Palm Tungsten T3
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Palm Tungsten T3

08.12.2003 | 16:00
Vec se godinama dvoumim izmedju nekog PDA i papirnatog rokovnika i na kraju odaberem rokovnik, uredno prepisem sve od proslogodisnjeg u novi i budem miran dok se ne sjetim da ponovo moram sve prepisati. Tada pozelim imati funkcionalni PDA.

Vidio sam po oglasima Palmov Tungsten T3 pa me zanima moze li mi itko prenijeti iskustva iz prve ruke? Da sam kupovao nesto prosle godine, kupio bih Sony Clie. Ove godine ne znam ni sam sto bih kupio ako se konacno na to odlucim, a pomoglo bi i par hintova za vaganje odluke kupiti ili ne kupiti.

Moze li se na PDA "normalnom brzinom" pisati, ne znam... zapisnik na nekom sastanku? Ne treba mi fancy gadget koji glumi adresar na mobitelu. Za to imam T610. I iPod. Treba mi "igracka" s kojom mogu ponekad i nesto "nacrtati" (skice), ali, prije svega, da sluzi kao elektronska biljeznica. Notebook nije opcija, prevelik je i ne stane u dzep.

Slusam.
Tema zaključana.
08.12.2003 | 16:24
Elem, glede pisanja u real timeu - ako pišeš brzo ne lovi ti slova kak se spada, a trebalo bi imati neki mekši stylus. Od silnog kuckanja o screen diže mi se kosa na glavi. Ja sam više za diktafon opciju na PDA.
Za sitnije bilješke - da, zapisnik - uh. Da ti je bar neka tipkovnica za PDA, onda možda.

To su moja iskustva s Visorima.
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
08.12.2003 | 16:50
Za pisanje negdje vani dosta tesko ce to biti real time, dosta ovisi i o tvojoj spretnosti. Ali meni je najdraza opcija sto sve podatke s Maca mogu preko credla bacit na visor i onda tamo gledat kad mi traba. U svakom slucaju korisna stvar.
Tema zaključana.
08.12.2003 | 17:59
Ovdje bih dodao jednu bitnu stvar. Točnost prepoznavanja teksta kod PDA ovisi i o brzini procesora. Visori svi redom (osim najnovijeg Treo 600) imaju spore procesore, pa je istina da malo lošije prepoznaju unos teksta. Ja sada imam Sony Clie NR70V, koji ima Motorolu na 66Mhz i sasvim pristojno prepoznaje rukopis. Može se dosta brzo pisati. Tungsten T3 im ARM na 400Mhz i vjerujem da brzina unosa nije nimalo upitna, tj isključivo ovisi o spretnosti korisnika. Istina nisam ga isprobao (nažalost), ali sam svojevremeno imao priliku isprobati jednoga IPAQ-a koji je također imao ARM i sve je išlo vrlo glatko.
Što se tiče odabira Palm-Sony, možda nije zanemariva činjenica da Sony službeno ne podržava Mac-a (iako provjereno radi s njim).
Baš sam sada malo pregledavao PDA-ove na Internetu i moram reći da bi moj trenutni izbor definitivno bio Tungsten T3. Sony UX 50 je također zgodan, ali je prenatrpan featurima, pa je adekvatno i skuplji
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
08.12.2003 | 19:26
Meni cijeli taj koncept izgleda promašeno. Možda jednog dana kada to bude nekako pametnije i daleko moćnije... papir i olovka su mi još uvijek daleko bolji - barem za moje nevelike potrebe. No, s druge strane ja možda nisam meritoran - naime, koliko sam za neke stvare fanatični tehnofil toliko sam za takve gadgete pravi tehnofob.
Tema zaključana.
09.12.2003 | 19:02
Jel' vidio netko T3 uzivo? Zanima me kakva mu je slika "na suncu". Referenca mi je totalno neupotrebljiv ekran na T610.
Tema zaključana.
10.12.2003 | 01:17
FYI Dzimbeg ima Tungsten, ne znam koji, jucer je bio na Retrobitu s njim. Iz onoga sto sam vidio, kuciste je odlicno, slika je izvrsna. Nisam isprobao pisanje... kontaktiraj ga i vidi. Kupio ga je pred par dana.
Tema zaključana.
10.12.2003 | 14:29
Da ne ostane nedoreceno - pogledao sam njegov Tungsten E i ugodno me iznenadio! Upis teksta je odlican, ekran je citljiv i na danjem svijetlu (pri kojem se na T610 samo nesto naziralo!), a i cijena od oko 2100 kn mu je super. Sad krecem u potragu za komparativnim recenzijama E i T3 modela!
Tema zaključana.
11.12.2003 | 01:58
I mene je cijena iznenadila, ocigledno cijene padaju. Zadnji put kada sam gledao nesto slicno sve je bilo 3500 kuna pa na gore.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1598)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO