"Reanimacija" vanjskog diska
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

"Reanimacija" vanjskog diska

10.02.2022 | 00:29
... Hvala na raspoloživosti za pomoć i posudbu. Dakle još se čujemo, kako sam objasnio u poruci.
Tema zaključana.
10.02.2022 | 18:54
Nego… ne zamjeri na pitanju… za što točno vi plaćate tog vašeg informatičara ako ti za njega ovo moraš istraživati?
Ili je to možda Majkrosoft Srtifajd Enđniir pa je on previše zauzet da se time bavi?
Tema zaključana.
10.02.2022 | 21:35
Pa vjerojatno isti onakav kakav je i kod mene u firmi,.. zove me doma kad sam na GO da me pita koji mi je password jer bez mene nemre napraviti nekakav upgrade softvera

PS. Pass mu nisam dao nego sam si upgrade napravio sam kad sam počeo raditi
Tema zaključana.
10.02.2022 | 23:07
smayoo kaže:
Nego… ne zamjeri na pitanju… za što točno vi plaćate tog vašeg informatičara ako ti za njega ovo moraš istraživati?
Ili je to možda Majkrosoft Srtifajd Enđniir pa je on previše zauzet da se time bavi?

... I ja želim biti u tijeku!

Dobar je on! Odradi svoje ali nema vremena sve mi protumačiti. Ovako, preko Jabučnjaka, nešto naučim "za po doma" - kad imam sličan problem a ne mogu platiti servisera.

S druge strane i najboljima može od koristi biti neki prijedlog amatera. Kažu Talijani da papa i magarac znaju više nego li sam papa.
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
11.02.2022 | 03:52
Neki Talijani su govorili "armiamoci e partite". Pa znamo kako su završili.

"Biti u tijeku" sa tehnologijom koja se koristila prije 10 godina u IT-ju se zove kasnim za konkurencijom bar jedno 2 generacije. Ne moći si priuštiti servisera stroja koji ti je osnovno sredstvo za rad? Neću pisnut.

Nadam se samo da takav princip ne osjete klijenti s kojima radiš.

@Bertone - što će mu pass? Zna se kako se deploya rješenje i kako se stvar dokumentira. To što to nitko ne radi košta novaca i vremena. Srećom pa je dobra improvizacija pola posla. A servisera ima more i uvijek ima netko mrvu jeftiniji i mrvu podesniji da dođe i pita "a tko ti je ovo radio"?
Tema zaključana.
11.02.2022 | 21:51
Daddo kaže:

@Bertone - što će mu pass?

Nemre proći BIOS/UEFI bez passworda.
Tema zaključana.
11.02.2022 | 23:40
... Koji je smisao foruma ako se ljude počne pitati zašto pitaju ono što pitaju?... smatram da jednostavno treba odgovoriti ili ne odgovoriti na pitanje. Sve ostalo je suvišno.

Želim znati - volim pitati!
Tema zaključana.
12.02.2022 | 20:28
Odgovore na pitanje si dobio. Ovaj suvišni nastavak je, eto, neobavezna ćakula.

To je OK da želiš znati i učiti, nema zamjerke. Ali u poslu, moj je stav da svatko radi ono što mu je posao (naravno, pod pretpostavkom da ga radi na primjerenoj razini kvalitete i sposobnosti). Inače, ako nije tako, svaki uspješan poslodavac se mora zapitati zašto plaća nekog čiji posao rade ljudi koji su plaćeni za nešto drugo.
Tema zaključana.
12.02.2022 | 23:02
... Smayoo, slažem se s tvojim mišljenjem ali to se ne može odnositi na moj slučaj.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1509)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO