomoć kako flashati macpro na 2.1 i kako instalirati el capitan gore?
Probao sam ga flashati sa upgrade toolom ali i dalje je ostao na 1.1.
Tema zaključana.
27.06.2018 | 21:16
Nema dugo da sam prošao sličnu operaciju, ali nisam je sam radio, nego sam se kod Davora ogrebao za pomoć. On je to odradio rutinski, ne sjećam se da je bilo nekih problema. Ali nemam pojma što je točno i kojim redom radio, tako da...
Tema zaključana.
27.06.2018 | 21:21
Probo sam nešto preko youtube turtoriala ali bezuspješno
Tema zaključana.
28.06.2018 | 07:48
DAVOREEEEEE!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
28.06.2018 | 08:13
Sve upute su u samom ReadMe uz program, ono što se ekstra treba paziti je da sam flasher radi samo na nekim starim sustavima, dakle može u tome biti caka... potreban je Lion ili možda i Snow Leopard da bi sam program radio, ostalo onda ide lako. Flasher ne javi neki poseban error, pa je to možda bilo zbunjujuće. Počnimo od toga...
Tema zaključana.
28.06.2018 | 09:51
10.7.5 je sustav gore. Od kuda da krenem?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
28.06.2018 | 11:57
Što se dogodi kada pokreneš Mac Pro 2006-2007 Firmware Tool.app ?
Tema zaključana.
28.06.2018 | 12:34
Usputno pitanje. Moze li high sierra na to? Shodno tome i mojave?
Tema zaključana.
28.06.2018 | 16:32
Ne. 10.11 max
Tema zaključana.
28.06.2018 | 16:52
Odradi proces kaze da prilikom paljenja drzim tipku za paljenje dok ne pocne blinkat power led. Napravim tak mac se resetira i u postavkama opet pise da je 1.1.
Jel moguce da ga treba hardverski nadogradit, da ne zadovoljava minimalne zahtjeve?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
28.06.2018 | 17:17
U ovom slučaju motherboard nema veze s ostatkom hardvera. Problem je recimo ako su mijenjani procesori, pa netko stavi na 1,1 one koji idu samo na 2,1 - to nikada ne radi, ali obrnuto mora raditi.

Mislim da možda nije prošla ona kreacija RAM-diska s kojeg on to izvodi, nešto je oko toga... drži otvoreno konzolu dok se to dešava, pa vidi prolaze li svi procesi uredno ili nešto aborta...
Tema zaključana.
29.06.2018 | 13:17
Ne izbaci mi nikakvu grešku, svi rami ok, nakon držanja gumba za flashanje lampica počne titrat i pončne pištat, nakon toga se mac resetira i diže normalno sustav a čitao sam po netu da treba izbaciti dvd ladicu i počet dizat sustav u safe modu, tak je neka kombinacija bila.
Tema zaključana.
29.06.2018 | 13:21
Da li mogu instalirati el capitan bez flashanja?
Tema zaključana.
29.06.2018 | 15:23
10.7 je zadnji.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
29.06.2018 | 16:11
ribafis kaže:
Da li mogu instalirati el capitan bez flashanja?

Za El Capitan ti je potreban EFI patch u svakom slučaju, nisam siguran da je napisan tako da radi na 1,1. Nisam nikada imao takvu situaciju, uvijek bi firmware update 1,1 na 2,1 išao bez problema, napravio sam ih četiri do sada.

Druga novost je, na koju po novom treba paziti, da je zadnji Security Update za El Capitan polomio EFI patch jer su išli krpati (bespotrebno) one gluposti s Intel procesorima i sigurnosnim propustima. Što je najbolje, to na ovom tipu procesora NIJE bilo potrebno, oni nisu imali taj bug, tek serije iza!

Uglavnom, sada je glupa situacija za one koji tek sada rade instalaciju jer update onda povuće u šutu i taj patch i sve sruši. Oni koji od prije imaju El Capitan na 2,1 su mirni, samo ne naprave zadnji update i sve pet - ili vrate stari s Time Machina ako su ga slučajno pokrenuli.

Što se tiče flashanja, pročitaj malo ekipu kod Netkasa...

forum.netkas.org/index.php/topic,1094.0.html
Tema zaključana.
29.06.2018 | 16:31
Hvala, javim nove rezultate.
Tema zaključana.
29.06.2018 | 18:48
Kada sam flashao prije par godina znam da je ne caka bila u tom restartu i drzanju tipke , al da me ubijes ne mogu se sjetiti sta Nije od neke pomoci al...
Tema zaključana.
29.07.2018 | 17:10
Pozdrav svima
Javljam da je uređaj uspješno flashan. Skinut firmware tool sa druge stranice. Uređaj upgradean na 18gb rama i 2 x 2.66 quad xeon, san na pohod na El Capitan.
Tema zaključana.
29.07.2018 | 17:14
A da napises sto si tocno radio. Od kud si sto skinuo.
To je proces koji ne bi trebao imati greske jer moze komp krepati.
Tema zaključana.
29.07.2018 | 20:30
ovde imas datoteku za tu akciju,ali nisam radio
Prilozi:
Tema zaključana.
29.07.2018 | 20:57
@ribafis je napisao kako je skinuo s druge stranice.
Kako flasanje nije proces koji je Apple zamislio, tako niti nema jasne potvrde da li je proces obavljen ili nije. Zato mi treba kuharica nekoga rko je frisko napravio flash jer se sjeca koraka koje je radio i gdje je mozda pogrojesio.
Tema zaključana.
30.07.2018 | 11:50
Ja se sjecam da sam morao nekoliko puta restartati stroj prije nego sto bi ga prepoznao kao 2,1. Ali to je bilo prije X godina, pa se ne sjecam tocno razloga i detalja
Tema zaključana.
30.07.2018 | 22:01
Pozdrav zakon ekipi
sori kaj ste čekali, tek sad sam uhvatio vremena napisat
(postupak i program za flashanje)
(instalacija el capitana)
Sve prošlo uredno (rađeno po tutorijalima), nakon flashanja sam ga nadogradio na 18gb rama i 2 x 2.66 quad xeona, radi odlično jedino moram negdje iskopat negu bolju grafičku, trenutno je 7300. Probao sam sa r9 270 ali ništa od toga.
P.S
može preporuka za neku solidnu grafu
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
31.07.2018 | 23:47
R9 mora biti 280X da bi bila podržana, tj. pod starim nazivom Radeon 7970 HD. Ova tvoja 7300 je danas baš katastrofalno spora, sve je bolje od nje. Pokušaj naći barem GT 120 ili Radeon 5770.
Tema zaključana.
10.09.2018 | 20:04
Hi,

da ne otvaram istu (slicnu) temu
naime iz firme su mi rekli da si uzmem, ili bacim
MAC Pro 1.1 kao navedeni, sav je prasnjav iz nutra.... nije dugo koristen.... ista konfiguracija kao kod kolege....
koliko se isplati tako nesto uzeti i ulagati novce?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
10.09.2018 | 20:58
Svakako ga uzmi, kakvo crno bacanje! Donesi ga nama za PEEK&POKE ako bi ga bacio, pa ima da tamo složim jedan server ili radni stroj bolji od onih PC kanti koje imamo!
Tema zaključana.
10.09.2018 | 21:06
Vidi koji je i sto je unjemu.
4GB-> 100kn
Ocisti ga. Sve se da izvaditi dosta elegantno bez alara, a za ono za sto ti treba alat ne diraj.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1174)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO