Random problemi s monitorom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Random problemi s monitorom

04.01.2019 | 21:45
Kupio sam za novog minija monitor Iiyama XB2779QQS-S1 i sve je više manje ok, Za sad mi radi na 4K preko hdmi, jer još nisam nabavio kabel usbc to dp. Više manje je sve ok i zadovoljan sam s monitorom.
Imam jedini problem, kad budim sistem iz sleep moda da mi se ponekad desi, da se ne prikaže slika, nego kad se lampica monitora upali i monitor treba dati sliku, vidim samo nekakve horizontalne plavkaste crte koje jako brzo idu i ništa se ne vidi.

To traje jedno sekundu ili dvije, pa ekran pocrni i opet se ponavlja. Tad moram monitor izgasiti preko tipke na ekranu i ponovo ga upaliti. Tak tada vidim logo Iiyama i onda se pojavi slika.

Dešava se ono, baš random. Nisam mogao procjeniti neku učestalost tog bug_a. Nekad prođe i do 3-4 dizanja iz sleep i sve je ok, a ponekad se to desi par puta za redom...nema nekog pravila.

U čemu može biti problem ? Ako treba neka slika nekakvih postavki recite.
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
04.01.2019 | 21:56
Očito još nisu popeglali problem s HDMIjem koji se vuče od modela 2014. Ja sam, s obzirom da mi monitor ima samo HDMI ulaz slobodan, problem pokušao riješiti adapterima i kabelima mdp -> HDMI no nažalost bez uspjeha.

Kako mi u dogledno vrijeme slijedi zamjena monitora, ne zamaram se previše jer će ići mdp -> dp povezivanje
Tema zaključana.
04.01.2019 | 22:19
To znači da ću vjerojatno rješiti problem, kad nabavim kabel za display port, koji će ići iz usbc minija Ty @Daddo
Tema zaključana.
04.01.2019 | 22:52
Imao sam slične probleme na nedavno kupljenom, novom iz trgovine, Mac miniju i5, 2014, ali kad sam promijenio profil za boju u generički, sve je riješeno i sad radi ok.

Ako išta znači, Mini je povezan nekim jeftinim HDMI kablom na Asus 24" monitor, star oko godinu dana.
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
05.01.2019 | 07:25
@drazenp1706: pratio sam to, probao isto što i ti i trajalo je to kao "rješenje" dva tjedna, prije nego se opet ponovio problem. Monitor je prastari Viewsonic VX2433WM.

@cariblanco: Riba je imao i (mislim da) još uvijek ima isti problem kao nas dvojica na svom 2012 modelu. Pomoć, koju i ja koristim, je ta da ga vratim u sleep (ESC na tipkovnici) pa ponovo dižem, dok se stvar ne normalizira.

Malo je iritantno ali radi.
Tema zaključana.
05.01.2019 | 09:46
HDMI radi sranja. Mozda kvalitetniji kabel rijesi problem. Ja izbjegavam takvo spajanje.
Tema zaključana.
05.01.2019 | 09:47
Pa za sad je meni jednostavnije ugasiti i ponovo upaliti monitor...sekunda posla, pogotovo jer ima tipke na soft touch.
Tema zaključana.
05.01.2019 | 12:55
zabac kaže:
HDMI radi sranja. Mozda kvalitetniji kabel rijesi problem. Ja izbjegavam takvo spajanje.

Može biti @Zabac, u tu tvoju tvrdnju sam se uvjerio već. Sigurno HDMI koji sam dobio s monitorom nije gornja klasa tih kablova. Uglavnom naručio sam kabel Moshi USB-C to DisplayPort, koji bi trebao stići za cca 5-6 dana pa ću vidjeti.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1253)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO