eMac pitanjca
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

eMac pitanjca

25.11.2003 | 09:48
Pozdrav svima!

1. Masina je eMac 1 GHz G4 256/80 Gb/SuperDrive/56K i na njoj treba radit OS 9. Particioniran je hard na dva djela, instaliran je Panter, restoriran OS 9 i skopiran na drugu particiju. U startup disku se ne pojavljuje particija sa devetkom.
Da li se uopce oce dici taj model sa devetkom (ne emulacija na Panteri)?

2. Masina je ista samo postoji jedna particija na kojoj je Pantera i devetka se dize pod njom. U Panteri nema HR Roman tipkovnice.
Da li radi lokalizacija s Jaguara?
Ako ne, kako dobiti hr slova?
Kako lokalizirati devetku, jer kada se ide otvorit sistem u mapi sistema kaze da je u upotrebi pod desetkom. Kako lokalizirat devetku?

Fala na odgovorima
Tema zaključana.
25.11.2003 | 11:21
1. Pogledaj na Apple stranicama - ali mislim da ne podrzava bootanje u 9tku - stovise, vrlo sam siguran...

2. Samo prebaci HR lokalizaciju na 10.3 i bit ce OK.
Devetku neces moci lokalizirati - zato sto nemres sistem otvoriti - jedino rjesenje bi ti bilo mislim instalirati OS 9 HR nekako gore.

Toliko od mene, nisam sad nesto pametan, znam....
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
25.11.2003 | 12:38
AFAIK stari eMac je podržavao boot u OS 9, ali ovaj zadnji model ne - samo kroz Classic emulaciju. Lokalizacija s Jaguara radi i na Pantheru. Devetku bi najlakše lokalizirao na nekom drugom OS 9 stroju, pa je onda podvalio ovome. No, ne kužim - zašto ti danas treba lokalizirani stari sustav pod emulacijom?
Tema zaključana.
25.11.2003 | 17:00
Masinu je kupio frend i ima neke statisticke programe (StatView, SPSS) koji mu rade na devetki, poslije to prebaci u FH ili Word...
Je li pali ona ako dignem masinu sa DVDa pa onda cackam po devetki (ubacim hr tipkusu)?

Fala again
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
25.11.2003 | 18:13
Kada si već spomenuo SPSS je ima godinu dana izašao i za OS X.
Tema zaključana.
27.11.2003 | 21:23
AFAIK stari eMac je podržavao boot u OS 9, ali ovaj zadnji model ne - samo kroz Classic emulaciju.
Ne bih tvrdio baš toliko odlučno da je to netočno, ali nemam dokaza.
Moram provjeriti.
eMac bi zbog škola trebao još jedno vrijeme biti 9-bootable
Tema zaključana.
01.12.2003 | 21:03
Imaoc sam eMaca 1GHz, ali s combo driveom i pouzdano znam da može bootati OS9. Istina tu sm opciju upotrijebio samo jednom u ovih par mjeseci koliko ga imam. Moja konfiguracija je takva da je OSX i OS9 na istoj particij. Tako sam ga dobio instaliranog iz Angola.
Tema zaključana.
02.12.2003 | 16:32
U OS 9 se može staviti HR tipkovnica iz X-a na slijedeći način (za one koji ne mogu bootati u 9-ku):

Otvoriti datoteku System iz 9-ke u System folderu u Resourceru
Otvoriti Hrvatski u Resourceru (može se file za 9-ku skinuti na jabučnjaku ili na free-zg.htnet.hr/piko )

U datoteku Hrvatski odabrati sve resource osim <DF> i Alis (vidim da mi se i to vuće po fileu) na lijevoj strani i odabrati iz menija Copy (ili Jabuka + C)
Sada u datoteci System lupiti na Jabuka+V (ili iz menija Paste)
Zatvoriti obje datoteke i pritom spremiti datoteku System !!!

Startati Classic i onda promijeniti layout u Keyboard u ControlPanelu - OD 9-ke !!!

PS. Imam nove stranice i nove layoute !!!
Tema zaključana.
03.12.2003 | 21:19
Piko,
skinuo sam nove layoute i unicode fontove. S layoutima nisam imao nikavih problema, međutim sa fontovima imam.
Kada dva puta kliknem na unicode.sitx.bin napravi mi se unicode folder i u njemu po jedan folder za svaki font, međutim svi su folderi prazni osim ariela koji ima samo jedan file (kada sam ga pogledao u font booku prikazao mi je ćirilične fontove).
Čini mi se da je na poslu, na Windowsima bilo više fileova u Arial folderu (ostale nisam gledao na poslu).

Help!
Tema zaključana.
04.12.2003 | 13:05
Provjerio sam i sve je OK (downloadao i raspakirao).... možda imaš stari stuffit ? ..... ja sam arhive radio sa 8.0.1
Tema zaključana.
04.12.2003 | 14:48
Imam 8.0.1 deluxe. Sve ostale arhive s tvoga site rade, samo ta ne radi. Na windowsima sam ga uredno raspakirao i vidim pojedinačni direktorij za svaki font i po 4-5 fileova u svakom. Kopirao sam tako raspakiran direktorij na Memory Stick pa ću ga odnijeti doma i onda probati.
Šta znači ono da se može kopirati cijeli direktorij? Da li to znači da mogu uzet npr. direktorij Arial i kopirati ga u direktorij Fonts i da će MacOS to skužiti?

Još jedno pitanje. Ja imam već sve te fontove na sistemu, bez hrv. slova. Da li mogu maknuti postojeće i staviti ove tvoje, pa da sam siguran da će ih sve aplikacije koristiti? Trenutni fontovi nemaju istu ektenziju kao ovi tvoji.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1605)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO