Mini sa lako promnjenjivim diskovima.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mini sa lako promnjenjivim diskovima.

25.01.2021 | 19:07
Imao sam nesreću da mi je udar groma spalio matičnu na miniju 2012, tako da mi je ostalo kučište i ostalo što nije spaljeno. Nabavio sam nove minije i došao na ideju(hvala Bertoneu) za projekt sa lako zamjenjivim diskovima, pošto se učim koristiti i linux distre. Radi se o tome da nisam baš dobar u informatici i kod instaliranja distri, dosta često zezaju grubovi za podizanje sustava ili butanje. Uz to, mini koji sam ugradio u kučište je 2011 model i kako imam diskove još od M.Liona radi sve do H.Sierre. Linux radi skoro bez problema, osim bežične veze, jer se drajveri moraju naknadno instalirati, ali to i nije problem. Morao sam napraviti otvor na miniju i ubaciti nosač za diskove te sve to uspio upakirati i spojiti, tako da funcionira. Drugi prototip bi naravno, već bolje napravio, ali meni je bilo bitno da funcionira a manje estetika.
Tema zaključana.
25.01.2021 | 19:18
priznajem ovo deluje jako zanimljivo. jel imas neki link gde si nasao ovu ideju?
Tema zaključana.
25.01.2021 | 20:08
Što da ti kažem osim naklon do poda i palac gore
Tema zaključana.
25.01.2021 | 20:27
@Ender, napisao sam gore tko mi je dao ideju.Onaj koji se javio poslije tebe!
Tema zaključana.
25.01.2021 | 20:28
Đizs, koja mesnica...
Tema zaključana.
25.01.2021 | 22:07
smayoo kaže:
Đizs, koja mesnica...

Moš mislit! Četvrtasti otvor i dvije rupe za noseće šarafe. Napraviti nosaće i spojeve diskova je bio kunst. Izvrsno služi svrsi(nije na žici pa ga neće grom).
Tema zaključana.
25.01.2021 | 22:28
jzelko kaže:
Izvrsno služi svrsi(nije na žici pa ga neće grom).

Kak nije? A struja?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
25.01.2021 | 23:32
Haha, ovo je pravi radioamaterski pristup, poznato mi je to...
Tema zaključana.
26.01.2021 | 08:43
Janko,

Bravo za DIY! Ako funkcionira, super.
Tema zaključana.
26.01.2021 | 09:20
Izgleda kao toster
Tema zaključana.
26.01.2021 | 11:13
@ Bertone, odnosi se na bežičnu vezu.A napajanje je preko adaptera.Mini ima ulaz 12V jer sam izbacio unutarnji pretvarač da se manje grije.
@SuperUnknown, hehe za dva tosta od 7,9, 12mm!
Tema zaključana.
26.01.2021 | 11:40
^SuperUnknown^ kaže:
Izgleda kao toster

Stvarno

... @jzeljko, patentiraj mod jer bi ti Apple mogao ukrasti ideju i malo zaobliti rubove pa reći da su se oni to sjetili prvi
Tema zaključana.
26.01.2021 | 14:11
Bertone kaže:
^SuperUnknown^ kaže:
Izgleda kao toster

Stvarno

[b]... @jzeljko, patentiraj mod jer bi ti Apple mogao ukrasti ideju i malo zaobliti rubove pa reći da su se oni to sjetili prvi
[/b]
Ma nek ih voda nosi !
Tema zaključana.
29.01.2021 | 20:40
Da si u Americi mogao bi tužiti grom, ovako je grom prošao lišo
Tema zaključana.
29.01.2021 | 22:06
Meni to liči na Ghsotbusterskovu trapulu za slijedeći grom.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1419)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO