Molim pomoć - iMac 2011 ili 2013?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Molim pomoć - iMac 2011 ili 2013?

29.12.2020 | 22:00
Ispravak netočnog navoda

Instalirao sam sad zadnje verzije direktno s App Store-a i radi i Messenger i Whatsapp.
Doduše davno sam isprobavao prije kad nije radilo, ali sad je izgleda ok.

Thnx smayoo
Tema zaključana.
29.12.2020 | 22:26
Tema zaključana.
01.01.2021 | 14:39
Finn kaže:
marioart kaže:
ja mislim da je bolje uzeti najnoviji M1 macmini(cca 1000€) ... ili trazi i7 varijantu 2012/2014 .. imam i ja taj i5 iz 2012... bas se vidi da mu je vrijeme za mirovinu... ili oglasnik

Šta je tolika razlika između i5 i i7 procesora?

yes ... 2012 su stavili 4core i7 i taj je gazda medju svim minijima zakljucno sa generacijom 2014... zato i drzi cijenu jos...

ali ako si ikako mozes priustiti, bolje idi na minije od 2018 ili najbolje na ovaj novi...

jabucnjak

geekbench
Tema zaključana.
01.01.2021 | 15:38
hi

ovdje mozes pogledat kako se vrte cijene za "tehniku"
u DE.

www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfPro...i-2020-m1-apple.html
Tema zaključana.
01.01.2021 | 21:50
marioart kaže:
yes ... 2012 su stavili 4core i7 i taj je gazda medju svim minijima zakljucno sa generacijom 2014... zato i drzi cijenu jos...

Ah... već sam dogovorio od kolege s Jabučnjaka. Bit će još prilike...
Tema zaključana.
01.01.2021 | 22:41
marioart kaže:
Finn kaže:
marioart kaže:
ja mislim da je bolje uzeti najnoviji M1 macmini(cca 1000€) ... ili trazi i7 varijantu 2012/2014 .. imam i ja taj i5 iz 2012... bas se vidi da mu je vrijeme za mirovinu... ili oglasnik

ali ako si ikako mozes priustiti, bolje idi na minije od 2018 ili najbolje na ovaj novi...

jabucnjak

geekbench

Ponosan vlasnik najjačeg Minija iz 2012.
Tema zaključana.
02.01.2021 | 01:31
john_st kaže:
marioart kaže:
Finn kaže:
marioart kaže:

jabucnjak

geekbench

Ponosan vlasnik najjačeg Minija iz 2012.

To je onaj sa i7 i sa grafikom HD4000? Interesuje me kako to radi, bojim se da je mozda grafika usko grlo i kriticna stavka.
Pitam jer imam ponudu od drugara da uzmem takav.
Namena - kucna upotreba nista posebno heavy.
Tema zaključana.
02.01.2021 | 10:29
Usko grlo je za igre, za sve drugo radi najnormalnije.
Tema zaključana.
04.01.2021 | 15:39
Riba kaže:
Usko grlo je za igre, za sve drugo radi najnormalnije.

What he said
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1417)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO