Macbook Pro_prvi put
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Pro_prvi put

23.01.2019 | 08:55
zabac:
Ne treba ti. Safari može ali malo treba poraditi.
1. Safarei>Preferences i uključu Develop menue
2. Nađi video
3. Develop>User Agent>Safari-iOS 10-iPhone (prebaciti će se kao na prikaz za telefon)
4. desni klick i Download Video

Ako je za neko ozbiljno skidanje višestrukih videa, onda ipak bolje neko program, ali za neobavezno ovo je sasvim OK.

zabac:
To odradiš u QuickTimePlayer-u File>Export>Audio Only...

Svasta ovdje covijek nauci.... Hvala Zabac! Palac gore... Sasvim dovoljno za poneki video nekad ikad
Tema zaključana.
23.01.2019 | 09:22
www.onlinevideoconverter.com/mp3-converter

Zaljepiš link željenog YouTube zapisa, odabereš bitrate, konvertiraš te preuzmeš gotovu mp3 datoteku.
Tema zaključana.
23.01.2019 | 09:36
macOS jemeni odlican jer ima tih malih programcica koji olaksavaju zivot.
Recimo, Preview nije samo preflednik, vec svasta nesto.
Tema zaključana.
24.01.2019 | 00:07
jzelko kaže:
JOHN kaže:
Hvala na prijedlogu ali na taj način nemam opciju da napravi samo download muzike, što mi je u biti češći slučaj.

Ako je video mjuza može ClipGrab. Besplatan.

To je to. Palac gore!
Bilo bi super da ima opciju za odabir bit rate. Al šta je tu je, badava je.
Tema zaključana.
25.01.2019 | 20:27
Koji bi bežični miš preporučili? Do sada baš nešto nisam bio pretjerano zaintereisran za bežične varijante, mislim da ću se ovaj put ipak morati odlučiti za neki zbog portova.
Inače godinama koristim za doma/ured žični Logitech RX1000 koji mi oblikom i radom savršeno odgovara.
Tema zaključana.
25.01.2019 | 21:03
A nemaš kaj tu puno razmišljati MX Master 2s

PS. Mislim da sad prave i bijeli.
Tema zaključana.
25.01.2019 | 23:43
Ima šta skuplje?
Tema zaključana.
26.01.2019 | 00:59
Ima, da se još nabaviti stari model (ali 2s ima bolji senzor, imam jedinicu i probao sam dvojku i bolji je)
Tema zaključana.
28.01.2019 | 09:17
Dali je moguće podesiti veličinu prozora prilikom aplikacije? Svaki put kad pokrenem neki app moram je ručno razvlačit ili proširivati na maksimum.
Tema zaključana.
28.01.2019 | 11:15
Lijevi dvoklik na top bar aplikacije da povećaš prozor aplikacije i nakon gašenja (CMD+Q) bi trebala zapamtiti kako je bila otvorena (osim ako koristiš LibreOffice, on radi po svom ).
Možda ima i neki drugi način (u postavkama) ali meni ovako funkcionira pa se ne zamaram traženjem drugih mogućnosti.

PS. Što se tiče MX-a, nađemo se jednom na coffe pa ponesem svog da ga isprobaš i onda ćeš znati zašto nema jeftinijih alternativa
Tema zaključana.
28.01.2019 | 12:01
Odlično. Budem isprobao.
Što se tiče miša, kad budeš raspoložen, možemo se naći. Generalno mi je odluka između MX Master 2s i MX Anywhere 2S. Nisam miljenik miševa sa previše tipki i koječega, niti sam miljenik malih miševa kad sam u autocad-u. A po tim kriterijima oba imaju svoje prednosti i nedostatke.
Tema zaključana.
28.01.2019 | 12:23
Kvaliteta Logija leži u softveru i ergonomiji, jbg koštaju ali rade godinama,a zglob ruke ti je sretan. Dodatni plus je BT pa ne zauzimaš nepotrebno jedan USB.
Za coffe se čujemo, ovaj tjedan ne mogu, ali za slijedeći ću naći neko vrijeme
Tema zaključana.
28.01.2019 | 12:29
Ni ja ne mogu ovaj tjedan, imam nekoliko rođendana ovaj tjedan.
Jesi uočio ovaj MX vertical? Navodno najmanje opterećuje zglob.
Tema zaključana.
28.01.2019 | 18:55
Vidio sam to kod jednog fotografa, probao nisam nikad.
Tema zaključana.
28.01.2019 | 19:23
Bertone kaže:
Lijevi dvoklik na top bar aplikacije da povećaš prozor aplikacije i nakon gašenja (CMD+Q) bi trebala zapamtiti kako je bila otvorena

Meni ne funkcionira kada je maksimalno razvučen prozor. A za sve ostale oblike prilagodbe funkcionira.

cmd+q mi je otkriće.
Tema zaključana.
02.02.2019 | 13:35
U windowsima koristim winrar za sažimanje i obratno. Koji programčić koristite kod mac OS za rar datoteke?
Tema zaključana.
02.02.2019 | 19:43
JOHN kaže:
U windowsima koristim winrar za sažimanje i obratno. Koji programčić koristite kod mac OS za rar datoteke?

Desna tipka na datoteku ili folderi i "Compress".
Dobiješ .zip datoteku.
Nema nekih "naprednih " funkcija, ali radi.
Tema zaključana.
02.02.2019 | 20:52
Imao sam par rar datoteka i to je trebalo odpakirat. Instalirao sam po preporuci Unarchiver. Al hvala svejedno na info
Tema zaključana.
05.02.2019 | 14:26
Sad sam bacio oko kaj imam instalirano:

- Extractor and Expander - weiniuad.com/unrar/index.html
- The Unarchiver - theunarchiver.com/

Oba su ti free i imaš ih u appstoreu.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1179)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO