Running First Aid...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Running First Aid...

05.09.2019 | 15:17
... Pozdrav svima!

Zna li netko što se događa s vanjskim diskom kada se u Disk Utility uključi opcija First Aid, a u Details piše:

Repairing file system.
Volume was successfully unmounted.
Performing fsck_msdos -y /dev/rdisk3s1
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
05.09.2019 | 15:30
fsck_msdos je BSD naredba koja služi za provjeru FAT datotečnih sustava. Parametar -y na sva pitanja odgovara potvrdno.

/dev/rdisk3s1 je putanja odnosno lokacija diska na kojoj je navedeni datotečni sustav prijavljen.

fsck je F-ileS-ystem C-hecK.
Tema zaključana.
05.09.2019 | 15:38
... Riješeno!

Sljedeće pitanje je kako riješiti problem kada se jedan od dva vanjska diska "smrzne" prilikom prebacivnja datoteka s jednoga na drugi?... Smrznuo se onaj s kojega prebacujem podatke.
Tema zaključana.
05.09.2019 | 15:41
Daddo kaže:
fsck_msdos je BSD naredba koja služi za provjeru FAT datotečnih sustava. Parametar -y na sva pitanja odgovara potvrdno.

/dev/rdisk3s1 je putanja odnosno lokacija diska na kojoj je navedeni datotečni sustav prijavljen.

fsck je F-ileS-ystem C-hecK.

... Hvala!

Na završrtku je napisao: Operation successful.

Ipak kod novog kopiranja, nakon prepoznavanja diska, ponavlja mi se "smrzavanje".
Tema zaključana.
05.09.2019 | 15:56
... postoji li mogućnost (opasnost) da se kod uklučivanja opcije First Aid izgube podaci s diska?...
Tema zaključana.
05.09.2019 | 16:24
Ne zbog same akcije, nego zbog toga što je disk možda nepovratno oštećen/pokvaren.
Tema zaključana.
06.09.2019 | 00:51
smayoo kaže:
Ne zbog same akcije, nego zbog toga što je disk možda nepovratno oštećen/pokvaren.

: (
Tema zaključana.
06.09.2019 | 00:52
... Hvala vam na odgovorima.
Tema zaključana.
06.09.2019 | 10:21
Disk je USB, ili thunderbolt, ili...?
Ako je USB, možda se smrzne jer povuče više struje nego mu je Mac voljan dati. Probaj Y-USB kabelom spojiti ga na dva USB porta. Ako to već jesi tako napravio, probaj pribaviti drugi Y-USB kabel. Ili običnim USB kabelom spoji disk preko vanjskog USB hub-a koji ima vlastito napajanje.
Tema zaključana.
06.09.2019 | 21:00
smayoo kaže:
Disk je USB, ili thunderbolt, ili...?
Ako je USB, možda se smrzne jer povuče više struje nego mu je Mac voljan dati. Probaj Y-USB kabelom spojiti ga na dva USB porta. Ako to već jesi tako napravio, probaj pribaviti drugi Y-USB kabel. Ili običnim USB kabelom spoji disk preko vanjskog USB hub-a koji ima vlastito napajanje.

... USB, bez vanjskog napajanja. Toshiba od 2T. Već jednom mi je radio probleme ali na početku, kod prepoznavanja. Ovo je nesto novo. Sada se zblokirao kod prebacivanja jedne mape na drugi vanjski HD. Ne mogu koristiti Y kabel jer su na MB Airu portovi jako udaljeni, osim ako postoji neki Y kabel i za takve modele računala.

Ne mogu se sjetiti koliko je ta Toshiba stara ali mozda pocinje rikavati
Tema zaključana.
06.09.2019 | 21:44
Y kabel, jedan kraj u USB punjac.
Tema zaključana.
07.09.2019 | 00:44
zabac kaže:
Y kabel, jedan kraj u USB punjac.

... Hvala!

Je li to punjac poput ovoga na donjoj poveznici?... Kako mogu znati da će odgovarati za HDD koji imam?...

gizmodern.com/products/smart-4-port-usb-...station-phone-holder
Tema zaključana.
07.09.2019 | 07:14
Ako puni telefon onda je dobar.

Moze i jeftiniji.
Tema zaključana.
07.09.2019 | 13:11
Toshibe ti vole povući više struje za razliku od nekih drugih diskova (proizvođača)

... imam ti doma i dva nova Toshibina 1TB L200 modela i isto su deklarirani na 5V/1A i tu i tamo kad ih spojim samo USB kabelom neće raditi, s druge strane kad ih ubodem u HDD dock koji ima svoje 12V/3A napajanje rade bez problema.
Tema zaključana.
07.09.2019 | 14:20
Prelaskom s 10.11 na 10.13 poceo je seruckati USB port. Ne isporucije toliko struje kako je nekad isporucivao. Vanjski HDD 2.5” i USB stick radili su zajedno na HUB-u, sada to vise nije moguce.
Samo stick u HUB-u radi dok disk nikako, treba ga direktno u komp spojiti.
Tema zaključana.
07.09.2019 | 20:11
Bertone kaže:
Toshibe ti vole povući više struje za razliku od nekih drugih diskova (proizvođača)

... imam ti doma i dva nova Toshibina 1TB L200 modela i isto su deklarirani na 5V/1A i tu i tamo kad ih spojim samo USB kabelom neće raditi, s druge strane kad ih ubodem u HDD dock koji ima svoje 12V/3A napajanje rade bez problema.

... Hvala Ti na odgovoru ali ne koristim HDD dock jer se radi o diskovima koji dolaze s pripadajucim USB kablovima.
Tema zaključana.
07.09.2019 | 20:46
zabac kaže:
Prelaskom s 10.11 na 10.13 poceo je seruckati USB port. Ne isporucije toliko struje kako je nekad isporucivao. Vanjski HDD 2.5” i USB stick radili su zajedno na HUB-u, sada to vise nije moguce.
Samo stick u HUB-u radi dok disk nikako, treba ga direktno u komp spojiti.

... Zaboravio sam na pocetku napomenuti da mi se problem smrzavanja prvi puta pojavio dok je vanjski disk bio spojen na laptop preko vanjskog Dellova monitora koji ima 4 USB porta. No nakon pomoci First Aida, spojio sam isti disk na 3.0 USB (?) desni port na MB Airu (iz 2012., OS 10.14.6) i smrzavanje se ponovilo nakon što sam pokušao kopirati jednu mapu.
Tema zaključana.
07.09.2019 | 23:14
Moguće je da Dell nije davao dovoljno struje ili nije davao stabilnu struju pa je došlo do oštećenja zapisa.
Tema zaključana.
07.09.2019 | 23:25
smayoo kaže:
Moguće je da Dell nije davao dovoljno struje ili nije davao stabilnu struju pa je došlo do oštećenja zapisa.

... Moguće ali koristio sam ga na isti način više puta prije toga pa nije bilo problema. U stvari, kad se bolje prisjetim, nije bilo problema kada sam samo preuzimao datoteke iz njega, preko monitora, za rad na računalu.

U svakom slučaju preporuka je za nadalje vanjske diskove spajati neposredno na USB ulaze prijenosnog računala.

Hvala svima na odgovorima.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1164)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO