Magic Keyboard
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Magic Keyboard

18.10.2020 | 11:23
Zapeo sam kupiti novi iPad (Air4 ili Pro 11). Između ostalog za šta ga koristim, potreba mi je i doma i na poslu voditi bilješke.
Uglavnom kalendar, podsjetnici i bilješke (Notes i OneNote).

Koristim iPad 2018 i za sve je dobar osim za unos teksta. On-screen keyboard previše zaklanja, a olovka mi je loša jer puno brže pišem tipkovnicom nego rukom. Prednost tipkovnice je i ta da uneseni tekst mogu pretraživati, a rukopis (hrvatski) nije sreća za OCR.

Usprkos paprenoj cijeni i povelikoj težini odluka je pala na Magic Keyboard.
I sve pet dok nisam u jednom tržnom centru stavio ruke na Magic Keyboard.

Šok i nevjerica. Pa tipke su toliko skučene da bi valjda samo djeci odgovaralo. Verzija s hrvatskim tipkama koje su jako uske.
U tih nekoliko minuta isprobavanja prečesto sam nabadao po dvije tipke odjednom.
Trackpad je bio odličan.

Cijena većeg iPada Pro zajedno s većom Magic Keyboardom mi je totalno neprihvatljiva u odnosu uloženog s dobivenim.

E sad, ima li netko Magic Keyboard i kakva su vam iskustva?
Da li ste se privikli na skučeni raspored?
Tema zaključana.
18.10.2020 | 12:12
Borisone kaže:
Zapeo sam kupiti novi iPad (Air4 ili Pro 11). Između ostalog za šta ga koristim, potreba mi je i doma i na poslu voditi bilješke.
Uglavnom kalendar, podsjetnici i bilješke (Notes i OneNote).

Koristim iPad 2018 i za sve je dobar osim za unos teksta. On-screen keyboard previše zaklanja, a olovka mi je loša jer puno brže pišem tipkovnicom nego rukom. Prednost tipkovnice je i ta da uneseni tekst mogu pretraživati, a rukopis (hrvatski) nije sreća za OCR.

Usprkos paprenoj cijeni i povelikoj težini odluka je pala na Magic Keyboard.
I sve pet dok nisam u jednom tržnom centru stavio ruke na Magic Keyboard.

Šok i nevjerica. Pa tipke su toliko skučene da bi valjda samo djeci odgovaralo. Verzija s hrvatskim tipkama koje su jako uske.
U tih nekoliko minuta isprobavanja prečesto sam nabadao po dvije tipke odjednom.
Trackpad je bio odličan.

Cijena većeg iPada Pro zajedno s većom Magic Keyboardom mi je totalno neprihvatljiva u odnosu uloženog s dobivenim.

E sad, ima li netko Magic Keyboard i kakva su vam iskustva?
Da li ste se privikli na skučeni raspored?

mi koristimo smart keyboard, sve ok s njima jer se pisu stotine emailaova, al je raspored njemacki.

mozda da probas uzet nejmacku te samo preljepis naljepnice sa HR slovima koje se mogu preko neta narucit.
Tema zaključana.
18.10.2020 | 13:14
Znam da ti nije od pomoći, ali mislim da si vrlo ozbiljno zabudalio.
Ako su to BILJEŠKE, to znači da su kratki komadići teksta, kojih ima tu i tamo po minutu dvije tipkanja. Ako je to tako, wtf, kakva tipkovnica?

Ako nisu BILJEŠKE, nego konkretni komadi teksta (mailovi, kao što kaže Robert, ili što već), onda MacBook Air.

Za bilo koji tablet (pa tako i za iPad) nećeš naći normalnu ergonomsku tipkovnicu. Sve su skučene, prtljave i loše. To je moje iskustvo. Zato se i nisam odlučio za iPad dok to nije došlo u kombinaciji s olovkom i upotrebljivim HWR appom (Nebo).
Tema zaključana.
18.10.2020 | 14:14
Borisone, ako kojim slučajem već imaš bilo kakvu bluetooth tipkovnicu, možeš je upariti sa iPadom bez problema, isto vrijedi i za miša. Ja sam probao spojiti Magic keyboard (alu, ona za macove), Magic mouse 2 te Logitech MX Master 2S i sve radi bez problema.

Ako namjeravaš kupiti tipkovnicu namijenjenu baš za iPad + iPad, tu se već približavaš cijeni jednog MBA računala, s kojim defacto dobivaš potpunu kontrolu nad svime, u odnosu na iPad.

Da se ne uvrijediš, iPad je zakon, ali još uvijek nije to kompletno računalo, barem za mene.
Tema zaključana.
18.10.2020 | 23:28
Sve Magic od Apple-a je sranje koje lijepo izgleda.
Tema zaključana.
19.10.2020 | 13:31
Magic trackpad je ok I one prve Magic tipkovnice, aluminijske, dan danas ih koristim i ne bih ih mijenjao ni za sto
Tema zaključana.
19.10.2020 | 14:55
^SuperUnknown^ kaže:
Magic trackpad je ok I one prve Magic tipkovnice, aluminijske, dan danas ih koristim i ne bih ih mijenjao ni za sto

Za unositi puno teksta?
Zadnja je bilo ona bijela koja je bila čemu, ove koje su s prijenosnika nisu na nivou.
Tema zaključana.
19.10.2020 | 15:28
Da, mislim na one prve flat, aluminijske tipkovnice bijelih tipki. Em su izdrzljive, em su (barem meni osobno) jako ugodne cak i za dugotrajno tipkanje

Tema zaključana.
19.10.2020 | 15:54
Ja sam mislio više na Apple Wired USB Keyboard w Numeric Keypad A1048
Tema zaključana.
19.10.2020 | 15:56
Ta je pak daleko losija, koristio sam i nju jedno vrijeme. Uzas... Ali ta se nije zvala "magic" nego "pro"
Tema zaključana.
19.10.2020 | 16:15
Ekipa, da ne bi bilo nesporazuma, predmet topica je:

Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1414)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO