kupovina prvog pro macbook-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kupovina prvog pro macbook-a

15.01.2021 | 07:14
Yo pozdrav raja, namjeravam si kupiti macbook pro koji ce mi prvenstveno sluziti za graficki dizajn, fotografije, ilustraciju, ponekad video i sl. Zanima me sta preporucujete tj. koji model? Najvise me interesuje da li je ok kupiti stariji s dobrom konfiguracijom? Kupit cu nov btw. Da li je velika razlika izmedju 2020 modela 16” i zadnjeg modela od 15”? Da li je 16 puno veci tj. da li se osjeti u masi toliko? Treba mi nesto sto mogu lako nositi u ruksaku a 13 mi je premal displej. Imam minimalnu konfiguraciju pa si samo trebam izabrati model. Hvala unaprijed!
Tema zaključana.
15.01.2021 | 08:18
S obzirom na trenutnu migraciju arhitekture, ne ispalti se kupovati starije/trenutne Intel modele osim ako cijena nije super-privlacna....a novi MBP tek treba izaci.
Tema zaključana.
15.01.2021 | 22:02
Znati zakociti na gotovini ili kreditnoj kartici, izuzetno je tesko, posebice ako su u pitanju privlacne stvari poput Apple uredjaja.
Imam u rukama Macbook Pro M1 i ono sto ti mogu reci, ne leti na Intel, jer alati u kojima radis, grijat ce ti laptop, to je 100 % tako. Na novoj Silicon ARM arhitekturi laptop je doslovno hladan. Koristim Apple racunala skoro od njihova nastanka i nikad, ali nikad ni na jednom prijenosniku nisam vidio ovakve temperature kao na ovoj posljednjoj seriji. O bateriji da i ne govorim. Glede RAM-a, nekako su u Applu to upakirali da mojih 8 GB radi kao 16 GB na intel MBP.
Eto, samo kratko moje misljenje, ako vec uzimas, uzmi M1. Pozaliti neces.
P.S. Ne gledaj na velicinu ekrana. 13 je sasvim ok za svaki dan, a za posao koji radis, imas uvijek ext monitor.
Toliko, poz iz Kaiserslautern
Tema zaključana.
18.01.2021 | 08:03
A koliko je pametno kupiti stariji model tipa mid 2015 u 2021.? Dobra konfiguracija i ocuvan skroz, samo da li ce me sluziti barem sljedece 4 godine :/ ?
Tema zaključana.
18.01.2021 | 08:17
Nije pametno, pogotovo ne za opisanu namjenu ("graficki dizajn, fotografije, ilustraciju, ponekad video i sl")....osim ako nije po zaista povoljnoj cijeni.
Tema zaključana.
23.01.2021 | 11:35
Riba kaže:
Nije pametno, pogotovo ne za opisanu namjenu ("graficki dizajn, fotografije, ilustraciju, ponekad video i sl")....osim ako nije po zaista povoljnoj cijeni.

Mozes mi napisati, ako vec kupujem
novi, i to namjeravam negdje vani, na sta trebam gledati da imam omogucene afrikate na tastaturi :-D Ima li neka oznaka po kojoj se odredjuje keyboard? Znam da ima CRO, INT ali na ovim shopovima nema nist tako :-/
Tema zaključana.
23.01.2021 | 11:43
Sa domacim znakovima na tipkama mozes kupiti samo kod nas.

Kazu ljudi koji su i Jetija vidjeli da se moze naruciti i u Austriji.
Tema zaključana.
23.01.2021 | 11:54
ajren kaže:
A koliko je pametno kupiti stariji model tipa mid 2015 u 2021.? Dobra konfiguracija i ocuvan skroz, samo da li ce me sluziti barem sljedece 4 godine :/ ?

Riba kaze NE, ja kazem DA, ako je problem lova.
Ako nije, onda M1 (iako nema sluzbeni Adobe za njega)

Ja koristim mid 2015 15", kupljen novi kod nas. Zamijenio sam bateriju proslu jesen, ali osim baterije nije bilo problema.
Dnevno 10-12 sati u upotrebi spojen na TB monitor. Sve odraduje bez problema (Photoshop, Indesign, Illustrator, XD), za video nisam kompetentan.
Tema zaključana.
23.01.2021 | 12:00
Tito kaže:
ajren kaže:

Riba kaze NE, ja kazem DA, ako je problem lova.
Ako nije onda M1 (iako nema sluzbeni Adobe za njega)

Ja koristim mid 2015 15", kupljen novi kod nas. Zamijenio sam bateriju proslu jesen, ali osim baterije nije bilo problema.
Dnevno 10-12 sati u upotrebi spojen na TB monitor. Sve odraduje bez problema (Photoshop, Indesign, Illustrator, XD), za video nisam kompetentan.

Kod mene je ili 2015 15” ili 2019 16”. Ali da mi je naci nov 2015 iako je teeesko, jaako tesko. Ili barem bas dobro ocuvan. Kod vecine je neki nedostatak, nekome mozda nebitan ali meni eto igra ulogu npr. ogrebotina, udubljenje ili “nareckani” krajevi :-P
Tema zaključana.
23.01.2021 | 13:20
Moj nema ni crtice, 5 godina stoji na stolu u docku... javim ti se ak cu ga prodavati.
Tema zaključana.
24.01.2021 | 20:06
Ey..Dosao bas ovdje na forum jer prodajem Air 13" Early 2015..Ako hoces posalji poruku pa se cujemo preko mobitela i posaljem ti fotke..Prodajem ga jer si slazem komp jbg..
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1442)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO