Stolne alternative za prijenosnik
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Stolne alternative za prijenosnik

14.06.2021 | 10:48
... Molim za malu pomoć u pronalaženju stolnih alternativa za prijenosnik iz donje poveznice. Smjeram prvenstveno na Mac mini modele a sekundarno i na iMac modele - ali da se u oba slučaja konfiguracija može postaviti na 16GB/256GB.

support.apple.com/kb/SP825?locale=en_US
Tema zaključana.
14.06.2021 | 11:06
Ja ne razumijem tvoje pitanje, odnosno kakav odgovor očekuješ
Tema zaključana.
14.06.2021 | 19:22
Da. I ja sam zbunjen.
Tema zaključana.
14.06.2021 | 20:54
Ovaj odgovor vrijedi i za temu “Prilika...” pogledaj ponudu za mac mini i5, 8gb, 512gb na gravis.de mislim da je za 963,99€ (sa dostavom u RH) prilika.

Da znam da je M1 vanzemaljski brz i močan ali meni je trebalo nešto sa čime mogu vrtiti i ERP firme koji radi samo na Windowsima.
Tema zaključana.
15.06.2021 | 01:06
... Ima li netko preporuku za "kompatibilnu" verziju tipkovnice i miša za ovo računalo koji koštaju upola manje Appleovih, a dobro rade?... Isto me zanima i za eksterni trackpad.

https://istyle.hr/apple-mac-mini-8c-cpu-...u-8gb-256gb-zee.html

Treba li uz ovo računalo imati neki adapter za priključivanje starijih verzija monitora i kako ti adapteri izgledaju?...
Tema zaključana.
15.06.2021 | 01:08
vicko kaže:
Ovaj odgovor vrijedi i za temu “Prilika...” pogledaj ponudu za mac mini i5, 8gb, 512gb na gravis.de mislim da je za 963,99€ (sa dostavom u RH) prilika.

Da znam da je M1 vanzemaljski brz i močan ali meni je trebalo nešto sa čime mogu vrtiti i ERP firme koji radi samo na Windowsima.

... Hvala na prijedlogu, Vicko. To bi bilo malo komplicirano provesti u mojemu slučaju.
Tema zaključana.
15.06.2021 | 13:36
Prijenosno računalo je alternativa stolnom računalu, a ne obrnuto. Stol nije (tako lako) prenosiv.
Svejedno. Ako tražiš novo Apple računalo i baš želiš da bude stolno, tada je bolja varijanta iMac 24", a lošija Mac Mini.

Mini
Prednost mu je da je "jeftiniji", ali samo u startu. Kada počneš dodavati periferije, cijena se približava iMac-u ili ga prelazi ako kupuješ novi 4K monitor. 5K monitor s Retina gustoćom pixela nećeš naći, pogotovo ne razumne cijene.

iMac
Nepobjediv odnos uloženo/dobiveno ako ti odgovara 24" monitor Retina gustoće pixela (oko 218 PPI, odnosno 0,117 Pixel Pitch).
Plus je što je noviji uređaj, pa će mu i potencijalni uporabni vijek biti dug.
Sve-u-jednom rješenje je vrlo uredno i elegantno na stolu. Veliki plus je čitač otiska prsta na tipkovnici koja dolazi uz neke modele.

Osim ako nemaš neki jako skupi i odličan monitor koji želiš iskoristiti s novim Mac-om, tada je iMac bolja kupovina. Odabirom Minija zapetljat ćeš se u mrežu problema oko kompatibilnosti svega i svačega. Cijene adaptera, USB-C kablova, HDMI kablova koji mogu prenositi 4K, kvalitetnih bluetooth tipkovnica i miševa s podrškom za specifičnosti macOS-a i sl. su sve samo ne jeftini.
Šećer na kraju je Apple-ovsko ignoriranje ne-Retina rezolucija, pa novije verzije macOS-a šlampavo prikazuju sliku na ekranima koji nisu retina. Od toga da su na 2K (111 PPI, odnosno 0,23 Pixel Pitch) i FullHD rezolucijama određeni standardni tekstovi previše sitni (Notification Center); do toga da na određenim rezolucijama (2K, 4K) pokušaji skaliranja slike dovode do zamućenja.
Jeftinija alternativa iMac-u je MacBook Air ako rad na 13“ nije ograničavajući faktor.

Što se tiče tražene konfiguracije „16GB/256GB“, to spada u domenu CTO (configure to order) odnosno BTO (build to order) kako koji dućan to naziva. Takvu konfiguraciju trgovci u pravilu nemaju na skladištu već se naručuje isključivo za tebe. Prevedeno na hrvatski – plaćaš cijeli iznos unaprijed, ne možeš vratiti ako nisi zadovoljan proizvodom i čekaš mjesec-dva na isporuku.
Tu bi jedino dodao da, ako ako ti Mac treba za normalne stvari - a s M1 u to sada spada i obrada videa, onda je 8GB RAM-a „dovoljno“ te eventualno uzmeš više diska da ti je backup jednostavniji. Što veći disk, sporije će ga Mac potrošiti swapanjem RAM-a. Pošto su cijene i dodatnog RAM-a i diska nebulozno preskupe, dodavati u konfiguraciju iste samo ako je nužno potrebno ili ako je budžet županijski.

Nadam se da je pomoglo.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1534)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO