macbook pro 13 m1 ft. adobe
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

macbook pro 13 m1 ft. adobe

30.01.2021 | 14:51
Pozdrav raja, zanima me ima li korisnika adobe programa na macbook pro m1? Gledam po netu i pricaju kao da vecina programa nije podesena za m1 Btw koristil bih najvise za graficki dizajn, ilustraciju i video tj. after effects, premier, illustrator i photoshop. Koji OS dodje a koji bi trebao biti da bi sve funkcionisalo?
Tema zaključana.
30.01.2021 | 16:27
Dakle, već ti je savjetovano ovdje na forumu da kupiš M1 i zašto, a YT je prepun videa o kompatibilnosti s Adobe alatima od kojih neki čak i kroz rosettu 2 rade brže od intela i9 s 64 gb memorije, recimo ovdje ili after effects jedan od mnogih. Što se tiče premiera koristi ako baš moraš ili su navike rada u istom dugogodišnje ili licenca; trenutno je osjetna migracija sa premiera na davinci koji je vrh, a moja je preporuka finalcut pro x koji će na osnovnom M1 s 8 giga memorije mesti ostale video editore jer je maksimalno optimiziran. OS na M1 macovima je Big Sur. Znači sve na M1 radi brže, manja potrošnja baterije na laptopima, nema pregrijavanja i nema bootcamp-a za sad.
Tema zaključana.
30.01.2021 | 18:52
M1 is the way to go.

A bit off-topic, ali mi se čini jako zabavno i zanimljivo, a novi M1 je u stvari puno jači od ovog (o.k., software je u ovom slučaju napisan za taj proc, ali ipak - oborilo me s nogu... negdje sam vidio video SE2020 vs intel mac, a SE je bio u nekim slučajevima puno brži, a ni u jednom slučaju puno sporiji - možda nekoliko postotaka, ali zanemarivo:

Tema zaključana.
03.02.2021 | 13:37
Raja odluceno je, ide m1 2020 jeej. Btw posto cu ga vjerovatno dofurati iz Svicarske i swiss qwertz je tastatura, ima li sanse za promjenom ili nekim drugim fazonom? Znam da se moze promijeniti sistemski ali fizicki?
Tema zaključana.
03.02.2021 | 16:52
Zasto ne uzmes oni internacionalnu?
Tema zaključana.
03.02.2021 | 17:40
jura22 kaže:

Pitanje je zašto ne uzme odmah lokaliziranu kod nas/sebe jer s obzirom na ostale postove oko kupnje u kojima je izražena želja za visokim estetskim standardima koje MBP mora ispunjavati da bi se na njemu moglo raditi, par $/€/kn/maraka ne bi trebalo biti problem
Tema zaključana.
03.02.2021 | 17:50
Bertone kaže:
jura22 kaže:

Pitanje je zašto ne uzme odmah lokaliziranu kod nas/sebe jer s obzirom na ostale postove oko kupnje u kojima je izražena želja za visokim estetskim standardima koje MBP mora ispunjavati da bi se na njemu moglo raditi, par $/€/kn/maraka ne bi trebalo biti problem

Jer nema sanse da nadjem ovu konfiguraciju kod nas - 16GB ram i 1TB ssd.
Tema zaključana.
03.02.2021 | 18:02
To je CTO konfiguracija, zar ne? Naručiš je ovdje, kao i u Švicarskoj.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1595)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO